Sunday, January 16, 2005

The return of the lizard king.

Ulkona sataa lunta. Kuuntelen The Doorsin "Light my fire" - kappaletta.

Voin todeta , että meininki on tällä hetkellä hieman väsynyt. Kello taitaapi tulla jo täälläkinpäin maata vähän yli viisi , ja edelleenkin tuolla toisenkin koneen läheisyydessä on vaikka mitä aktiviteettia meneillään.

Ette varmasti uskoisi että joku minunlaiseni pitäisi kovastikin The doorsin tuotannosta. Mutta uskokaa tai älkää , taidan olla jonkinsortin fanikin tuolle edesmenneelle yhtyeelle ihan jo senkin takia että sen psykedeelinen sanoma iskee minuun oudolla tavalla. Muistan viime Torstain maantiedontunneilta sellaisen yksityiskohdan , että rautasuu näytti meille dioja eri Euroopan kaupungeista jossa hän siskonsa kanssa oli vieraillut muutama vuosi sitten. Yhdessä kohtaa tuli sitten Pariisi , tai pikemminkin kyseinen kaupunki Jim Morrisonin haudan muodossa. Heh , tiesin heti että mistä oli kyse.

Juu , se olikin jännää. Toisaalta , maantiedon kakkonen onkin ainakin toistaiseksi ollut ihan jännä kurssi ja minulla on ollut siellä oikeastaan ihan hauskaakin. Että kiitos vaan.

No kuitenkin , lupasin joku aika sitten tehdä filosofis-eksistentialistisen postauksen siitä miksen usko - , tai halua uskoa jälleensyntymään. The doorsin tahdissa tätä eksistentialistista , lähes metafysiikan rajoja koettelevaa kysymystä tulee nyt käsitellä. Joten , eiköhän aloiteta:

Listataan faktoja:

  • Useimmille ihmisille elämä ei ole helppoa ainakaan kokonaisuudeltaan. Vaikka sitä kuinka yrittäisi elää saavuttaakseen hyvää Karmaa (olettaen että se on itseisarvo uudelleensyntymisessä) niin joillekin se on vain sula mahdottomuus saada itsensä pois siitä mahdollisesta kiertokulusta. Elämä ei ole todellakaan kuin harvoille ja valituille helppoa , ja heitä on varmasti tasan 2 % kokonaisuudessaan tämän maailman ihmisistä lukeutuneena. Kuka helvetti haluaisi todella vaikean elämän jälkeen enää palata takaisin ? I know I wouldn't.

  • En itse yksinkertaisesti halua uskoa siihen , että vaikka olisin ollut kuinka hyvä tai huono ihminen elämässään , niin jonkun Karman lain perusteella palaisin takaisin taikka sellaisen lain puuttuessa palaisin kuitenkin. Et sinä , "hyvä" tätä lukeva henkilö , kun en minäkään , yours truly , osaa sanoa onko jälleensyntyminen oikeasti mahdollista.

Joka tapauksessa , jos se olisi meidän elämänkulkumme oikeasti , niin toteaisin että johan on harvinaisen kieroutunut systeemi. Minun mielestäni , loogisesti ajatellen , jokaisen ihmisen pitäisi olla täysin ainutkertainen ja syntyä sekä kuolla vain kerran.

Ja sitten lisäksi...blah...blah...blaah blaah blaah.. blah blah blah...zzzzzzzz....

Anteeksi , mutta olen "HIUKKASEN" väsynyt.

Hyvää päivänjatkoa.






No comments: