Wednesday, January 20, 2010

Doh-t

Aamuyön tunteina tuli katseltua Jack Nicholsonin tähdittämä Prätkäjengi-leffa nimeltään "Hells Angels on Wheels". Se taiteili aika onnistuneesti paskan ja keskinkertaisen elokuvan välimaastossa, ja siinä mielessä oli ymmärrettävää että Jack Nicholson oli siinä mukana koska se taisi kumminkin olla hänen uransa alkuaikojen tekele, ja käsittääksenihän vasta Easy Riderissa hän löi itsensä lävitse suuremmalle yleisölle.

Kuitenkin niin sen leffan musiikki oli kyllä äärimmäisen jäätävää materiaalia. Se ei todellakaan sopinut useampaankaan kohtaukseen, ja tämän ohella ne ihmeen Sitarilla soitetut lyhyet soolot muuten niin geneerisen amerikkalaisen "baaritappelumusan" välissä vaikuttivat hiukan irtonaisilta. Myös aivan jäätävä oli kai leffan jonkinlainen "pahis", eli viiksekkäältä Vladimir Putinilta näyttävä poliisisetä, joka omasi tasan yhden ilmeen tupakkia poltellessaan. Leffalla oli myös todella taiteellinen käsitys tuon pahamaineisen prätkäjengin suorittamista orgioista - olen itseasiassa kuullut pahemmasta esikouluissa, joten siinäpä sitten sekin asian tuli suoraltaan selväksi.

Mikähän helvetti se tämänkin leffan pointti oli lopulta? Jotenkin tuntui vahvasti siltä, että haluttiin tehdä mukamas jotenkin Prätkäjengien yhteiskunnallisesta rappiosta varoittava leffa, mutta sitten kuitenkaan mitään oikeasti tavallisia ihmisiä järkyttävää ja siten miettimistä aiheuttavaa settiä siinä ei sitten kuitenkaan lopulta näytetty. Olisiko kenties johtunut sitten taas toisaalta siitä että tuon ajan "järkytysstandardien" mukaisesti puolialastomina maaleilla pelehtiminen oli mukamas niin irvokkaan orgastista meininkiä että oksat pois!

Aloitin muuten tuon Bret Easton Elliksen Rules of Attractionin lukemisen viime yönä, kun ei taas oikein syystä tai toisesta uni tullut. Ei olisi kyllä pitänyt aloittaa sen lukemista syystä X, mutta se tosiaan aikutti ihan kelpo tavaralta. Siinä oli eräs todella tuhma ja käsittämätön vitsikin, joka ainakin jäi minun päähäni koko päiväksi lähinnä kai sen takia ettei siinä ollut mitään järkeä:

this elephant who was wandering through the jungle and who stepped on a thorn and it hurt a lot and the elephant asked a rat who was passing by to 'Please pull the thorn out from my foot' and the rat made a request: 'Only if you let me fuck you.' Without hesitation the elephant said okay and the rat scrambled up behind the elephant and began fucking. A hunter passed by and shot the elephant, who then started to moan in pain. The rat, oblivious to the elephant's wounds, said, 'Suffer baby, suffer,' and kept on fucking."

No comments: