Thursday, November 05, 2009

Once and again the snow swallowed everything

Päivän biisi: Alan Parsons Project - Games People Play

Eilen alkoi täälläkin oikein kunnolla satamaan lunta. Sitä nyt on tullut enemmän tai vähemmän viime aikoina muutenkin, mutta vasta nyt sitä on alkanut tupruttelemaan oikein kunnolla. Yölläkin oli satanut lunta.

Kuten jotkut hyvin tietävät, minä vihaan talvea, kylmää ja pimeää. Tämä on nyt taas oikein sikäli ihastuttava vuodenaika, että nyt saa kokea Kaamosmasennusta sun muuta paskaa oikein kunnolla. Luin eilen että suurien D-Vitamiinimäärien nauttimisella tuon voisi estää, ja siksipä ajattelinkin kokeilla moista "reseptiä". Toivon mukaan kuitenkin tuo lumi sulaisi pian pois.

Viime vuonna tähän aikaan oli tosiaankin aika ankeat oltavat, mutta TJ ei luonnollisestikaan ollut kovin masentava. Näin muuten eilen moottoritiellä huristelevan Paseja! Vautsi vau, armeijamuistot heräsivät jälleen eloon, ja hetken mietinkin siinä kuinka itse olin joko Pasin tai Tekan kyydissä, ja tähystin RK kädessä ajoneuvon kattoluukusta kurkistellen. Ehdottomasti hauskinta oli kenties tähystää sen aikana kun ajoimme kohti Kajaania ja keskellä moottoritietä - ihmisten katseita ajoneuvoissa ei voinut oikein olla huomaamatta. Eikä heidän vilkutuksiinsa ja TJ-käsimerkkeihinsä olla vastaamatta. Varsinkin naisten.

No joo, mutta sitten palataanpa taas asiaan.

Tuo Sika-Influenssa on nyt näemmä ylittänyt vihdoinkin todenteolla uutiskynnyksen, ja uutisissa ei näytä olevan enimmäkseen mitään muuta asiaa kuin Sikaflunssasta jauhamista. Kuopiossa oli kuulemma tarvittu vartijoita rokotusjonojen järjestystä ylläpitämään.

Tuo tuollainen vain osoittaa jälleen kerran minkälainen eläin ihminen on, ja kuinka se käyttäytyy kaikista muista piittaamattomana mikäli pelkää oman henkensä puolesta. "Vitut kaikista muista kunhan minä selviän"-ajattelu näyttää olevan Suomessakin aikamoinen käsillä oleva Mentaliteetti, enkä yhtään sitäpaitsi ihmettelekään moista. Aivan samanlaisia ihmisiä ne Atlantin toisella puolellakin möllöttävät ja toisiaan huvikseen tappavat ihmiset ovat, paitsi että tällaisissa asioissa me olemme aivan samanlaisia kuin hekin - tosin kukaan ei pidä siitä laajemmin melua. Pienikin uhka omalle selviytymiselle tai jatkuvuudella, niin johan ihminen puukottaa toista selkään heti ja välittömästi seurauksista piittaamatta. Fucking Savages.

Tuntuu muuten omituisen Jouluiselta tästä kaikesta huolimatta. Pitäisiköhän laittaa Richard Cheesen Silent Nightclub soimaan? Sehän on hänen ns. "Joululevynsä" parin vuoden takaa, ja se ensimmäinen biisi on mitä mahtavin "Joulutunnelmaltaankin". Ajattelin että tänä vuonna voisi myös kuunnella myös hieman Dean Martinia joulun aikoihin, ehkäpä se auttaisi hieman erinäisiinkin mielentiloihin - ja oikeastaan haluaisin olla ajattelematta kokonaan koko Joulua. Joulut ovat aina olleet melko huonoja joko henkisesti tai fyysisesti minulle, joten en nyt viitsisi kyllä vielä ajatella sitä aikaa ollenkaan. Saapa nyt kuitenkin nähdä että kuinka tässä käynee.

Näin muuten positiivisena asiana viime yönä aidon normaalin unen! Pienet sille! Kyseinen uni ei ollut mitenkään erityisen Halinalletasoa, mutta aiheeltaan se poikkesi huomattavasti entisistä: siinä Phil Collins oli päättänyt tehdä kaksi yllätyskeikkaa Suomessa (muistaakseni Oulussa ja Lahdessa?), ja oli päätynyt sen tiimoilta haastateltavaksi Huomenta Suomeen. Muistaakseni yritin soittaa lähetykseen kertoakseni kuinka erinomainen pitkän linjan artisti hän onkaan, ja kuinka kaikesta kokemastaan huolimatta hän ei ole mielestäni saanut tarpeeksi kunnioitusta lehdistöltä kuin kriitikoiltakaan. Ilmeisesti en päässyt lähetykseen, mutta muistan Phil Collinsin yrittäneen soittaa minulle - tai jotain. Muistan myös pohtineeni että kumpaan konserttiin menisin, ja taisin olla valitsemassa Lahtea.

Hetkellinen hyvänolontunne on muuten taas palannut elämääni tuon unen myötä. Nyt näen vain niitä tavallisen outoja ja Surrealistisia unia, ja ne painajaiset maailmanlopuista sun muusta ovat heikenneet. Hyvä juttu. Let's keep up the good work.

2 comments:

Päätoimittaja. said...

kyllä vituttaa täälläkin loska ja jää ja pimeys. Tänään tuli jo kirjekuoret jooihin voi laittaa joulukortteja, taas on sekin paska kestettävä. Holiday in cambodia oli juusto-rikulta hyvä joulusovitus mutta joulun angsteihin paras levy on ehdottomasti juicen Kuusessa ollaan, eritoten biisi Joulu yksin. Bob Dylaniltakin ilmestyi joululevy mutta ehhkä siitä on paras suosiolla vaieta...

Dalleer said...

Oi Jumangauta, tuo Juicen levy kyllä kuulosti nyt niin herkulliselta että Jouluihin sun muihin angsteihin on kyllä heti pakko kuunnella tuo biisi ja ottaa selvää siitä muutenkin.