Tuesday, January 05, 2010

Elämme vain näytenumeroiden tähden, rakkaani

Tulipa tilattua Alibin näytenumero tuossa eilen. Viimeksi tuli luettua armeijassa Alibia, kun joku oli unohtanut sellaisen päivystäjänpöydän tuntumaan. Ne jutut siinä lehdessä olivat sikäli mielenkiintoisia, että välillä ne saivat minut pelkäämään ja välillä sitten taas huvittumaan suuresti. Sellainen lehti ei voi olla pitemmän päälle kuin aitoa (kotimaista) laatuviihdettä, jos se onnistuu saattamaan aikaiseksi noinkin monta eri tunnetilaa yhden tai useamman selailukerran aikana. Oikeastaan Alibia voisi kuvailla isojen poikien Aku Ankaksi tai Jalluksi.. Jos siis välttämättä haluaa tehdä jotakin pesäeroa (no pun intended) sille että mikä on aidosti ns. "kovien jätkien lukemistoon" kuuluvaa materiaalia. Toisaalta kovat jätkäthän käsittääkseni lukevat Jallua, Aku Ankkaa ja Alibia - joskus jopa samaan aikaan!

Viime vuonna tuli tilailtua aika hyviäkin näytenumeroita erinäisistä aikaukausjulkaisuista, eikä maksanut mitään! Tilailin Pelit-lehden näytenumeron, sitten National Geographicin näytenumeron sekä sitten vielä Kotiliedenkin. Tuo Kotiliesi ei luonnollisestikaan minua kiinnostanut, mutta samapa se sinänsä - olipahan nimittäin jälleen kerran ilmainen.

Netistä saa kyllä ihan mukavia määriä erinäköistä ilmaista tavaraa itselleen jos vain haluaa. Eri asia on myöskin se, että tekeekö sillä tavaralla sitten mitään. Toisaalta enpä nyt näe sitä suureksikaan synniksi tilailla ilmaista tavaraa ja palauttaa se sitten epäpyhään länsimaalaiseen krääsäroskien kiertoon. Jonkun mielestä se varmasti on täyttä syntiä ja ilmastonmuutoksen vaikutusta edistävää jos tilaa jotain ilmaista tavaraa netistä ja heittää ne korrektisti roskiin mikäli huomaa niiden olevan omalle kuluttajaprofiililleen tarpeettomia. Eipä silti, tuen kyllä moisten tavaroiden kierrättämistäkin - eri juttu vaan että haluaisiko joku muka käytetyn Kotilieden näytenumeron. Jonkun Pelit-lehden tai Erotiikan Maailman näytenumeron joku Nörssö voisi kenties olla kiinnostunutkin saamaan haltuunsa, mutta harvemmin kai kuitenkaan Kotiliesiä.

Tiedättekös muuten, arvon lukijat, että mikä mättää eniten tässä ZZ Topin Greatest Hits-kokoelmassa? Pidän itse heidän tuotannostaan parhaimpana biisinä vahvasti Bluesin sävyttämään kappaletta nimeltään Jesus Just Left Chicago. Jostain syystä sitä ei ole tässä kokoelmassa ollenkaan! Melko ihmeellinen idea olla sisällyttämättä sitä tähän kokoelmaan, vaikka se onkin käsittääkseni ollut melko suosittukin kappale heiltä.

No comments: