Wednesday, February 04, 2009

Kadonneita lettuja

Heräsin n. 07:35. Lähdin nukkumaan Jerichon ensimmäisen kauden viimeisen jakson esityksen jälkeen. Kello taisi lähennellä kahta. Harmi juttu että ko. sarjan uusintojen esittäminen taisi sitten loppua tämän viikkoiseen jaksoon. Vaikka kakkoskautta tehtiinkin muutamia osia, niin enpä tiedä että rupeaako nelonen näyttämään niitä enää enempää. Jericho oli kyllä ihan seurattava sarja, mutta koki saman kohtalon kuin Harsh Realm. Hyvä juttu kuitenkin että näin nämä kolme viimeistä Jerichon ensimmäisen kauden jaksoa, sillä sarja jäi minulta juuri siitä kohtaa keskeneräiseksi vuosi sitten kun lähdin armeijaan. Luulin jo että Jerichon 1. kausi piti hankkia DVD:lle jotta kyseiset episodit olisi nähnyt, mutta kerrankin tyhjänpäiväiset uusinnat pelastivat päiväni! En kyllä nyt sarjan nähtyäni oikeastaan haluaisikaan hankkia sitä DVD:lle sen katseluarvosta huolimatta, sillä

Telkkarista tuli myös mainos siitä kuinka Lostin viidennes kausi alkaa maaliskuussa Nelosella. Ikävämpi juttu kun en ole vielä neljättäkään kautta nähnyt. Täytyypä ruveta pitämään kiirettä sen DVD-boksin hankinnassa, sillä nyt jo joutuu välttelemään Nelosen tiettyjä esityspäiviä Lostin neljännen kauden pyörimisen johdosta.

Söin aamupalaksi lettuja ja join teetä. Letut eivät oikein onnistuneet, vaikka hieman tummempina kuorestaan ne maistuivatkin ihan hyviltä. Tein lettuja sellaisesta Lidlissä myytävästä "instant"-lettujauhosta, jonka sekaan piti vain heittää maitoa ja vähän ravistella purnukkaa jossa se oli. Tämän jälkeen lettutaikinan pystyi kaatamaan pannulle ja siitä sitten paistelemaan. Hintakaan ei ollut paha - 1,50€ per tölkki, vaikkakin ymmärrän että normaalien lettuaineksien ostamisella olisi saanut aikaiseksi enemmän lettusia kuin nyt. Oh well, kerran näinkin päin. Kyseinen lettutaikina oli muuten osa Lidlin jotakin ihmeen amerikkalaisten ruokien viikkoa.

Naapurit ovat myös pitäneet taas viimeisen 48 tunnin ajan hereillä. Yläkerran humalainen paskaläjä on melunnut ja meuhkannut taas oikein olan takaa. Äijä myös suhaa pitkin kaupunkia taksilla, sillä hän näyttää käyvän kaupassakin kyseisellä pirssillä. Takseja käy pihassa varmaan kolme kertaa päivässä.

Luin myös uutisista jo useita päiviä kadonneena olleesta nuoresta tytöstä. Kyseisen tytön katoamiseen liittyvät yksityiskohdat ovat aikalailla salamyhkäisiä. Mitään kyseisestä tytöstä ei ole kuitenkaan kuulunut moneen päivään. Tytöstä saadut henkilökohtaiset tiedot ovat aikalailla ristiriitaisia - tosin nythän on keksitty pistää ilmoille isohko rahallinen palkkio hänen löytäjälleen. Toivottavasti tepsii, sillä rahalla saa yleensä melko helposti erilaiset piirit aktiivisiksi tällaisissa tapauksissa. Oma mielipiteeni on valitettavan kyynisesti se että tyttö on jo valitettavasti kuollut. Hyvä kysymys on tietysti se että onko hän kuollut omien tekojensa kautta vai onko joku kenties tehnyt hänelle jotakin.

Sitten taas random pohdintaa: Siitä on aikaa kun olen lukenut hyvän kirjan - tai ylipäätäänkään minkään kirjan. Pitäisiköhän hankkia pitkästä aikaa muutama A. Paasilinnan vanhemman tuotannon teos? Muistikuvieni mukaan minulta puuttuu ainakin Kultainen Nousukas, Herranen aika, Ulvova mylläri, Isoisää etsimässä ja Parasjalkainen laivanvarustaja. Nämä kaikista uusimmat Paasilinnan teokset eivät kuulemma ole häävejä, enkä sitäpaitsi ostaisikaan niitä vielä - ovat sen verran arvokkaita, ja arvostelujen mukaan tämä viimeisin, eli "Neitosten Karkuretki" on vähintäänkin todella huono. Noh, mitäpä voi odottaa kun Paasilinna on kuulemma hortoillut kännissä ympäriinsä Espoota ja ajokorttikin on mennyt hyllylle kuivumaan jostain rötöksestä? Uskon että tämä mies on menettänyt teränsä kirjoittamisessa - nauttikaamme siis hänen vanhemmasta tuotannosta ennen kuin silmät tippuvat.

No comments: