Tuesday, May 04, 2010

"Kuin golfpallo kierrän reikää"

Pienehkö "what is this, I don't even"-fiilis iski päälle kun heräsin tuossa muutaman tunnin yöunen jäljiltä. Ei olisi pitänyt herätä (vielä) ollenkaan, sillä ikkunasta paistoi ulos helvetinmoinen lumisade. Tai no, se taisi kyllä olla enemmänkin räntää- mutta vähintään yhtä inhottavaa ja järkyttävää paskaa kokea kesken kevään. Tai eipä tämä mikään oikean kevät ole, vaan pikemminkin jotakin aivan muuta. Odottamaton ja tunnelmaa latistava lumisade siis kuuluu asiaan.

Kuuntelin muuten yöllä sellaista nettiradiota kun "Paskaradio". Sekin oli aika järkyttävä kokemus siinä mielessä, että ainakin minusta vaikutti siltä että sen kanavan kantava idea oli tosiaan soittaa vielä tekijänoikeuskorvauksineen sun muineen mahdollisimman huonoa musiikkia. Tietysti sehän on ikuisen sekaannuksen aihe jo itsessään että mikä on huonoa musiikkia sinänsä, mutta sanotaanko nyt näin että tässä tapauksessa ne musiikkivalinnat olivat juuri tätä yleisen mielipiteen mukaan huonoa musiikkia edustavaa materiaalia. Toisaalta oli siellä seassa muutama tosi hyväkin kappale kuten se Kummelin "Tuomionpäivä"-kappale, mutta ehdottomasti hajottavinta oli kuunnella yön pimeinä tunteina sitä Vesa-Matti Loirin iänikuista nauravaa kulkuria, joka kyllä rupesi hajottamaan niin rankasti että loppuvaiheilla oksetti ja kohteeksi meinasi joutua läheinen paperikori. Myös sellainen todella koskettava kappale oli isketty tuolle kanavalle soimaan kun joku ilmeisesti Formula 1:n selostetta ja Teknoa sekoittava pläjäys, jonka on täytynyt olla kovaa huutoa täällä varmaan viimeksi vuonna 1995.

Mielenkiintoista kyllä että tuollaista Paskaradiota edes pyöritetään. Jotenkin kuitenkin olen saanut sellaisen käsityksen että sen takana häärivät näkymättömät voimat ovat äärimmäisen varakkaita, sillä ei sitä muussa tapauksessa sitten millään voitaisi maksaa niitä järkyttäviä tekijänoikeuskorvauksia noinkin "epämääräisen" musiikin soittamisesta. Ei minusta olisi ainakaan kivaa maksaa (varmaan jotain alkaen) viittäsataa euroa jonkun nauravaisen kulkurin popittamisesta taikka muuten vaan suomalaisten ikivihreiden hittien Tekno-remixeistä ihan huvin vuoksi. Siksipä veikkaankin että sen takana ovat äärimmäisen rikkaat ja samalla turhautuneet egosentristit, jotka haluavat tälla tavalla luoda sekaannusta eetteriin ilmaisella huonojen musiikkikappaleiden kanavalla joka vieläpä suostuu maksamaan tekijänoikeuskorvauksiakin sellaisen soittamisesta. Tosin siinä mielessä näkisin tällaisessakin toiminnassa äärimmäisen vakavan yhteiskunnallisen eriarvoisuuden, nimittäin minusta tuntuu että pohjimmiltaan nuo oletetut kapitalistit oikeastaan haluavat herättää pahennusta ja samalla haistatella normaalille kuukausipalkalla käyskentelevälle ainekselle tällaisessa muodossa ihan vaan sen takia että heillä on siihen toimintaan varaa. Ei meillä muilla olisi, näettekö? Kyse on siis jälleen tavallisen kansalaisen kyykyttämisestä rahaeliitin ja sen mediasentrisen ajatusmaailman toimesta.

Ja sitten seuraaviin aiheisiin:

Jumankauta, ns. "ilmainen tavara" ja sen saatavuus netistä on viime aikoina rankasti vähentynyt. Erinäiset ilmaiset näytelehtien tilaukset sun muut eivät enää pamahda postiluukkuun, sillä niitä kustantavat firmat ovat ilmeisesti arvanneet ettei se kannata lähettää miljoonaa näytelehteä tulemaan täysin summittaisille tyypeille, jotka päivästä pitkään kyttäävät vain netistä ilmaistavaraa. Tämä on varsin valitettava kehityskulku, sillä pääasiallisesti ilmaisia näytelehtiähän on aina vähän saanut joka puolelta paitsi viime aikoina. Mitä sitten taas tulee muihin ilmaistavaroihin joita netistä on joskus saanut muttei saa enää, niin olisin halunnut itselleni sellaisen Old El Paso-esiliinan, mutta nekin olivat menneet kahdessa sekunnissa kaupaksi kun kerran ilmaisia olivat olleet ja täten masennuin pahasti moisesta tempusta. Joitain avaimenperiä olisi kai mahdollista tilailla netistä, mutta suoraan sanottuna en edes tee sellaisella mitään vaikka se olisikin ilmainen. On kuitenkin ikävää että tuo ilmaistavaran määrä on tippunut rankasti ja sen tiimoilta voinkin kertoa, että eräs parhaimmista ilmaistavaradiileistä joihin törmäsin oli silloin Adlibrikseltä viime talvena jolloin kyseinen nettikirjakauppa jakoi ilmaiseksi muutamia teoksia.

Katselin muuten eilen tuon The Road-leffan. Eli sen jonka tekijän sukunimi taisi olla McCormick tai jotain. Vähän niin kuin se South Parkin Kenny, paitsi että tässä tapauksessa se taitaa olla elossa ja voida ihan hyvin.

Kuitenkin niin katselin sen leffan. Se loppu sai minut jälleen melkein oksentamaan, sillä se oli aika käsittämätön ja tyhmä. Noinkin hyvin muuten onnistunut leffa ei saisi loppua noin, mutta minkäs teet kun piti saada sitten taasen tuollainen loppu. Aikamoisen ikävää, mutta sellaistahan se nyt vaan (kai?) on.

No comments: