Saturday, January 09, 2010

Seuraavat 24 tuntia

Tämäkin postaus varmaan julkaistuu sunnuntain puolella, mutta sen on oikeastaan tarkoitus käsitellä lauantain tapahtumia niin hyvin kun jaksan työvuoron jälkeen niistä kirjoitella.

Aamulla lähdin tosiaan taas tekemään yhden vuoron, ja työpaikalla oli suhteellisen hiljaista noin klo. kymmeneen asti aamulla. Pariin tuntiin mitään erikoisempaa ei oikeastaan tapahtunut, kunnes sitten huomasimme koko sakki epämääräisen naisihmisen käyskentelevän pitkin pääsisäänkäynnin edessä sijaitsevaa pientä parkkipaikkaa. Tuossa aivan pääsisäänkäynnin vieressä on muutamia kameroita, joilla näkee valvomosta että norkoileeko siellä ulkopuolella kenties jotain porukkaa ja vieläpä välillä näkee kun porukka parkkeeraa autojansakin siihen sun muuta.

Siinä melkein pääoven edessä harhaili sitten sellaiseen ruskeaan hupulliseen toppatakkiin pukeutunut nainen, joka otti taskustaan pussin täynnä jonkinlaisia murusia. Hän rupesi heittelemään niitä ympärilleen, jonka seurauksena muutama meistä päätti lähteä kyselemään ja selvittämään että miksi hän moista tekikään. Saavuttuamme etupihalle työkaverini sitten kysäisi että mitähän hän mahtoi olla tekemässä siellä keskellä pientä parkkipaikkaa (tai aluetta) heitellen ympäriinsä jonkinlaisia murusia taskusta kaivamastaan pussista. Ensiksi tuo nainen vain vilkaisi meihin, ja jatkoi sitten murusien heittelyä pitkin parkkipaikkaa. Tämän jälkeen työkaverini sitten ohjeisti naista, että hän voi myös siirtyä pois tältä alueelta pihoja epämääräisillä muruilla hiekottamasta - sitä varten täällä toimii ihan oma kiinteistöhuolto-osastonsa.

Nainen sitten vilkuili meitä edelleen, ja vastasi että hän ruokkii täällä kuulemma tosiaan lintuja, jotka eivät talvisin kykene hankkimaan itselleen ravintoa kovinkaan helposti lumikinosten johdosta. Huomasimme varmasti molemmat - siis työkaverini ja minä, että kyseessä taisi olla jonkinlainen hieman ns. "syrjäytynyt tapaus", joita valitettavasti sielläpäin riittää. Saimme kuitenkin tuon "lintumummon" lähtemään sitten matkoihinsa ihan vaan puhuttamalla häntä, ja niinpä hän seuraavaksi lähtikin suunnistamaan kohti keskustaa.

Se tuon mummon linnunruokintaan tarkoitettu "materiaali" koostui muuten ainakin silminnähden vanhentuneista koiran tai kissan nappuloista, sekä ilmeisesti murustetuista leivänjämistä. Olipa varsin virkistävää törmätä näilläkin leveysasteilla kajahtaneeseen "Bird Ladyyn", joka keskellä parkkipaikkaa ruokkii olemattomia lintuja nelijalkaisille eläimille pääasiallisesti tarkoitetulla kuivamuonalla - HOW GROOVY!

Muuten niin aika kova väsymys päällä. Pakkaamisiakaan huomista matkaa varten en ole oikeastaan vielä ehtinyt tehdä, eli varta vasten ostettu "Operational Travel Bag" ammottaa vielä tyhjyyttään. Eilen kerkesin nukkumaankin eräästä syystä vasta joskus yli kahdelta yöllä, ja kahdeksalta alkoi sitten vuoro.

Nyt kuitenkin niin pitemmittä puheitta lähden valmistautumaan tänään klo. 16.20 alkaen järjestettävään poistumiseen tästä maasta, ja lähtökynnys ylitetään n. klo. 14.30 paikallista aikaa siirtymisineen.

Seuraava postaus siis itse länsimaisen rappiokulttuurin kehdosta.

Stay tuned.

No comments: