Thursday, January 07, 2010

Viihde-elektronista jauhantaa

Pitkästä aikaa rupesi jopa eräs PC-peli - tai oikeastaan korrektimmin ilmaistuna "multi platform"-julkaisu kiinnostamaan. Viime vuonna tuli jonkun verran pelailtua, mutta todella nopeissa jaksoissa ja aikalailla ylimalkaisesti. Jonkin verran tuli myytyä pelejä poiskin viime vuoden puolella, että siinä mielessä tämä kasuaali harrastus pieneni aikalailla.

Julkaisu josta puhun on sellainen kuin Fahrenheit (US-versio nimeltään Indigo Prophecy), ja kyseessä on elokuvamainen seikkailupeli vuodelta 05' tai 06'. Tuli huudettua se Huutiksesta alle viidellä eurolla, sillä en ihan periaatteesta viitsi maksaa varsinkaan noin vanhasta PC-pelistä viittä euroa enempää. Yhtään sen enempää maksaminen&pyytäminen olisi nimittäin koronkiskonnan ja tyhmyyden välimuoto, ainakin omasta mielestäni. Lisäksi jos tuo osoittautuu yhden läpipeluukerran ihmeeksi, niin sitten se vituttaa vielä enemmän kun on maksanut siitä ylettömiä määriä yhden pelikerran viihdearvon verran. Onneksi kuitenkin nuo PC-pelit yleensä halpenevat todella äkkiä, eikä käytetyistä pyydetä kovinkaan älyttömiä verrattuna käytettyihin konsolipeleihin, joista olen toisinaan huomannut muutamien markkinajohtajien nyhtävän lähes saman verran kuin uusista vastaavista. Olen siis aikalailla vuosien saatossa määrittänyt itselleni sellaisen käyvän hinnan, minkä olen valmis maksamaan tietyistä peleistä. Muutenkin viime vuosina käytettyjen pelien kauppa on oikeastaan aikalailla romahtanut siinä mielessä, että nuo erinäiset isot liikkeet maksavat hyväkuntoisistakin käytetyistä peleistä tosi huonosti, mutta sitten puolestaan pyrkivät maksimoimaan voitot myymällä ne eteenpäin lähes samoilla hinnoilla kuin uusiakin vastaavia. Nettihuutokaupoissa sitten taas yleensä jos haluaa käytetystä pelistä ylipäätään yhtään rahaa, niin on varauduttava myymään usein pelejään pois todella pienillä hinnoilla. Eli aikalailla häviömuotoinen tilannehan se tämäkin on sen yksittäisen ihmisen voiton osalta, että siinä mielessä mikään ei ole kai ainakaan mennyt parempaan suuntaan.

Mutta nyt kello alkaa taas tulemaan reilusti ylitse kolmen aamuyöllä ja tänään pitäisi oikeastaan vielä lähteä käymään Helsingin kautta Espoossa, joten lähdenpä tästä nyt nukkumaan.

No comments: