Friday, May 14, 2010

No woman no cry (mutta on sentään kesä)

Nytpä sitten kai se kauan odotettu "kesä" täälläkin alkoi. Olin oikeastaan ihan varma että tämä kuukausi ei vielä toisi täyttä kesää tänne vielä ollenkaan, vaan sittenhän ne parhaimmat ilmat tietysti alkaisivat kun itse pitäisi painua töihin. Mukavaa olla väärässä näissä asioissa toisinaan.

Kuulemma oli tosiaan ollut aika ennätyksellisiä lukemia mittareissa viime päivinä. Eilen taisi olla se about 25 astetta ja tänään kuulemma 28 ja siitä eteenpäin. Aika mahtavia ilmoja kyllä, joten viralliset kesän varusteet on nyt sitten kai kaivettava esiin sortsien, pastellinväristen paitojen ja ennen kaikkea hawaijipaitojen muodossa. Nimenomaan hawaijipaitojen näkisin olevan tässä vaiheessa se olennaisin varuste, joka on pakko kaivaa esiin. Nyt tarvitaan enää hervoton takatukka sekä ns. "kalapuikkoviikset" niin olen kuin siitä uudemmasta Miami Vice-leffasta se Sonny Crockett Mk. II.

Takatukista puheenollen jouduin muuten leikkaamaan hiukseni jokin aika sitten. Oikein mukava takatukka oli jo kehittynyt ja enää oikeastaan kalapuikkoviikset puuttuivat aidosta myöhempien aikojen Miami Vice-imitaatiostani. Sitten kuitenkin niin paikallinen parturikampaaja hieman kusi asioita ja letistä ei tullutkaan sitten juuri sitä piti. Päätin sitten siinä leikkausoperaation puolessa välissä ilmoittaa että ottaa normaalin lyhyen mallin tällä kertaa. Mihin minä sitten pyrin kun leikkaukset menivät sitten niinkin perseelleen? No tuota, tarkoituksenani oli saada hiukan toisenlainen hiustyyli kuin nyt, mutta kuten sanottu niin parturikampaajaa ei oltu briifattu aivan niin yksityiskohtaisesti (josta syytän itseäni) vakuuttavan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Annan kuitenkin kyseisen episodin täysin anteeksi ainakin itselleni, sillä kampaaja oli kaunis nuori nainen ja varsin ihastuttava kokonaisuus. En kyllä kerro että missäpäin oikeastaan kävin heittämässä tämän setin, mutta eipä täälläpäin niin kovin montaa "kampaamoa" ole jonne tällaiset hemmot voisivat marssia sisään muutenkaan. Oli muuten aika kallis heitto tuo parturisetti, nimittäin hävisin siinä muistaakseni noin kolmekymppiä. Noh, sellaista on elämä toisinaan.

Aularadion kuuntelu on muuten yllätyksellisesti ruvennut vähän ottamaan päähän. Sitä kun on noin viikon kuunnellut enemmän tai vähemmän koko ajan, niin onkin huomannut että se kanava on rankasti uusien biisien tarpeessa. Olen nimittäin tainnut kuulla nyt suurimman osan sen kappaleista ja joka kerta kun käyntiin hörähtää joku sen kanavan biisi, niin mielentila on rankan "Deja vu"-tunteen kyllästämä. Kunpa he saisivat jotain uutta Lounge-materiaalia aikaiseksi tuonne piakkoin.

Ja sitten vielä viimeinen asia ennen kuin lähden tästä huitelemaan:

Vaikka action-leffat eivät aivan hirveästi itseäni kiinnostakaan, niin viime aikoina nuo Michael Mannin käsikirjoittamat ja/tai ohjaamat tekeleet ovat kyllä melkoisia hittejä. Seuraavaksi pitäisi kai hankkia DVD:lle Heat sekä tuo Miami Vice, vaikka aika huonot arviot annoinkin tuolle uudemmalle MV:lle IMDB:n puolella jokin aika sitten. Olisin kuitenkin valmis arvioimaan suhtautumiseni sitä elokuvaa kohtaan uudelleen, sillä minusta tuntuu että tuossa MV:ssäkin on ihan aitoa Michael Mannin leffoille ominaista tyylikkyyttä siinä määrin että kyllä se muutaman pisteen parempi on kuin mitä sille alunperin annoin.

No comments: