Wednesday, November 24, 2004

Palautetta , maahanmuuttajia , sekä sirkushuveja.

Tämä päivä oli aivan samanlainen kuin eilinenkin. Tosin , sillä seurauksella että päästiin jopa katsomaan Ruotsin neloskurssin (melkein ohi , pojat !!) ensimmäisellä tunnilla sirkusta (?).

Juu , paikalle ilmestyi joukko tyyppejä jostakin "sirkusoppilaitoksesta" ja tekivät kaikenlaisia omalaatuisia temppujaan. Tykkäsin esityksestä , enkä vain pelkästään sen takia että saimme noin 45 minuuttia pois ensimmäisestä Ruotsintunnista . Sen jälkeen pääsimme keskustelemaan omavalintaisten pariemme kanssa ruotsintunnille siitä , että mitä hyötyä ja haittaa on maahanmuuttajista.

Normaalisti meillä piti olla tällainen nk. hyvinkin alkukantainen "väittely". Eli , kaksi vastaan kaksi , toinen puolesta ja toinen vastaan. Porukan vähyyden takia minä ja yksi toinen tuntemani herra jouduttiin sitten "vastakkain". Ainoa ongelma oli vaan , että kyseinen herra ehti esittää pointtinsa Suomeksi vaikka pitikin Ruotsiksi väitellä.

Joten , minä sain sitten selittää maahanmuuttajien negatiiviset puolet (niin tyypillistä että minusta tehdään aina se pahis) Ruotsiksi. Ööhh, kieltämättä oli hiukan tekemistä , ja kun kielitaito ei enää riittänyt niin aloin miettimään yleisiä stereotypioita maahanmuuttajia kohtaan , ja mieleeni tulvahti tämä kaikkien kulunein fraasi;

"Invånarna kommer till vårt land , och tar alla av vårt kvinnor !!" (tai jotain sinnepäin?)

Hmm , kieltämättä "keskustelukumppani" nauroi tälle "ne vie meidän naiset" - keksinnölle. Mutta , itsepähän pistivät minut siihen tilanteeseen. Nimittäin , jouduin paperista luettelemaan näitä tyypillisimpiä uskomuksia maahanmuuttajista koko porukalle , kuten huumeet , rikollisuus , yms. Tämän keksin itse , koska muutakaan yhtä järjetöntä ei tullut mieleen.

Btw , myös muutamia muita ihan kelvollisia juttuja on sattunut minulle. Nimittäin , nyt ei enää koskaan tarvitse sitten opiskella kemiaa (onneksi jo viime vuonna) , eikä liiemmin fysiikkaakaan. Olen suorittanut sen Fysiikan nyt pois , joten elämä jatkuu hieman helpompana tästä lähtien.

Voisin tietysti suorittaa vielä seremoniallisen perseenpyyhkimisen tuolle fysiikan kokeelle , mutta epäilen vähän että sille ei ole tarvetta. I'll just burn the damn thing..

Ai niin , sain myös musiikin , terveystiedon , ja filosofian kokeeni takaisin. Lähinnä tahtoisin huvittuneena kertoa teille , miten musiikinkokeesta voidaan selvitä ihan nk. "lottoamalla". Nimittäin , täysin ja puhdasverisesti , "arvaamalla". Sattui nimittäin olemaan niin , että meidän kokeeseemme kuului tietyn "biisin" kuuntelu kokeen aikana , ja sitten sen rakenteen valitseminen (taikka tietäminen , riippuen henkilöstä) kolmesta vaihtoehdosta. Voin todeta , että minulla ei ollut ideaakaan että mikä niistä nyt muka oli se oikea vaihtoehto sillä musiikin rakenteelliset ominaisuudet ovat olleet aina vähän auki.

Eniwei , laitoin sitten biisin kuuntelun jälkeen siihen kohtaan että "kuuntelemamme kappale on kohta C !!!" Ja ha haa , sehän menikin oikein..

Tosin , sain tietää että kaikki muutkin olivat saaneet sen oikein kokeessa (??). No voi perkele , aina ne pilaa mun ilot niin äkkiä. Tai , ehkäpä osa niistäkin vain "lottosi" niinkuin minä...

Lupaan kertoa teille lisää lottoamisesta sitten tulevissa blogeissa , kun se nimittäin on aika taitolaji...erityisesti eri kielien kuunteluissa, ah hih hih hii..







No comments: