Monday, March 09, 2009

Informaatiotulva

Tänä aamuna saapui vihdoinkin postissa molemmat lehdet: nyt viikon ajaksi minullekin tulee sentään jotain luettavaa.

Luin ensiksi Helsingin Sanomat. Ihan hauskoja juttujahan siinä oli, paljon asiaa oli mm. tämän kevään YO-kirjoituksista. Lehdessä oli myös juttua poliitikkojen opiskelumenestyksestä - jonka perusteella minullakaan ei ole onneksi vielä mitään hätää. Odotan kuitenkin pääasiassa perjantaita, jolloin ilmestyy taas uusi HS:n NYT-liite. Minusta kyseinen liite on parasta antia koko lehdessä, ja täytyykin sanoa että armeijassa ollessa se oli parasta mahdollista antia kun pääsi joka viikko aina lukemaan uusimmat NYT-liitteet. Myös kyseisessä liitteessä julkaistu sarjakuva, Auttajahai, kuuluu nykyisiin suosikkeihini. Pohjalaista en ole vielä tässä vaiheessa päivää jaksanut lukeakaan. Illalla sitä voisi sitten lueskella.

Aamupalaksi tuli myös tänään syötyä aika "häävi" kokonaisuus: Capuccinoa ja 500g Naturis-merkkistä rasvatonta ja maustamatonta jogurttia. Kyseinen jogurtti on selvä suosikki - olin alkanut nimittäin aikalailla pitämään maustamattomasta jogurtista sinänsä. Pääsehän näilläkin antimilla myöskin eteenpäin.

Yöllä taisin nukkua jotain vähän yli tunnin koko yössä. Luin Paasilinnan Isoisää Etsimässä-teosta eteenpäin, ja pääsinkin hieman pitemmälle. Siihen hetkellisesti kyllästyneenä yritin jatkaa samaisen kirjailijan Kymmentä Riivinrautaa, mutta tuon teoksen kanssa en sitten päässyt edes yhtä sivua eteenpäin. Jostain syystä kyseinen teos on vaan aivan helvetin tylsä minun makuuni. Oikeastaan minua ihmetyttää että miksi juuri tästäkin teoksesta on tehty joku ihmeen filmatisointi suomessa, kun kirjana se on aivan täyttä roskaa. Jos itse olisin ollut päättämässä, niin Paasilinnan ensimmäisistä teoksista ehdottomasti Operaatio Finlandia olisi pitänyt filmata Talvisodan tai Tuntemattoman Sotilaan kaltaisiksi suurspektaakkeleiksi miljoonabudjetilla ja nimekkäällä näyttelijäkaartilla. Paskempi homma että tässä maassa ei monikaan ohjaaja tai käsikirjoittaja tunnu aidosti kiinnostuvan erilaisista elokuvista. Aina sitä samaa vanhaa suomalaista ihmissuhde-, rikos tai sotahömppää tungetaan elokuvateattereiden luukuista sisään lastenelokuvia unohtamatta.

Pelailin yöllä Playstation kahdella James Pond: Codename Robocodia. Helvetin vaikea ja frustraatioita aiheuttava tasohyppely. Kentät ovat todella vaikeita ja pitkiä, eikä tallennusmahdollisuutta ole kuin vasta aina yhden tason läpipääsyn jälkeen. Yritin neljättä kenttää viisi kertaa, jonka jälkeen päätin jättää pelailun sikseen. En löytänyt mitään Cheattejakaan kyseiseen peliin netistä. Pitäisiköhän myydä pois tuo sen Final Fantasy VII: Dirge of Cerberuksen kanssa?

Tänään näyttäisi tulevan telkusta myös tuo V for Vendetta. Sikäli aika erikoinen yhteensattuma, että katsoimme sitä kotiuttamiskyydissä ajaessamme Kajaanista takaisin tänne kaksi kuukautta sitten. Leffa oli aika pitkä, ja se jäi valitettavasti minulta kesken - voisi siis olla hyvä että katsastaisi sen nyt kun on aikaa. Ainoana huonona puolena on kuitenkin kai se että samoihin aikoihin alkaa taas yksi jakso Third Watchista kakkosella - kyseiseen sarjaan olen myöskin koukuttautunut viime aikoina.

No comments: