Monday, January 18, 2010

Raju mansikka

No joo, käytiin katsomassa niitä Saksalaisia tuossa satamantienoilla ja siitä sitten jatkettiin lyhykäisesti läheiseen kahvilaan. Itselläni ei oikeastaan ollut mitään kummempaa sanottavaa heille, mutta sukulaisellani jonka mukaan lähdin olikin aika paljon.

Paikalla oli kaksi Saksalaista - tai siis oikeastaan Saksansuomalaista tyyppiä. Tämä varsinainen Saksalainen oli aikalailla vaitonainen kaveri, eikä niinkään osannut Suomea tai edes Englantia kovinkaan hyvin. Yritin heittää hänelle settiä erinäisistä small talk-aiheista, ja hän nyökytteli hauskan ymmärtäväisesti joka kerta. Sain tyypiltä myös lahjaksi FC Bayern Münchenin oluttuopin, joka tosiaankin oli Oktoberfest-kokoluokkaa. Aito Saksalainen oluttuoppi onkin melko hauska tuliainen, eiks jeh? No kuitenkin niin parisen tuntia siinä rupateltiin kahvin sun muun merkeissä, jonka jälkeen he sitten lähtivät ajelemaan autollaan kohti tämän maan pohjoisia osia. Tämän jälkeen sitten mekin lähdimme takaisin omille teillemme. Käväisin vielä illalla itsekin kaupungilla, ja törmäsin johonkin vahvasti itämaiseen tyyliin viittaavaan sekatavarakauppaan, jossa myytiin erinäisiä etäisen ulkomaalaisia tuotteita. Siellä myytiin myös ilmeisesti jostain Baltian maasta tuotuja teelajeja, joiden etiketeistä kieltämättä huokui ehkä kenties tahatonta komiikkaa - esimerkkinä "Wild Strawberry"-nimike eräälle lajille, joka oli ilmeisesti suomennettu että "raju mansikka". Enpä tiedä että oliko kyseessä tahallinen vai tahaton juttu, mutta veikkaan että tässä maassa sen merkitys oli enimmäkseen hyödytön ellei jopa täysin tarpeetonkin suuremmalle osalle ihmisistä. Ei varmaan suurinpiirtein kukaan tajunnut vitsiä.

Olen muuten huomannut sen että miten elämä on jotenkin asettunut lähes samoille uomilleen nyt kuin about viitisen tai kuutisen vuottakin sitten. Aikalailla samalla tavallahan sitä tässä elellään, ja kaikki vapaa-aika kuluu ihmeelliseen nysväämiseen ja tyhjänpäiväiseen sekoiluun. Tuo viiden tai kuuden vuoden poikkeus tuntuu ja tuntui sellaiselta ihmeelliseltä intervallilta, joka nyt oli vain pakko kokea muutaman enemmän tai vähemmän rikkaan elämänkokemuksen saavuttamiseksi. Näitähän kai vielä tulee tavalla jos toisella eteenkin lisää, joten ehdottomasti ollaan vasta alussa.

Ai niin, olen muuten kiinnostunut tästä lautapelistä. Mistähän tämän saisi kaikista halvimmalla? Minun ymmärrykseni mukaisesti lautapelit ovat aika kalliita, mutta varsinkin vanhemmat Suomalaiset lautapelit ovat minun makuuni aivan helvetin mielenkiintoisia. Juurikin vaikkapa Finanssi on yksi aivan helvetin hyvä ja taloudellisesti opettavainen tuote - tämän ohella onkin sitten vielä monia muitakin, mutta tuossa nyt se päällimmäisenä.

No comments: