Saturday, November 27, 2004

"Eka kerta" , häh hää..

Hei , "It's not what you think".

Nimittäin Airsoft - aiheet jatkuvat , eli tällä kertaa asiaa siitä miten tämä militaristinen harrastus aukeni minulle muutama vuosi sitten.

No niin , ensimmäinen aseenihan oli sellainen halpa(hko) jousitoiminen pistooli joka itseasiassa sanoi itsensä irti vasta tänä syksynä vuosien lojaalin palveluksen jälkeen. Sitä ennen minulla oli ollut sellainen desert eagle (myös) , mutta se oli päässyt menemään rikki erään hulvattoman sukulaisen käsittelyssä. Olin myös hankkinut tosi tyylikkäät (ja HALVAT) Ruotsin armeijan M/59 - mallia olevat tetsarit. Ne minulla on edelleen , vaikka käyttömukavuudesta ei voi puhua. Sitten ostin vielä tyylikkään (Ruotsalaisen) harmaan kypärän... Kieltämättä sekin oli paska ostos.

Kerran sitten postiluukkuun (tai no , enemmänkin se on laatikko) iskeytyi Hong Kong- tavarataloketjun mainoslehtinen. Sitä hetken selailtuamme , päätettiin yhteistuumin että tarvittiin ihan oikeaa (epäoikeaa) Hong Kongin maastopukua.

Minulla ei sitä ennen ollutkaan ollut varsinaista "kuvioinnilla" varustettua maastopukua , vaan sitä ennen oli tapeltu oikeastaan hieman "verkkarit ja vihreä takki" - linjalla. No , päätettiin lähteä sinne tavaratalohelvettiin ostamaan sitä pukua , ja kun perille päästiin , niin joku ihmeen tyhmyyskohtaus iski minuun.

Koska oli syksy , siellä myytiin paljon muutakin lähinnä metsästykseen liittyvää kamaa. No , aloin tyhmyyksissäni haluamaan vielä sellaista maastokuvioitua "lämpöliiviä" joka oli sisältä punainen (voi perkele , siis , tarkoitettu hirvenmetsästykseen).

Mukaan tarttui vielä sellainen ihme lyhytlierinen "kalastajanhattu" punaisella sisuksella , meinaten että sen pystyi kääntämään myös. No joo , se paska Hong Kongin "maastopuku" maksoi ainakin jonkun noin 35 Euroa ja sen lämpöliivin ja "lierihatun" yhteishinta oli varmaankin jotakin lähemmäs 50 Euroa.

HUH HUH , olin selvästi aika saatanan tyhmä pikkuinen poika tuolloin (ehkä olen edelleen , mutta en tuolla tavalla) .

Lenkkarit vaihdettiin sitten mustiin Nokian kumisaappaisiin (ouh jeeh). Eli , ensimmäinen varustus paikallisen rautakaupan "suojalaseilla" kuorrutettuna oli todella sexy. Ostin myös mustan "kommandopipon" (engl. Balaclava) ja joskus hypin se päällä sitten sotien ihanien kavereitteni kanssa. Tuolloin oli jo saatu hankituksi se G3A3 - rynnäkkökivääri.

Sitten tuli muuten talvi , ja tarvitsin ensimmäisen lumipuvun. Sellainen hankittiin , ja se oli silloin jo aivan helvetin iso. Ja arvatkaas mitä , se puku on minulla EDELLEEN , ja se on edelleen AIVAN HELVETIN iso kooltaan.

Hävettää oikein.

Muistan kun se rautainen harmaa kypärä oli pakkas-aamuina niin kylmä että täytyi heittää se kommandopipo päälle (ja tietty kumisaappaat jalassa) ihan sen takia ettei se jäätyisi päähän kiinni tai jotain. Olin siis kieltämättä aika "Speden" näköinen tyyppi , vaikka olisin vähintäänkin voinut muistuttaa kaukaa katsottuna Suomen armeijan reserviläistä kertausharjoituksissa paskan kypäräni ja liian ison lumipuvun kanssa.

Nilkan nyrjäytykset kumisaappailla olivat aika yleisiä.

No , sitten tuli se aika keväästä kun oli hankittava jotkut muut jalkineet. Onneksi tuolloin olin jo sivistänyt itseäni aikalailla , ja tiesin että Suomen armeijan M/91 - varsikengät/maiharit olivat aika hyvät , mutta niistä sai maksaa.

Hankin sellaiset , ja kumisaappaat lensivät kirjaimellisesti "helvetteihin" sen jälkeen. Olen muuten edelleen tyytyväinen niihin , ja käytän melko säännöllisesti (that was two years ago !!).

Niihin aikoihin hankin myös ensimmäisen "oikean" maastopukuni , koska se Hong Kongin puku oli muuten vielä kaiken muun lisäksi topattu (wtf ?!) ja siten alkoi keväällä jo olemaan hiukan enemmän kuin tukala.

Hankittiin silloin Saksan armeijan "Flecktarn" - kuvioinnilla varustettu puku uutena , hintana taisi olla 50 Euroa. Sain liian pienet housut , ja hyvityksenä sain pitää uuden puvun takin ja sain toisen puvun kokonaan itselleni. Siinä tosin oli vaan se ongelma , että SEN PUVUN HOUSUIHIN OLISI MAHTUNUT KOKO PERKELEEN PUOLAN ARMEIJA (ja tilaa olisi jäänyt vielä Kyproslaisille vapaaehtoisillekin) . Niin , ne housut olivat aika isot..

Minua taas vitutti. Uskokaahan se.

No , sitten hankin Amerikkalaista US Woodland - kuviointia , oliivinvihreää , sekä Ruotsalaisten M/90 - kuvioinnilla varustettuja BDU:ita. Ne kaikki sopivat hyvin , ja noihin aikoihin taisin repäistä sen MP - taisteluliivinkin mukaani.

"Tarina jatkuu"..













No comments: