Thursday, May 20, 2010

Rata jatkuu

Tänään joku ihmeen huijaustapaus numerolla 23579 soitti minulle muutaman sekunnin puheluita tuossa yhdentoista aikoihin aamupäivästä. Numero oli +358-alkuinen, ja pienellä Sherlock Holmesin etsijänvainullani löysin erinäisiä keskustelupalstoja missä porukat miettivät että kuka sieltä oikein heille soitteli. Kyseessä nyt kumminkin oli tai on melko varmasti pahimmillaankin joku vitun kusettaja taikka parhaimmilaan joku lehtimyyjä, eli "plus, miinus ja nolla"-tapaushan tämä kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan on.

Sellainen hyvä huomio tuohon numeroasiaan vielä, että älkää ainakaan soittako sinne takaisin. Niin ne kusettajat siellä toisessa päässä luultavammin haluavatkin että porukat tekevät. Takaisin kun siihen numeroon nimittäin soittelee, niin linja piippaa varattua. Kyseessä nyt joka tapauksessa on joku kusetusoperaatio, mutta nythän tietysti monia valppaita on varoitettu siitä kuinka petollista tuollaisiin numeroihin vastaaminen voikaan olla- so beware!

Muuten on ollut kyllä noiden puhelinmyyjien ja muiden telefooniterroristien osalta tämä alkukesä aika hiljaista. Siihen olen tyytyväinen, sillä vielä talvella ne soittelivat minulle ahkerasti ja vieläpä ahkerammin ne soittelivat minulle kaksi vuotta sitten. Tuolloin puhelinmyyjänä oli eräs aivan vitun ärsyttävä jätkä muistaakseni VLP:ltä tai jostain, joka yritti viikosta toiseen kaupata minulle jotain katselukorttipakettia digiboksiini. Silloinen digiboksini ei kuitenkaan voinut edes ottaa niitä kortteja vastaan, ja tämän asian kolmannen kerran todettuani sille myyjänpirulaiselle päätin vain olla vastaamatta. Miksihän se aina soitti viikosta toiseen uudelleen?

Näiden kokemusten pohjalta olen luonut itse itselleni käyttöön ainutlaatuisen järjestelmän, jonka toimintaperiaatteena ja keskeisenä ajatuksena on ollut erinäisten häirikkömyyjien puhelinumeroiden muuntaminen helposti tunnistettavaksi sellaisilla kuvaavilla otsikoilla kuin "URVELO PUHELINMYYJÄ", "TAAS JOKU PUHELINMYYJÄ", "ÄLÄ VASTAA TÄHÄNKÄÄN" ja "HÄN JOKA VIE ELÄMÄSTÄSI ARVOKKAITA SEKUNTEJA". Täten olen pystynyt nykyään ennakoimaan suurimman osan näiden soittajien identiteeteistä ilman vastaamista, ja siten elämä on ollut vähän helpompaa.

Pakko muuten sanoa että Hesarilla on ihan suhteellisen kohteliaat nuo puhelinmyyjät. Niille kun asiallisesti vaan sanoo että "kiitos ei", niin puhelu loppuu samantien. Sitten nämä kalsarimyyjät ovat oikein niitä vitun ärsyttäviä "AI MIKSET SÄ HALUA MUN KALSAREITA,HÄH? NO MUTTA PITÄÄHÄN MIEHELLÄ KALSAREITA OLLA PUHELIMESTA TILATTUINA"-asiakaspalvelulla varustettuja vänkääjiä. Totaalisia runkkareita koko sakki. Hukkukaa suohon!

No comments: