Tuesday, November 23, 2004

Peerl harbör.

Tänään katselin DVD:ltä tuon Pearl harborin. Tiedätte varmaan kyseisen teoksen ? No , se on se kyseinen teos missä on ne kaksi lentäjää ja sitten se yksi nainen sekoilevat ja sijoittuu sopivasti Japanilaisten yllätyshyökkäyksen aikaan Pearl Harborissa vuonna 1941.

Olen joskus todennut, että ainoa hyvä kohta siinä on se puolituntinen "taistelu" siellä satamassa missä ne Japanilaiset hyökkäävät niiden isojen taistelulaivojen kimppuun aika ilkeästi (ideoita siihen kohtaukseen on muuten lainattu saman aihepiirin leffasta Tora ! Tora ! Tora !).

No kuitenkin , ennen en ole ottanut sen kummempaa kantaa sen leffan muuhun sisältöön , vaikka näyttää siltä että siinä on kuitenkin joku tahmea rakkaustarina meneillään myös. Minua tämä rakkaustarina on vain lähinnä inhoittanut , ja olen usein kironnut sitä kuinka se pilaa vain leffan sisällön. Tänään oli ensimmäinen kerta , kun rupesin todenteolla ottamaan selvää mistä siinä oikeastaan olikaan kyse.

Eli , tarina alkaa siitä kun se Ben Affleck (sp?) eli "pilotti 1" menee sen naisen kanssa yhteen. Sitten tulee sota , ja pilotti ykkösen täytyy lähteä Englantiin sotimaan Saksalaisten ilmavoimia vastaan. Eli pilotti ykkönen lähtee sotimaan , ja se nainen jää melkein ihan yksin sinne Amerikan päähän.

Paitsi , että pilotti ykkösellä on "paras kaveri" Josh Hartnett (sp?) , eli pilotti kakkonen. Pilotti kakkonen sitten menee , osoittaen ihailtavaa kaverihenkeä , ykkös-pilotin naisen kanssa tekemään sitä itseään (<-- uuhh-aahh , get it ?) jonnekin perkeleen laskuvarjovarastoon.

Ai miksikö ?

No , ykkös - pilotin nainen olettaa alkuperäisen pilotin kuolleen. Sikälihän kyseinen olettamushan on melkein totta , sillä ykkönen ammuttiin alas Ranskan yllä ja syöksyi mereen hajoittaen koneen ihan tuhannen paskaksi. Onneksi ykkönen kuitenkin selvisi , kun mukavat Ranskalaiset kalastajat onkivat äijän pois vedestä.

Minua vituttaa suuresti se nainen siinä leffassa , kuulkaas. Lähinnä sen takia että se nainen hyppäsi sen toisen pilotin kanssa heti sänkyyn , ja ettei sen enempää sitten kuitenkaan viitsinyt luottaa siihen alkuperäiseen äijään.

Joka tapauksessa , sitten ykkönen palaa takaisin Havaijille , Pearl Harborin laivastotukikohtaan missä kakkonen ja se nainenkin ovat sopivasti majoitettuina. Meinaan , mahtaa olla aika vittumaista ilmestyä sen naisen oven taakse ja nähdä että sillä olikin joku toinen siellä sitten ollut koko ajan.

Ykkönen menee ryyppäämään ---> kakkonen tulee samaan baariin ---> ykkönen ja kakkonen tappelevat ---> menevät autoon nukkumaan.

Eli , tämän leffan mukaan hieman kun tapellaan ja otetaan viinaksia niin tuollaisetkin asiat saattavat hyvinkin unohtua suhteellisenkin nopeasti. En tosin enää muista , että mitkä ovat tämän naisen ja ykkösen varsinaiset välit sen leffan loppuajan kun sitten ne Japanilaiset hyökkäävät ja kukaan ei jaksa pohtia seuraavaa tuntia että , "mitenköhän niitten miesten ja sen naisen oikein kävikään ?". Muistaisin kuitenkin , että se ykkönen taisi olla aika vittuuntunut siihen naiseen. Ja , "understandably so".

Siinä lopussa ne molemmat pilotit ovat sitten ihan kavereita , ja menevät yhdessä pommittamaan Japania. Siitä tosin seuraa , että se toinen niistä kuoli. Muistaakseni se oli tämä pilotti ykkönen joka kuoli , ja tietenkin kakkonen meni sen naisen kanssa naimisiin ja ne saivat lapsia..

Tai ehkä se oli toisinpäin..

No , ei ollut kuitenkaan mikään kovinkaan sympaattinen tarina.







No comments: