Sunday, January 24, 2010

Deal with it.

Jee Jee ja Rokkenroll, olenkin sitten sattumoisin kipeänä! Vähän oli olo "niin kuin sinnepäin" tänään, joten päätin varmistaa asian heittämällä kuumemittarin päälle ja mittaamalla sen kuumeen. Vähän yli 37 astettahan se taisi olla, ja keksin siihen jopa syynkin kenties. Olen nimittäin tainnut painella tuolla kaupungilla vähän riittämättömällä varustuksella, joka on kenties salakavalasti johtunut siitä että minulle "Göteborgsväder" terminä tarkoittaa "aina huomattavasti lämpimämpää kuin kotipuolessa", ja tavallaan tämä onkin totta - harmi että se nyt ei vaan vielä tarkoita etteikö ulkona olisi kylmä ja liian vähällä vaatetuksella ympäriinsä pyöriminen voi aiheuttaa sairastumisen. Toisaalta voihan tämä olla lähtöisin jostain aivan muustakin lähteestä, kuten vaikkapa kaupungin tuhansien ihmisten kanssa ahtaissa tiloissa seisomisesta erinäisissä paikoissa ja liikennevälineissäkin. Toivon mukaan tämä ei ole Sikaa - ja jos on, niin sittenpä vaan on kylmästi todettava että "deal with it. Rock n' Roll". Siitä onkin muuten aikaa kun olen ollut kipeänä juuri täällä. Viimeksi taisin hatarien muistikuvien perusteella olla kipeänä joskus noin kuuden vanhana, kun menin hyppimään noihin pusikoihin kylmän kesäsateen keskellä, ja makasin kuumeessa täällä sitten sen koko loppuajan. Aika ironista että tämäkin taitaa johtua nyt sitten pohjimmiltaan huolimattomuudesta, johon pikkupojat ja nuoret miehet näyttävät sortuvan yhä uudestaan tasaisin väliajoin.

Ja toteanpa myös, että en oikeastaan tunne itseäni kipeäksi. Kurkku ei ole kipeä, eikä sen puoleen mikään muukaan paikka tunnu kipeältä. Kenties otsasta voi tulkita vähän lämmönnousua tapahtuneen, mutta nytkin se näyttää taas olevan aikalailla tulkinnanvaraista.

Noh, nyt on sitten ainakin jäätävä täksi viikoksi kotia - BYÄÄÄHHHH!!!

Rangaistaankohan muuten minua tässä ja nyt siitä kun otin eräästä kahvilasta kolme kappaletta sellaisia alekuponkeja sisältäviä pieniä vihkosia, kun niitä olisi kai saanut ottaa vain yhden? Noh, puolustuksekseni on todettava, että siinä ei ollut mitään määrällistä rajoitusta ilmoitettu missään, ja niillä kupongeilla nyt vaan sattuu saamaan vähän kaikenlaista hiukan halvemmalla.

Katselin muuten tänään sen Millenium-trilogian toisen osan - eli tämän "Flicka som lekte med elden"-nimellä kulkevan. Se ei kyllä ollut yhtä hyvä kuin tuo alkuperäinen, mutta ihan hyvää kamaa silti. Päällimmäinen ajatus minkä tuo leffa minussa herätti oli varmasti se kuinka paljon tuo Lisbeth Salander (näyttelijänä muistaakseni sellainen paikallinen kuin Noomi Rapace) näytti tässä kakkososassa hiukan pitempine mustine hiuksineen eräältä naiselta joka oli samaan aikaan suorittamassa asepalvelustaan samassa paikassa kuin minä. Tuo yhdennäköisyys oli kyllä ihan suuri, vaikkakaan ei aivan huomattava. Pelottava yhteensattuma kuitenkin.

Juuh.. No mitäpä muuta sitten? Myin konsoli- ja PC-pelejä ja DVD-leffoja pois erääseen liikkeeseen parisen päivää sitten, ja sain niistä 790 Kruunua. Aika helvetin hyvin verrattuna siihen mitä niistä voisi parhaimmillaankin saada Suomessa. Jostain syystä kyllä ihmetytti se että miten ne antoivat noinkin hyviä hintoja niistä peleistä ja leffoista, kun Suomessa varmaan tasan niissä ainoissa liikkeissä niistä olisi ehkä voinut saada kaikista noin kolmeakymppiä. Huuto.netissä niiden myyntiä ei olisi kannattanut edes harkita, sillä tällä hetkellä se paikka on enimmäkseen täynnä vaan "mahdollisimman halvalla, mielellään ilmaiseksi"-mentaliteetin omaavia ostajia. Kaikesta pitäisi suurinpiirtein jakaa porukalle vielä taskurahoja takaisinkin myynnin jälkeen, mutta todistetustihan kovan luokan myyjä antaa ruoskaa moisille ostajille ja pitää heidät täten kurissa - tosin vain kuvainnollisesti.

Nytpä lähden makailemaan tuonne sohvalle. Saatanpa nukahtaakin sinne katsoessani jotain Columbon uusintoja. Hyvää yötä siis kaikille rajuille Mansikoille.. Wherever you are.

No comments: