Sunday, November 14, 2004

Nimipäivät.

Tänään ne ovat.

Olen ilmoittanut että meidän "yhteisössämme" nimipäivistä/syntymäpäivistä ei tehdä mitään suurta numeroa. Lähinnä sen takia että minulla ei ole enää sen kummempia haluja pitää niitä.

No , kuitenkin , sain hiukan rahaa "lahjaksi". Tämä oli mukava yllätys jopa minulle , koska tuota ihmisen luomaa "valuuttaa" jota yhteiskuntamme himoitsee selvitäkseen päivästä toiseen , on myös minulle tervetullutta. "Pöydässä" keskusteltiin muuten aika pelottavasta aiheesta , nimittäin näyttää siltä että meidän kotikunnassamme tapahtuu outoja.

"Paikalliseen" , maahanmuuttajien omistamaan ravintolaan on tullut jo jokin aika sitten ihan uusi johtoporras. Ja eihän siinä muuten mitään , mutta kun tämä uusi johtajisto sattuu olemaan Venäläinen.

Kuulemma kun ravintolaa oli myyty niin ainoa tarjouksen antanut "porukka" oli nämä Venäläiset. Nyt nämä onnettomat (luultavasti) Arabit joutuvat siis työskentelemään Venäläisten alaisuudessa. No , ei kai siinäkään mitään niin kummallista olisi , ellei näiden Venäläisten liikemiesten mukana olisi tullut vähän muutakin.

Ilmeisesti "paikalliseen" kuntosaliin on hakenut viime viikkojen aikana jäsenyyttä tusinoittain näitä Venäläisiä. Myös se ravintola on muuttanut luonnettaan sillä tavalla , että ne isännät eivät todellakaan näytä "mukavilta ravintola-alan yrittäjiltä" , vaan pikemminkin erään alan perustuntomerkit täsmäävät paremmin:



Niin , (ei tässä kuvassa juuri) musta nahkatakki , mersu , ja aurinkolasit ovat ne tunnetuin esimerkki tämän alan yrittäjistä. Kyseessähän , pojat ja tytöt , on Mafia (!).

Toiminta on nyt toistaiseksi ollut aika vähäistä meilläpäin , mutta esimerkiksi tämän ravintolan "ei - Venäläinen" tarjoilija on lähetetty useaan kertaan kuukauden ajaksi Viroon hakemaan jotakin kamaa..

Myös "johtoporras" on ollut poissa töistä useasti - kuulemma "Thaimaan matkalla".


Huvittaa tämä tilanne. Lähinnä sen takia , että Sipoo on aina ollut aivan helvetin iso kaatopaikka (how did you think I ended up here ?) , ja Nikkilä sen viemäri. Nyt tuonne "pahuuden pesään" on sitten kaiken muun paskan mukana tulossa joku saatanan mafiakin vielä. Heh , no , enpä onneksi asu sielläpäin enää.

Missä se Suomen "Chicago" pitikään olla , hei ?

Näyttää että se saa ruveta vaihtamaan paikkaa taikka tekemään tilaa toiselle. Ja jos nyt se Joensuu (?) tahtoo olla välttämättä Suomen Chicago , niin mehän voimme olla aitoon Sopranos - henkeen sitten se Suomen New Jersey (olisimme tarpeeksi pienikin ja "suuren" naapurissa eli akselilla New york - Helsinki ).

No , onneksi minä en enää tee tässä kunnassa muuta kuin asun. Jos minulla olisi jotakin vielä läheisempiä suhteita tänne , niin "sissos saatana !". No , onneksi ei ole niitäkään enää , ainakaan "todella , todella , todella läheisiä".

Olen asunut Sipoossa niin kauan , että voisi luulla minun tietävän ainoastaan tämän paikan eikä mitään muuta. Niin , en aio jäädä tänne loppuiäkseni koska suoraan sanottuna tämä paikka on aika perseestä. Olisi kiinnostavaa luennoida teille , (mahdolliset) lukijat , siitä että mikä tässä paikassa on tarkalleen vikana , mutta olen huomannut että ihmiselle ei usein aukene jonkun paikan / asian tuomat huonot puolet ilman sitä empiiristä kokemusta (huumeet , tupakka , huonot ihmissuhteet , Skitsofrenia , Compaqin tietokoneet etc) . Eli ihmisen pitää saada usein opetus (lue: turpaan) ennenkuin se tajuaa. Joskus se ei tajua sittenkään. Mutta , no , oletan kuitenkin suuremman osan teistä kaipaavan sitä "empiiristä" kokemusta tähänkin asiaan (ha haa , niinpä tietenkin !) , joten;

Kehotan teitä lähtemään tältä istumalta mankumaan vanhemmiltanne , poika/tyttö - ystäviltänne , avopuolisoiltanne , mummoiltanne , vaareiltanne etc. mahdollisuutta muuttaa Sipoon Nikkilään , niin lupaan että kokemus tulee olemaan aika erikoinen jos saatte huijattua lähimmäisenne saapumaan tähän paikkaan.

Vaikka en kiellä , varmasti Nikkilä (ja Sipoo) voi olla ihan hyväkin paikka joissakin tapauksissa. Tosin , jos olette nk. "vittuilulle altis henkilö" , "vaarallisille kokemuksille altis" , taikka muuten vaan äärimmäisen varovainen henkilö , niin ehdotan että muistatte tämän varoituksen ja siten ette saavu tänne edes pistimellä uhaten.

Vaikka , oli minulla ihan hauskaakin usein tuolla Nikkilässä asuessani. Sen minä myönnänkin , että kaipa kaikkeen "tottuu". Sehän tässä ihmisessä onkin niin omituista , että se tottuu kaikenmoiseen paskaan.

No okei , ehkäpä liioittelin hiukan. Kun asuin siellä , niin uskaltaisin nyt väittää että elämänlaatu oli monella tapaa parempi. Minä olin nk. "sopeutunut". Ja kieltämättä vaikka en olisikaan sopeutunut , niin en voi väittää ettäkö se olisi ollut niin ilkeää.

Ja hei , muistakaahan , että "Sipoo ei ole Nikkilä , ja Nikkilä ei ole Sipoo". Tässä paikassa on paljon muitakin ihan asiallisia asuinpaikkoja vaikka kieltämättä kaiken yllä leijuukin se "Sipoo - ilmapiiri".



Btw , tänään , Marraskuun 14. päivänä 1965 tapahtui aika jännä juttu.

Nimittäin 1st cavalry division (ensimmäinen ratsuväkidivisioona = tosin toimii nykyään helikoptereilla eikä hevosilla) taisteli ensimmäisen varsinaisen Vietnamin sodan avanneen taistelun Ia Drangin laaksossa.

Harold G. Mooren komentamat Amerikkalaiset joukot saarrettiin P - Vietnamin armeijan johdosta ja sitä seurannut taistelu vei 150 Amerikkalaisen sotilaan hengen , haavoittaen 84 nuorta miestä. Koko yön kestänyt taistelu vei kyllä vastustajiltakin miesvoimia (joku noin parituhatta ) , mutta huvittavinta oli ehkä se , että juuri tänä päivänä sattuu olemaan minun nimipäiväni. Sitten olisinkin ollut kauhuissani , jos se olisi ollut syntymäpäivä..

No kuitenkin , "Hal" Moore totesi ennen tuota operaatiota saadessaan tiedon komentonsa alle saapuvasta kolmannesta rykmentistä , että "The same regiment as Custer had."

Jos teille on epäselvää , kuka on George Custer , niin saanen kertoa että samaisen herran komentama ratsuväkidivisioona saarrettiin Little big Hornin taistelussa. Miestappiot olivat valtavat ja Custerin komentama rykmentti sai nimekseen "the doomed regiment".

Niin kävi George Custerille , joka muuten kuoli samaisessa taistelussa..

Niin kävi Hal Moorelle...


No niin , hyvää päivän jatkoa.

























No comments: