Friday, February 13, 2009

Hajoita&Hallitse

Yläkerran pultsarilla oli jälleen varsin hupaisa pieni reissu tuossa toissapäivänä kahdentoista aikoihin yöllä. Ensiksi se melusi kämpässään tavalliseen tapaansa, vaikkakin tällä kertaa sillä oli mukanaan joku todella syrjäytyneen näköinen läski papparainen. Nämä kaksi tilasivat sitten taksin tuohon pihalle ja lähtivät sillä jonnekin. Pahennusta herätti kuitenkin se että pultsarilla oli mukanaan kirves(!!). Tämän lyömäaseen läsnäolo hieman kuumotti minuakin, sillä alkoholisoitunut tyyppi ja ikivanha suomalainen lyömäase eivät voi olla hyvä yhdistelmä. Näin ikkunasta kuinka pultsari meni istumaan taksin etupenkille kuljettajan viereen kirves kädessään. Hyvin brutaali ja mielentilaani häiritsevä näky avautui silmieni eteen.

Kaksikko karautti pirssillä jonnekin, ja vain pultsari palasi takaisin puolen tunnin päästä. Hän maksoi taksinkuljettajalle haparoiden, mutta onnistui siinä kuitenkin. Näin onnekseni että pultsari oli vaihtanut kirveensä pois - ja kädessä oli tällä kertaa varsin vaatimattomasti Absolut Vodka-pullo. Hän oli siis harjoittanut meille nykyajan ihmisille varsin tuntematonta vaihtotaloutta, ja ilmeisesti siis sananmukaisesti käynyt vain yön pikkutunneilla vaihdattamassa Fiskarsin halkaisukirveensä pulloon Ruotsalaista Votkaa. Ei kaiketikaan paha vaihtokauppa hänen mieltymyksensä huomioonottaen.

Iltapäivällä kävin postissa. Reissu ei ollut mitenkään ihmeellinen tai mainittava. Huomioin kyllä sen että aurinko paistoi hiukan laajemmalti - tai pitäisikö sanoa että on paistanut laajemmalti viime päivinä. Keskustassa oli tänään jotain ihmeen paloautoja ja poliisiautoja pitkin ja poikin. Jopa postin edessä.

Minun tilaamani PS2-pelit ja elokuvatkin tulivat eilen. Postin setä toi paketin ovelle asti - melko sutjakkaa palvelua kerrankin.

No comments: