Sunday, November 01, 2009

My main man, what's the problem with bus drivers ?

Porvoossa on kokemuksieni mukaan väestöön suhteutettuna aivan kamalasti todella vittumaisia Bussikuskeja. Olen ollut heidän kanssaan tekemisissä jo aika pitkään tasaisin väliajoin ja valitettavasti yhtä edelleen joudun sietämään heidän ylimielistä ja toisinaan täydellisen vittumaista käytöstään. Onneksi kuitenkin viime aikoina kohtaamiseni näiden kuljettajien kanssa on ollut vähäistä, mutta yleensä ylleni nousee aivan valtavan huomattava Sympatian aalto, kun näen jonkun joutuvan tekemisiin näiden samojen kuskien kanssa tai vieläpä silloin jos joku kertoo joutuneensa heidän kanssaan tekemisiin negatiivisessa mielessä.

Tavallaan sellainen oletettu De Facto lähdesuoja vituttaa tässä tapauksessa. Sen säilyttäminen "näiden henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi" on minusta piinaavaa, sillä kyseessä nyt kuitenkin on melkolailla vittumaisia, epäinhimmillisiä ja varsinaisen huonosti asiakaspalvelua taitavia Säkkejä, jotka ovat varmaan viimeiset 30 vuotta ahdistelleet ihmisten hilpeitä bussimatkoja suoranaisella vittuilullaan ja yleisellä käytöksellään. Tekisi ihan oikeasti mieli vain kertoa näiden Mulkkujen tuntomerkit ja reitit tässä heti ja nyt, sekä maalata isoin kirjaimin tähän postaukseen että "HE OVAT HUONOJA IHMISIÄ JA VITTUILEVAT KELLON YMPÄRI! ÄLKÄÄ MENKÖ HEIDÄN KULJETTAMIINSA LINJA-AUTOIHIN!".

Omassa elämässäni suurin ongelma nousi aikoinaan eräästä kuskista, joka varmaan kymmenen kertaa huomautti minulle siitä kuinka seisoin hänen mielestään väärin pysäkillä. Hän ei kuulemma päässyt parkkeeraamaan bussia oikein kaksikaistaisella moottoritiellä sen johdosta, että seisoin kuulemma bussin pysähtymiskulmaa ajatellen liian edessä. Kummallisesti yksikään muu kuski ei kiinnittänyt näihin asioihin mitään huomiota, vaan hoiti hommansa asiallisesti. Kuitenkin tämä vitun Herttuahan se olikin sitä mieltä, että joka kerta kannatti samasta asiasta vittuilla ja huutaa heti kun pääsi sisään bussiin. Kolmannella kerralla menetin hermoni tähän tyyppiin ja vittuilin takaisin ihan puhtaasti sen takia että huvitti antaa hänen maistaa omaa lääkettään. Käytin tuossa tilanteessa erittäin Vulgaaria, tilanteeseen (potentiaalinen matkustaja nousee Bussiin) täysin sopimatonta kieltä, ja olin siitä jopa erittäin ylpeäkin. Vitun hyvä niin. Saapa hänkin edes joskus kuulla kunniansa.

Tätä huonoa ihmistä edeltänyt kuski oli sitten ilmeisesti joku todella hermoromahduksen partaalla elävä äijä, jonka kanssa sain tapella lukioaikoina bussipysäkkien oikeista nimistä. Jätkä ei suostunut sittenkään myöntämään olevansa väärässä erään pysäkin nimen kanssa, kun toin hänelle kartan ja näytin alueen nimen sieltä hänelle lippukoneen nimeä eriävästi. Tuon lippukoneen ilmoittama nimi pysäkille oli hänelle kuin joku vitun pyhä ohjenuora, jota ei tosiaankaan sopinut kyseenalaistaa karttojen tiedoista huolimatta. Jos rahastusmasiinan mukaan sen pysäkin nimi olisi ollut "äitisi on vitun ruma lehmä", niin jätkä olisi varmasti muitta mutkitta uskonut senkin.

Tuo sama kuski nyt lähinnä ärähteli sitten yleisen vittumaisuutensa ansiosta kanssamatkustajille myös kaiken muun hyvän lisäksi. Kerran hän huusi suoraan kurkkua joillekin eläkeläisnaisille, sitten hän sätti jotain miestä ja sitten tietysti olin minä, josta kelpasi saada materiaalia aina tasaisin väliajoin.

Tämä ensimmäinen esimerkkitapaukseni on sellainen, että näen häntä aina välillä yhä edelleen. Tämän toisen Porvoon syövän olen nähnyt nykyään enää vain seisovan kahvitauoilla linja-autoaseman katoksen alla, syöpäkääryleitä poltellen ja varmaan sitä Kadettikoulun kustua opiskelupaikkaa salaa hiljaa mielessään itkien. Luultavasti hänelle kaikki matkustajat ja yleensäkin matkustajien kanssa toimiminen on eräänlaista terapiaa, joka korvaa sen että hän ei voi olla huutamassa kurkku suorana ilman mitään seuraamuksia varusmiehille. Ja toisaalta, omien kokemusteni mukaan kaikki Kadiksen käyneet kouluttajat armeijassa olivat vähän vaihdellen ihan asiallisiakin tyyppejä (toki muutamaa lukuunottamatta), ja pahimpia olivat lopulta ne kehäraakit, jotka olivat käyneet erinäisiä firman sisäisiä täydennyskursseja arvoasteikossa noustakseen.

Noh, nyt kuitenkin takaisin aiheeseen:

Mitä tulee tämän toisen tapauksen hommiin, niin hänet olen myös tavannut useasti - tosin tuskinpa hän enää edes muistaakaan minua, sillä olenhan kuitenkin tuolla suunnalla melko harvaan käyvä tällä hetkellä. Muutama vuosi sitten asiat olivat hiukan toisin.

Joka tapauksessa niin olen seurannut useampaankin kertaan hänen käytöstään, ja muistan miten tämä sama tyyppi kerran totaalisesti repesi jonkinlaiseen primitiiviseen raivoon, kun eräs nuori naismatkustaja pyysi häntä pysäyttämään bussin seuraavalle pysäkille huomattuaan jääneensä väärällä pysäkillä pois. Kun tuo Mulkku sätti tuota nuorta naista, teki mieli hypätä ylös ja huutaa sille turpeiselle pellelle takaisin että "mikä on sun vitun ongelmasi?! Jätkä on suurinpiirtein koko ajan jonkun kurkussa kiinni täällä, vittu saatana! Lopeta nyt se vitun nillitys ja aja vaan sitä saatanan bussia, perkele!"

Olen kuullut myös tapauksesta, jossa joku epämääräinen Porvoon kuski oli alkanut vaatimaan matkustajia maksamaan lippunsa viiden tai kymmenen euron seteleillä, ja että jos maksoi vain parinkympin setelillä, niin kuski oli kuulemma ajofirman sääntöjen mukaan oikeutettu olemaan antamatta mitään vaihtorahaa siitä. Kuulemma "vaihtorahat" tulisivat sitten postissa. Tuokin temppu ja moinen väite sinänsä kyllä kuulostaisi tuon kaksikon tekosilta, että ei sen puoleen.

No comments: