Monday, January 11, 2010

Humppasusi Ruotsissa

Aloitan postauksen lainaamalla Eläkeläisten legendaarisen kappaleen nimeä.

Iltaa kohden oli melkolailla hiukan kylmenevät ilmatkin täällä, vaikka aamusta kun lähdin tuonne kaupungille pyörimään niin vaikutti että melkein nollakelit jatkuisivat. Kiertelin muutamissa kaupoissa näin alkuun, ja näin että jonkun Magnus Ugglan "Revyy" oli ilmeisesti esityslistalla eräässä teatterissa. Enpä itse varsinaisesti tiedä kyseisestä tyypistä mitään muuta kuin sen että hän on vähän niin kuin Ruotsalaisten sellainen tosi kova aikuisrokkitähti. Pitkän linjan aikuisrokkitähti.

Kaupungilla en niinkään tosiaan pyörinyt kauaa tänään, vaan jo joskus tuossa kahden aikoihin lähdin takaisin tänne ihan melkeinpä ydinkeskustaan "majapaikalle". Tuossa kun menin raitiovaunuun ja istahdin alas, niin voihan pyhä lehmä mitä löytyi jalkojeni alta! Huomasin että siinä lattialla makasi LG:n valmistama hopeinen KE 970 kännykkä!b Joku Medbörjare oli ilmeisesti hukannut kännykkänsä raitiovaunuun, kuinka klassista!

Poimin kännykän tosiaan mukaani lähtiessäni vaunusta. Ihmettelin myös täällä keskustassa epämääräisesti paukkuvia ääniä, jotka kuulostivat joko laukauksilta taikka sitten ilotulitteilta. Varmaan joku Ruotsalainen gangsteriporukka selvitteli välejään taikka sitten joku Ruotsalainen vastine Pikku-Kallesta (Lilla Calle?) heitteli uudelta vuodelta ylijääneitä ilotulitteita katuun tasaisin väliajoin. Ainakaan poliisit eivät tulleet pillit ulvoen paikalle, joten olettaisin että kyseessä ei tainnut olla mitään niin hirveän vakavaa.

Iltapäivällä katselin sitten kotiin tultuani kaksi leffaa: Amerikan Graffitin ja sellaisen pätkän kuin "Cotton Club". Tuossa Amerikan Graffitissa oli se mielestäni positiivista, että se sen DVD:n kansi oli selkeästi piirretty eikä mikään valokuva elokuvan päänäyttelijöistä niin kuin nykyisin. Se sen AG:n kansitaiteilijan töitä on tainnut muuten myös olla karikatyyreineen myös muinaisessa Mad-lehdessä. Ja mitä tulee Cotton Clubiin, niin siinä selkeästi posiitivisin juttu oli se että James Remar oli sen pääpahis.

Nyt kuitenkin niin minulla on tuo LG:n kännykkä täällä. Siitä on tainnut akku loppua, sillä en saa sitä auki. Ei minulla ole laturiakaan sille, mutta olen kuullut että moisia puhelimia saisi auki ja käyttövalmiiksi jollain tapaa erinäisten kännykkäliikkeiden palveluiden avulla. Voisin tietysti myös kokeilla vaihtaa tuohon oman kännyni Sim-kortin, ja katsoa mitä tapahtuu.

Nyt kuitenkin on lähdettävä nukkumaan - huomenna lisää tästä hätkähdyttävästä löydöstä.

No comments: