Tuesday, November 10, 2009

Sleepless again

Viime yönä ei oikein tuo nukkuminen taas sujunut. Kesti ensinnäkin pari tuntia että edes nukahdin, jonka jälkeen sitten nukuin pätkissä johonkin yhdeksään asti. Nukkumaan menin vasta joskus kahden aikoihin yöllä, sillä en saanut unta millään ennen sitä. Itsensä väsyttäminen fyysisilläkään askareilla ei niinkään auttanut.

Kaipa se alkaa olemaan ilmeinen fakta että kärsin jonkinlaisesta väliakaisesta unettomuudesta. Jos taas pääsen nukkumaan ja nukunkin ihan kohtuullisen hyvin, niin unet ovat sitten tasoa "ydinsodan jälkeinen joukkotuho". Joskus olen myös alkanut näkemään erinäisiä varsin ikäviä unia peräkkäin, ja totta puhuen tuo muutamia päiviä sitten raportoimani Phil Collins-uni oli pitkästä aikaa edes vähän huojentavampi positiivisuudellaan. Pitäisiköhän hankkia unilääkkeitä? Kaipa se riittäisi, että lääkärille kertoisi omaavansa nukkumisvaikeuksia. Toisaalta lääkkeiden käytöllä on aina joitain fyysisiäkin sivuvaikutuksia, joihin en totta puhuen haluaisi tutustua. Täytyisi kaiketi löytää jonkinlainen luontaisempi tapa saada unenpäästä kiinni, tai jotain.

Yleensähän itselläni on tällaisia oireita aina kesäisin, johon yhtenä tärkeänä syynä on varmasti se vuodenajan valoisuus. Näin oli periaatteessa viimekin kesänä, mutta se nyt ei oikeastaan haittaa paljoa yhtään kesäaikaisin, mutta talvella kylläkin. Mitä nyt myöskin muistelisin, niin itselläni on ollut näitä oireita vähemmän talvella koskaan.

Olen myöskin nyt kai pakotettu ottamaan sen H1N1-rokotteen tuon tulevan matkan takia. Parin viikon päästä olisi täällä kai siihen mahdollisuus, tosin silloin rokotusvuorossa ovat kuulemma about minun ikäiseni ihmiset ja vähän sitä vanhemmat. Vaikeaa kuvitella etteikö odotusjonoissa tulisi jotain riehumisia ja kärhämöintiä, sillä tähän astihan vain vähän vanhempia ihmisiä ja riskiryhmiin kuuluvia on rokotettu. Kuulemma järjestyshäiriöt ovat olleet olemattomia, mutta tuskinpa ne valmiiksi jo jollain tapaa sairaat tai vanhemmat ihmiset hirveästi siellä riehuvatkaan, uskoisin.

Saapa taas tosiaan nähdä että tarvitaanko täälläkin vartijoita pitämään rokotusjonoja tasaisina.

No comments: