Monday, January 10, 2005

Musiikkimakuni.

Nyt onkin ilmeisesti se aika kuukaudesta kun pitää puhua näistä oman maun asioista jotta yritettäisiin saada edes joitakin eriäviä mielipiteitä esiin.

Minun pitäisi puhua teille musiikkimaustani. No jaa , ehkäpä on asiallisinta heti tähän alkuun kertoa , että minä kuuntelen kaikenlaista "kamaa" , tosin pääasiassa kuitenkin raskaampaa tavaraa suhteellisen tuntemattomien bändien tekeleinä. Mutta , kaikki kuitenkin menee huolimatta ehkäpä räpistä (omistan kyllä muutamisen kymmentä rap - aiheista MP3-tiedostoa , tosin).

Tällä hetkellä uusin ja kovin juttu on ollut jo jonkin aikaa tämä Austraalialainen Headshot nimellä varustettu bändi. Se soittaa varsin raskasta kamaa , ja sattuu olemaan vielä musiikkina erinomaiselle Irakin sodasta kertovalle dokumentille "Soundtrack to war". Kyseisen yhtyeen levyjä ei vielä kaiketi saa ainakaan meillä Suomessa kaupoista ihan noin vain , vaan netistä tilaamalla tällä hetkellä. Nyt kun miettii , niin olisin jopa valmis maksamaan tämän porukan tuotannosta ihan oikeasti kaupassakin-- enkä vain netistä ilmaiseksi "lataamalla" !!

Olen tehnyt saman poikkeuksen kerran aikaisemmin , toisen suuren ihanteeni , Rage against the machine - bändin kanssa. Kävin ostamassa paikallisesta Porvoon varsin huonosti varustetusta liikkeestä heidän toisen levynsä , evil empiren (toivottavasti Zach De La Rocha sai rahani ?? ) . Rage against the machinea kuuntelen edelleen , tosin sillä suurella miinuksella , että bändi taisi hajota "taiteellisten erimielisyyksien" johdosta tuossa vuonna 2001 synnyttäen vielä yhden täysin cover-biiseillä pyörivän albumin joka oli tosiasiassa aika paska (anteeksi !).

Hajoamisen jälkeen RATM:n johtohahmona toiminut Zach De La Rocha on ilmeisesti siirtynyt jonkun ihme "DJ:n" kanssa yksityisprojekteihinsa jonkun teknon pariin laulaen halventavia lauluja Yhdysvaltojen perustuslaista 11.9.2001 tapahtuneiden terrori-iskujen lisäksi. These days , I have very little respect for him.

Muut bändin jäsenet muuten siirtyivät siihen "Audioslave" - yhtyeeseen joilta olen kuullut tasan kaksi ihan käypää , hieman raskaampaa rock - kappaletta. Loput ovat sitten olleet sellaisia vähintäänkin hiljaisia rakkauslauluja jotka ovat saaneet minut hieman ihmettelemään että mihin helvetteihin se kova henki RATM:n jäljiltä oikein jäi. No , perkele , ilmeisesti Mr. De La Rocha vei sen mukanaan..

Kuuntelen myös Jimi Hendrixiä ja kaiketi myös Bob Marleyllä on ihan asiallista kamaa. 60 - luvun kama on myös aika psykedeelistä , unohtamatta The doors - yhtyettä. Olen siis melko kaikkiruokainen tässä musiikkimaussani miinuksena tietty rap joka ei minulle niinkään putoa (vaikka tällä public enemyllä näyttääkin olevan ihan asiallinen sanoma).

Minun musiikkimakuani on usein ihmetelty. Juurikin lähinnä sen takia , että kaikki yhtyeet mitä kuuntelen ovat aika avoimesti "vasemmistoa" ja myös sotaa vastaan (kuuntelen tietty ihan melkein kaikkea muutakin ) . Itse en voi väittää olevani kumpaakaan (siis vasemmistolainen enkä..) , tiestysti tilanteista riippuen. Tähän asiaan en aio sanoa mitään muuta kuin että , "You know , the duality of man , it's a Jungian thing, sir" kuten eräs henkilö totesi eräässä todella hyvässä elokuvassa..















No comments: