Monday, May 10, 2010

Jaahas, vai niinh..

Kiva kun neljäs päivä meneillään jolloin sataa. Kolme viimeistä päivää on ollut täyttä harmaata pilvimassaa ja sadekuuroja täynnä. Maa on märkä ja hiukka kyllä tilanne surettaa. Milloinhan mahtaisi paistaa aurinko?

Toisekseen sain tänään kirjeen Saunalahdelta. Sen tuoma uutinen oli positiivinen totaallisesti sen johdosta että siinä kerrottiin nettiliittymäni nopeuden kohoavan kahdesta megasta kuulemma jopa kahdeksaan tässä kuukauden tai parin sisällä. Tietysti käytännössä se ei varmaankaan tuota kahdeksaa tule olemaan, mutta nousee se nyt sitten ilmeisesti huomattavasti nopeammaksi kuin mitä se on nyt. Aika ironista että viime päivien aikana nettiyhteydet taas takkuilleet täällä aika rankasti ja nyt sitten seuraa tuollainen kirjelmä kaikkiin Saunalahti-talouksiin yhteyksien nopeuskorotuksista. Kuukausihintahan ei muuten tule kuulemma muuttumaan tuossa liittymässä kumminkaan, että siinä mielessähän tuo uutinen on totaalisen positiivinen. Sikäli muuten hiukan erikoista tuon liittymän osalta se, että siinä oli mukamas "laskettu uusi hinta" liittymälle, vaikka se itseasiassa on tasan se sama hinta mitä olen maksanut siitä tähänkin asti.

Aika kiva kyllä saada nopeampi netti samaan hintaan kuin ennenkin. Tietysti aivan sitä kahdeksaa megaa se ei kyllä varmaankaan tule olemaan nopeudeltaan, mutta edelleen kuten todettu niin varmaan nopeampi kuin se noin kaksi megaa.

Luin tänään muuten muistaakseni Iltasanomia vai olikos se nyt Iltalehden verkkouutisia. Siinä kerrottiin että (rakkaan) Porvoon tuomiokirkonpolttajamme on saamassa 4,3 miljoonan euron laskun tuosta setistään. Millä helvetillä kukaan täysjärkinen kuvittelee että hän pystyisi koskaan maksamaan tuota summaa valtiolle takaisin? Jos nyt mietitään järkevästi, niin eikö jonkinlainen työpalvelu olisi fiksumpaa langettaa tuomioksi tässä tapauksessa eikä jakaa tuollaisia epämääräisiä ja äärimmäisen huonosti toteutuvia miljoonakorvauvaateita jotka eivät kumminkaan koskaan toteudu. Taitaa jäädä Porvoolta nimittäin useampi miljoona euroa saamatta tuosta summasta vaikka kaveria kupattaisiin viimeiseen penniin asti kuolinpäivään saakka. Lisäksi suomessa on pakko maksaa vaikka millaiselle miljoonavandaalille toimeentulotukea sun muita sosiaalikorvauksia, joten eipä niistäkään voida mitään sakkorahoja alkaa ihan viime kädessä sitten lyhentämäänkään. Ainoastaan omaisuutta tai pääomatuloja voidaan käsittääkseni käyttää noiden korvausvaateiden perintään, mutta mitäpä omaisuutta mukapa parikymppisellä kossilla voisi olla- sen puoleen kuin sitä palkkatyötäkään enää tuossa vaiheessa?

Aivan absurdi ja toteuttamiskyvytön ratkaisu, sanon minä. Ei tuollaisia rahoja ole kuin YLE:n pääjohtajalla kuukautispalkkana. Siltikin nyt karhutaan mukamas todella rangaistuksenomaisesti montaa miljoonaa täysin rahattomalta ihmiseltä- suhtettakaapa noita tuomioita vähän muunlaisiin vaihtoehtoihin kuin tuollaiseen näennäiseen paskanjauhantaan.

No comments: