Tuesday, November 03, 2009

Teknisiä ongelmia vähän joka lähtöön

Tuo Kuvat.fi -palvelu näyttää aiheuttavan jonkinmoisia ongelmia tällä koneella. Ensiksi kyseinen sivusto, eli siis oma albumini ei meinannut latautua ollenkaan. Tämän jälkeen sitten ilmeisesti Flash-pohjainen sivuston käyttöliittymäkin rupesi temppuilemaan - ja nimenomaan tällä Firefoxin uusimmalla selaimella. IE8:lla tuo kumma kyllä toimi aivan moitteettomasti, mutta Firefoxilla sen kanssa on suunnattomia ongelmia. Sain sen kyllä toisaalta toimimaankin hieman paremmin Firefoxilla, mutta mitenkään huomattavissa määrin tuo ei kyllä parantunut. Epäilisin ongelmien aiheuttajaksi tätä Vistaa ja Firefoxia, sekä näiden yhdessä muodostamaa epäpyhää liittoa, jonka ansiosta tuo sivusto ei vieläkään toimi kunnolla.

Eräs toinen vähintään yhtä hauska ja toimimaton juttu on tuo konsepti nettipankkipalveluista. Itselläni on ollut muistaakseni noin viisi tai kuusi vuotta tili tuolla Säästöpankissa/Aktialla, ja siinä sen tilin avaamisen ohella sain sitten tuollaiset nettipankkitunnuksetkin. Alussahan homma pyöri oikein hyvin, mutta nyt viime vuosina tuo tuon pankin systeemi on ruvennut vituttamaan toimimattomuudellaan aika useasti. Eilenkin piti vain mennä tsekkaamaan tilin saldo, niin yrittäessäni kirjautua tuohon palveluun niin monitoriin iskeytyi kissan kokoisin kirjaimin oikein kaksikielisenä että "VIRHE! FEL! NETTIPANKKI ON TÄLLÄ HETKELLÄ SULJETTU VIANKORJAUSTA VARTEN". Tätä ennen sitten ongelmaksi muodostui se, että yrittäessäni suorittaa jotakin maksua sen kautta niin aluksi tuli jotain aivan älyttömiä virheilmoituksia, joista huolimatta kun klikkasi että "vahvista maksu", niin homma kuitenkin lähti pyörimään eteenpäin. Myös aika useasti olen huomannut juuri tuon pankin nettiominaisuuksien olevan joko kokonaan pois käytöstä mystisten vikojen ansiosta taikka sitten virkamiesmäisesti ne on suljettu tietyksi ajaksi "korjauksia varten".

Muistan lukeneeni erään tutkimuksen, jossa juuri vertailtiin noita eri pankkien nettipalveluita. Kuulemma Aktian/Säästöpankin tuo maksupalvelu oli pahnan pohjimmaisia, jollei jopa pohjimmaisin. Sitten lukemani mukaan vielä joku Aktia nettipankkipalvelun kehittäjä oli avoimesti todennutkin enemmän tai vähemmän epävirallisesti että "no joo, siis ihan paskahan tää kyllä onkin" tai jotain sinne päin. Hauskaa, että kyseinen pankki tiedostaa nettipankkipalveluihinsa kohdistuvat ongelmat, mutta päättää olla tekemättä niille juurikaan yhtikäs mitään. Vissin sitä rahaa tosiaan on - pankki kun on kyseessä - sitten niin paljon, että tuollaisia varsin perustavanlaatuisia ongelmia ei kukaan taivu hoitamaan enää.

Eipä silti, olen kyllä kuullut Osuuspankinkin omaavan vastaavanlaisia ongelmia. Parisen vuotta sittenhän siellä oli joku todella isokin kriisi muisteloni mukaan näihin nettipankkihommiin liittyen, mutta se sitten aikaansa myöten korjaantui. Olenkin siis ymmärtänyt että Osuuspankilla on nykyisin varsin hyvä nettipankkipalvelu, vai olenko aivan väärässä? Vaikeaa ainakaan uskoa ettäkö se olisi huonompi kuin tuon Aktian/Sp:n vastaava.

No comments: