Tuesday, May 18, 2010

You encounter: HIGHWAY PATROL

Juuri kun luulisi että asiat eivät voisi mennä enää omituisemmin, niin ne menevät.

Käväisin tuossa aamyöstä lenkillä, kun nyt lämpimien ilmojen aikana ei ole erityisen nautinnollista heittää lenkkiä 25+ asteisessa ilmassa aurinko päällä porottaen. Jätin siis lenkkeilyn näin aamuyöhön ja lähdin tästä paikasta noin parin kilometrin päähän.

Pysähdyin erään tien varteen siinä sitten jonkun aikaa settiä heiteltyäni ja jäin hetkeksi katselemaan ympärilleni. Samassa huomasin että auton etuvalokiilat alkoivat siintää edessä ja siinä samassa sitten auto jo kurvasinkin minua kohti tietä pitkin.

Ihmetys oli aika erikoisella tasolla siinä vaiheessa kun huomasin että autossa oli a)hätävilkut katolla b)maalivärityksenä mustaa ja valkoista sekä c) se ilmiselvästi edusti jotakin aivan muuta mihin olin tottunut. Ohitseni lipui todellakin Jenkkileffoista tuttu poliisin partioauto, jossa oli kaikki asianmukaiset merkit ja hilavitkuttimet paikoillaan. Hetken kyllä epäilin mielenterveyttäni ja arvelin jonkinlaisen aikahypyn tapahtuneen juuri silmieni edessä.

Samassa kun tuo auto lipui minua lähemmäs jenkkileffojen ja sarjojen mädäntämä pääkoppani teki automaattisia assosiaatioita tilanteesta; sisällä olisi varmasti joku vitun jenkkipoliisi-wannabe sarjamurhaaja, joka yrittäisi feikatun puhallusratsian päätteeksi tappaa minua lihakirveellä, survoisi jäännökseni mustiin jätesäkkeihin ja lopuksi heittäisi ruhonpalaseni aaltoihin. Toinen vaihtoehto voisi hyvinkin olla joko ns. "Maniac Cop"-tyylinen murhanhimoinen sekopää taikka sitten se Harvesterin läski sheriffi, joka minun tuurillani olisi myöskin joku mielisairas keskiyöllinen homoraiskaaja.

Auto onneksi ajoi ohitseni ja näin kuljettajanpuoleisessa ovessa tuo taianomaisen tekstin HIGHWAY PATROL. En tarkalleen tiedä että mitä helvettiä tuo nyt taas oli olevinaan, mutta onneksi tuo "poliisi" ei ottanut minua kiinni tai ylipäätäänkään kiinnittänyt minuun mitään huomiota. En ole muuten ihan varma että oliko autossa myös tummennetut lasit ja ajoiko poliisiautoa mahdollisesti karseat himonussijan viikset omaava, koppalakkipäinen sarjamurhaaja vai oliko tämä kaikki vain jälleen kerran kohtalon julmaa pilaa erästä elämän näyttämön traagisinta tähteään, eli allekirjoittanutta kohtaan.

Onneksi tuo auto jatkoi siitä sitten matkaa ja ilmeisesti lähti jonnekin. Sinänsä en kyllä ihmettelisi jos tämän meidän piirikuntamme poliisi olisi päättänyt vaihtaa nuo Mondeot ja Transporterit joihinkin Alabaman piirikunnan kyttäautoihin. Se sopisi enemmän kuin tarpeeksi tyyliin, mutta lähinnä minua pelottaisi se mikäli autoa ajaisi joku "self-appointed" sheriffi, joka ratsaisi tuolla autollaan homoviikset lepattaen teinipissiksiä keskustassa ja grilleillä vaikkapa ihan huvikseen. Ehkäpä kyseessä olisi joku "vigilante sheriff", joka olisi mielisairaalasta karattuaan päätynyt niin rajuun psykoosiin että kuvittelisi olevansa joku Jenkkilän keskilännen sheriffi.

Joka tapauksessa niin hyi helvetti miten puistattava kohtaaminen jälleen! Jonkun randomin Jenkkipoliisiauton kohtaaminen öisellä tiellä keskellä ei mitään on aivan helvetin häiriintynyttä monin tavoin. Toisaalta vielä järkyttävämpää olisi se jos tuon auton omistaja ajelisi näitä pitkiä moottoriteitä sun muita teitä aina öisin tuolla "poliisiautollaan" ottaen kyytiin mahdollisia liftareita tai "huolimattomia naisia" jotka hän sitten tappaisi irrottaen heiltä raajoja paikallisen CSI-tiimin löydettäväksi.

.. Perkele.

Nythän tuo poliisiauto kuljettajineen alkaa elämään vähän liiankin omalaatuista elämää. Nyt on kyllä parasta lopettaa tämä höystäminen ja mennä vaikkapa vähän lukemisen jälkeen nukkumaankin. Toisaalta syytän näistä jutuista jälleen tätä perkeleen subtrooppista ilmatilaa, joka sekoittaa pääni entisestään.

My mask of sanity is about to slip?

Ai niin, on kaiketi parasta laittaa tämä vielä tähän varmuuden vuoksi oikeusturvan takaamiseksi:

Jätän tämän vain tähän

No comments: