Monday, January 11, 2010

Visit Sweden

Täällä sitä nyt sitten taas ollaan. Kelit ovat aikalailla nollassa ja vaikka vähän tuuleekin, niin se ei kovin pahasti menoa haittaa.

Tänne saapuminen oli osittain suhteellisen painajaismainen operaatio. Lento oli myöhässä puolitoista tuntia ja kaikki mahdolliset setit osuivat kohdalle tänne saapumista pitkittääkseen. Suurimman ongelman kuitenkin muodosti lennon myöhästyminen sekä sitten se, että kun vihdoinkin kone ilmaantui Helsinkiin, niin tämän jälkeen koko lössi matkustajia iskettiin bussiin ja ajettiin lentokoneelle, joka suurinpiirtein sijaitsi aivan viimeisellä pätkällä koko kenttää. Sinne ajeluun kesti valehtelematta noin viitisentoista minuuttia, jonka jälkeen kun jopa päästiin koneeseen, niin huoltoauto saapuikin sopivasti sulattelemaan koneen siipiä seuraavaksi viideksitoista minuuttia.

Iltalento oli kyllä sitten taas kieltämättä oikein tunnelmallinen kokemus, että ikkunasta pystyi tsiigailemaan ulos melko tunnelmallisia näköaloja, joita en itseasiassa ole vähään aikaan itse saanutkaan kokea. Itse lennossa ei kuitenkaan ollut mitään kehumista tämän ohella muussa kuin Aasialaisessa lentoemännässä, joka kyllä monella eri tapaa miellytti ja paransi matkan kulkua. Siitä muuten kanssa huomasi tulleensa Ruotsin puolelle, kun heti päästyäni ulos koneesta niin karskit Suomalaiset lentokenttätyöntekijät olivat vaihtuneet häikäiseviksi Blondeiksi, jotka näyttivät niissä neonvärisissä työasuissaan yllättävän hyviltä.

Päästyämme Ruotsin puolelle, koko kenttä oli tupaten täynnä porukkaa ja jostain syystä kaikki odottivat matkalaukkujaan kerääntyneinä isoiksi ryppäiksi matkalaukkuradan ympärille. Pelkäsin joutuvani odottelemaan siellä kauankin, mutta juuri siinä samalla hetkellä joku sivuraide avattiin Helsingin koneen matkatavaroille. Yleensähän minun käydessäni tuon Göteborgin kenttä ei ole ollut aivan niin täynnä porukkaa, mutta tänään tosiaan olikin. Eipä siinä, onneksihan tilaa kaikille riitti, mutta porukkaa oli kyllä liikkeellä.

Noh, sitten ajeltiin oikein Ryåtsalaisella autolla tuolta lentokentältä keskustaan, johon meni kuulemma oikein lasketun ajan mukaan noin 20 minuuttia. Kaupungissa oli yllättävän hiljaista, ja univelkaa nyt oli viime työvuoroista sen verran, että menin melkein heti nukkumaankin. Nukuttua tuli tarkalleen 05:19 asti paikallista aikaa, jonka jälkeen minä nyt sitten istahdin tähän kirjoittelemaan.

Mitkä ovat tämän päivän suunnitelmat? Veikkaisin että täytyy hyödyntää sitä faktaa, että tänään alkoi tässäkin maassa uusi viikko. Täytyy lähteä pyörimään tuonne kaupungille jossain vaiheessa, ja tämän jälkeen katsoa pari leffaa joita minulle kehuttiin tässä heti tänne päästyäni (Låt den rätte komma in, Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden). En tiedä noiden Suomenkielisiä nimiä, enkä kyllä muista kuulleeni yhdestäkään ennen tänne saapumistani, mutta kenties se johtuu siitä että en hirveästi seuraile Ruotsalaisen elokuva-alan tapahtumia.

Ai niin, Tony(?) Halme oli muuten kuollut. Se oli ampunut ilmeisesti päähänsä reiän. Missähän vaiheessa "Tuksu" päättää seurata johtajaa?

No comments: