Sunday, March 29, 2009

Job opportunities.. Or not?

Lähetin jokin aika sitten työhakemuksen G4S Security - nimiseen vartiointifirmaan. Kirjoitin huolella sen, ja valmistelin sisällön niin että se varmasti kelpaisi vähäisistä alan töistäni huolimatta esitettäväksi. Hain väliaikaisia töitä tuolla hakemuksella.

Noh, perjantaina asiasta ilmoitettiin minulle sähköpostitse. Joku "pomomiäs" siellä toisessa päässä oli, ja hän melko yllättävän positiivisesti kertoi että olin ainakin hakemusten perusteella ihan sopiva kaveri kyseisiin hommiin, jotka tulisivat kestämään about 3-6 kuukautta riippuen kysynnästä. Kuulemma ennen tätä hommaa olisi tarjolla jonkinlainen koulutusjakso, ja se olisi totta kai pakollinen suorittaa. Sovin muuton takia työhaastattelun jonkin ajan päähän. Pomomies kertoi että heillä olisi enimmäkseen hommia Helsingin keskustassa, joten saisin raahata perseeni sinne joka päivä - joka tietysti minulle nyt sopii. Ei tuota ongelmia.

Noh, nytpä aikalailla mietityttää monikin asia. Olen jutellut muutaman vartijan kanssa, ja lukenut erinäisistäkin lähteistä näihin vartiointihommiin liittyvistä kokemuksista. Youtubessakin on video missä kyseisen firman kaksi "kesä-Esaa" joutuu pienimuotoiseen konfliktiin nuorien kakaroiden kanssa, ja kuinka homma suoraan sanottuna leviää käsistä. Nähtyäni videon mietin hetken ja hartaasti juuri näitä "voimankäyttösäännöstöjä", jotka liittyvät tähän hommaan monella tapaa. Olen suorastaan epäilevä sen suhteen että miten voisi käydä jos itse joutuisin moiseen tilanteeseen. Pomomies oli nyt toistaiseksi aika vaitonainen näistä asioista, mutta kenties lisätietoa alkaa selviämään työhaastattelussa. Aion kyllä kysyä että miten toimitaan mikäli tapahtuu moinen tilanne, ja missä vaiheessa kutsutaan poliisi paikalle. Kuinka pitkälle voidaan mennä ja millä valtuuksilla?

Noh, pitääpä nyt vielä miettiä että otanko tuon työpaikan vaiko enkö. Ymmärrän että tällä hetkellä talouslaman takia ei välttämättä ole hirvittävästi valinnanvaraa, ja myönnän aivan suoraan että epäilisin myös että toimittamani kopio armeijan palvelustodistuksesta arvosanoineen saattoi auttaa tämänkin paikan saamisessa. Vaikkei sitä välttämättä ehkä haluakaan kukaan sanoa ääneen.

Tämän jälkeen jäljellä on vielä kaksi paikkaa, joista tosin toinen on vain epävarma. Tämä viimeinen mahdollisuus ei kuitenkaan ole samaa sarjaa kuin nämä kaksi edellistä - eli ehkä hiukan turvallisempaa kamaa olisi siis tiedossa. Saapa nyt siis nähdä että miten lähtee etenemään.

No comments: