Wednesday, January 05, 2005

Poliittista asiaa.




Muutama päivä sitten allekirjoitin addressin nk. "Euroopan tulevaisuus" - kansalaisaloitteeseen koskien Turkin EU - jäsenyyttä. Tämä addressi kerää nimiä niiltä , ketkä ovat Turkin jäsenyyttä vastaan , ja tahtovat myös valtioneuvoston tietävän sen.

Minun mielestäni Euroopan unioni oli todella huono idea. Väkisin luotu liittovaltion tapainen kokonaisuus kulttuurillisesti ja kansallisesti erilaisessa Euroopassa on minun mielestäni sula mahdottomuus Euroopassa , ja siksi jotakin hieman löyhempää , vaikkakin pitkällä ajalla suotavaa , "liittoa" Euroopan valtioiden kesken täytyisi muodostaa. En kuitenkaan varsinaisesti tue EU:ta , lähinnä sen takia , että se ei ole edes alunperinkään demokraattisesti luotu kokonaisuus edes perustuslakia myöten , vaan pikemminkin jotakin mitä Euroopan suurimmat valtiot pitävät omana keksintönään ja siten myös luovat sille säännöt miten pelataan. Kovinkaan montaa asiaa ei ole siis yksimielisesti ja yhdessä päätetty.

No , nyt kuitenkin on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa ottaa Itä-Euroopan maiden jälkeen Turkki (??) Euroopan unionin jäseneksi. En edelleenkään tue EU:ta tai edes pidä sitä hyvänä ideana , mutta tällä hetkellä tosiasia on se , että se on väkisinkin jyrännyt minut ja monet muut sitä vastaan olevat , ja siinä elämistä on nyt vain hyväksyttävä sillä asiat voisivat olla huonomminkin. Aio siis omalla toimillani pyrkiä siihen , että Euroopan unioni pysyy Eurooppalaisena "valtioliittona" , oli se sitten loppupeleissä vaikka kuinka löyhä taikka kiinteä.

Miksikö olen kirjoittanut nimeni siihen addressiin jää epäselväksi , vai ?

Jos olette tutustuneet Turkkiin , voitte todeta itsekin että kaikki eivät lue sitä Euroopaksi , ja tällä logiikalla pitäisi kai sitten alkaa Israeliakin miettimään Euroopan unionin jäseneksi jos kerran Turkkikin pääsee. Tällöin minusta Euroopan rajat hämärtyvät ja sanalla "Euroopan unioni" ei ole enää sen kummempaa merkitystä.

Turkki on myös sikäli ikävä maa , että siellä ihmisoikeudet eivät ole ihan sitä kaikista puhtainta kärkeä. Lähinnä naisia alistavia , Islamin lakia (Koraania) sokeasti tottelevia elementtejä löytyy. On selvää että missään muissa Euroopan maissa tällainen toiminta ei ole laissa suotavaa , paitsi mahdollisesti jäseneksi pääsevässä Turkissa.

Turkilla on myös ollut ikäviä erimielisyyksiä pohjoisessa asuvien Kurdien kanssa , ja heitä pidetään pikemminkin terroristeina , kuin kansana , joka yrittää vain saada muodostettua oman valtionsa pienestä osasta Turkkia ja Irakia. Kurdeja on murhattu ja tapettu niin Turkkilaisten , kuin Irakilaistenkin toimesta. Myöskin Kurdit on jätetty usein ihan yksin historian saatossa , kuten esim. 1991 Persianlahden sodan aikana jolloin Kurdit nousivat kapinaan Saddam Husseinin hallitusta vastaan häilyvällä Yhdysvaltain tuella. Kansannousu ei onnistunut , ja Mr. Hussein käytti mm. kaasuasetta Kurdeja vastaan.

Eivät Turkkilaisetkaan mitään kivoja ole Kurdeille olleet , joten en oikein voi perustaa Turkin EU - jäsenyyttä sillä , että tuossa maassa on vielä jonkinsortin "sisäinen" konflikti meneillään kansanosien välillä.

En halua Turkkia EU:n jäseneksi , sen epämääräisten uskontoon kytkeytyneen tasa-arvolain ja monen muunkin asian takia. Sen jäseneksi ottaminen nimittäin tulee väkisinkin vaikuttamaan myös Euroopan tilanteeseen.

No niin , olette kuulleet mielipiteeni.




No comments: