Wednesday, November 18, 2009

Raskaasti keskellä yötä

En totta puhuen saanut taaskaan nukutuksi, joten päätin sitten katsella koko yön Miami Vicen neljättä kautta. Pian minulla ei ole enää jäljellä koko sarjaa katsottavanani kuin tuo viimeinen, eli viides kausi.

Täytyy kyllä sanoa, että varmaan ne kaksi ensimmäistä kautta ovat puhtaimillaan sitä mitä tuolla sarjalla on tarjottavanaan. Kolmas kausi alkoi selkeästi jo vähän laahaamaan, jonka jälkeen neloskauden yksittäiset jaksot ovat toistaiseksi kyenneet vain vähän yksitellen nostamaan tasoa. Ja siksi toisekseen tuosta neljännestä kaudesta on mainittava nyt se, että siitä on löytynyt ainakin kaksi potentiaalista ehdokasta huonoimmiksi Miami Vicen jaksoiksi koskaan. Tuo ensimmäinen valinta on monien MV-Hardcorefanienkin vihaama Missing Hours, ja toinen on sitten juuri äsken katsomani Honor Among Thieves?

Tuo Honor Among Thieves? oli ihan lupaavasti alkava episodi, ja sen sisältämä sarjamurhaaja oli aidosti vitun sekaisin oleva jätkä, vaan sitten se loppu kyllä kusahti aika onnistuneesti todella naurettavaksi. En oikeastaan voi edes kuvitella että joku olisi voinut keksiä noinkin tyhmän jutun siihen loppuun, mutta minkäs teet.

Sitten taas tämä Missing Hours, niin sitä voisi kai yrittää kuvata lyhyesti lauseella "Miami Vice attempts to meet the X-Files, but fails badly". Eli kuten saattanette arvatakin, niin jaksossa yritetään saada mukaan vähän Ufoja ja Paranormaalia toimintaa, joka floppaa pahasti. Kenties älyttömin repäisy koko episodissa on James Brownin ilmaantuminen paikalle, jonka jälkeen se hänen hittinsä "I feel good" alkaa soimaan psykedeelisten taustakuvien välähdellessä ruudussa. Siis ihan ensimmäinen kysymys joka tulee mieleen episodin tiettyjen osien katselun jälkeen - ja periaatteessa koko episodinkin katselun jälkeen on, että mikä ihmeen post-modernistisen symbolismin kannattaja tämän on oikein käsikirjoittanut? Miksi James Brown on tässä vierailevana näyttelijänä? Miksi kaikki on päin helvettiä eikä mistään saa mitään irti? Vain Miami Vicen käsikirjoittajat tiesivät vastauksen tähänkin.. Joskus vuonna 1987.

Huomenna muuten ajattelin puhua eräästä varsin mielenkiintoisesta aiheesta, nimittäin ns. "neljännen valtiomahdin" sensuurista tässä maassa. Olen tehnyt jo pitkään muutamia havaintoja erään maamme suosituimman aamulehden harjoittamasta varsin läpinäkyvästä sensuuripolitiikasta liittyen sen lukijoiden ilmaisemiin mielipiteisiin artikkeleissaan. Tämä asia rupesi kiinnostamaan minua erään tuntemani henkilön mainittua siitä minulle, ja päätin tehdä empiirisen kokeen asiasta. Huomenna seuraa siis paljastusjulkaisu minunkin puoleltani, jossa ajattelin kaikelle kansalle kertoa täysin sumeilematta että mitä tutkimuksestani asiaaa kohtaan jäikään käteen.

Huomiseen siis..

No comments: