Tuesday, March 17, 2009

"Rahan tuloa ei voi estää" (good news just seem to take time)

Täytyy tosiaankin aloittaa postauksen otsikko tuolla legendaarisella Seppo "Suppo" Taalasmaan lausekkeella. Osuvaa se nyt kuitenkin kaikesta huolimatta oli.

Odotin nimittäin jo täksi päiväksi muutaman konsolipelin saapumista postin välityksellä. Postihan tulee täällä meillä säännöllisen epäsännölllisesti, vaikka mukamas "kaupungissa" asutaankin. Eli yleensä kirjepostia kannattaa odotella aina klo. kymmenen ja kahden välillä päivisin. Tänään tuo kyseinen posti tulikin sitten siinä joskus vähän yli yksi, ja katselin sitten asiapostin lävitse tällä kertaa melkoisella hartaudella: olin saanut kaksi kirjettä, eikä konsolipeleistä ollut puhettakaan missään. Tyypillinen pettymys, vaikkakin kaltaiselleni pessimistille varsin odotettu.

Ensiksi sain kirjeen Helsingin Sanomilta, jonka heitinkin sen asiayhteyden arvaten heti roskiin. Toinen kirje jo vähän pelottikin minua - se tuli nimittäin paikalliselta verokonttorilta. Avasin sen nopeasti, suorastaan repien auki viestin sisältämän kirjekuoren, paljastuikin ennenkuulumattomia uutisia: HIHAHOO! TILINUMEROTIEDUSTELU VERONPALAUTUSTEN MAKSUA VARTEN! AHAHAHA! RAHAN TULOA EI VOI ESTÄÄ! Kieltämättä päivä oli pelastettu - vaikkakin täytyykin hillitysti nyt suhtautua tähänkin uutiseen. Good, money. Money is good.

Tutkiskelin saamaani ilmoitusta, ja tässä oli nyt tarkoituksena ilmeisesti palauttaa tämä kolminumeroinen summa rahaa vuodelta 2007. Eli niinkin tuoreita veronpalautusrahoja tuli kyseeseen. Vautsi. Vaikka eipä siinä - hyvä vaan että edes saan jostakin rahaa. Laitoin jo tilinumeroni eteenpäin veroviranomaisille netissä, sillä kirjeessa kerrottiin myös tästä mahdollisuudesta. Hyvä näin - ja ei kun odottelemaan "cääshin" virtausta tilille.

Aamulla oli kyllä kieltämättä aikalailla paska olo niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ikkunasta kun nimittäin avautuu todella harmaa, Suomen talvelle ominainen varsin depressiivinen näkymä lähiöelämän tavallisuuteen. Eilen satoi vielä mukavasti sulaneille teille lunta yön aikana, ja oli muutenkin oli aivan masentunut olo talven tavallisuudesta johtuen. Vitun masentava maisema Suomen talvi on muutenkin kaupungeissa, sanoisin. No - tästä johtuen tälle päivälle ei sitten ollutkaan oikein "onnistumisen edellytyksiä", ja jostain syystä viime päivinä on ollut vitunmoinen pääkipukin. Tästä johtuen söin aamulla kolme Buranaa ihan vain vittuillakseni pääkopalleni takaisin, ja toivoinkin että nuo kolme Buranaa olisivat olleet tarpeeksi vahvoja saamaan minut uneliaaksi, jotta voisin esim. nukkua muutaman tunnin pitempään. Näin nyt ei kuitenkaan ollut. Heräsin muuten puoli kahdeksalta tänään, joka oli jonkin verran yli tunnin normaalia herätysaikaani pitempi. Hyvä näinkin, mutta heti herättyäni päähäni koski.

Joka tapauksessa onnistuin nukkumaan muutaman tunnin vielä aamupäivällä, ja heräsinkin postin tuloon. Harmin paikka että pelejä ei saapunut tällä kertaa, mutta huomennahan on aina uusi päivä. Eiköhän sitten viimeistään joku jo tule postin mukana päiviä ilahduttamaan.

No comments: