Wednesday, January 27, 2010

Like quiet, inverted snowfall

Täksi päiväksi ennustettiin tänne isoa lumisadetta, ja tänä aamuna se todellakin näytti pitävän paikkansa. Paljon lunta satelee nyt alas pitkin kaupunkia ja lähitienoita. Noh, kukapa nyt toisaalta olisikaan halunnut lähteä minnekään muutenkaan.

Yöllä katsoin tuon Enkelit&Demonit-osan niistä Dan Brownin teoksien pohjilta tehdyistä leffoista. Se oli kyllä aikalailla samaa soopaa kuin se ykkönenkin, mutta oli se siitäkin huolimatta parempi kuin se ykkönen. Toinen asia minkä piilomerkityksineen huomasin siinä leffassa oli se että koko leffan pääpahis oli Irlantilainen. Ilmeisesti leffa halusi kertoa kaikille pahaa aavistamattomille Katolisen kirkon tapaan että Irlantilaiset ovat saatanan kätyreitä ja äärimmäisiä selkäänpuukottajia. Irlantilaisia pitäisi varoa, eikä niitä varsinkaan tulisi päästää uskonnollisten organisaatioiden johtoportaisiin tekemään myyräntyötään. Muuten saattaa vaikka globaali terrorismi lisääntyä.

Toinen yhtä hyvä leffa jota on muuten pakko kehua tässä vielä ja nyt on tuo Michael Douglasin "The Game". Se oli kyllä todella ovela ja yllättävä elokuva, eikä sitä miten sen juoni oli lopulta ratkaistu osattu ollenkaan täysin ennakoida. Kenties eräs asia mikä vähän vähensi katselunautintoa oli se kuinka periaatteessa epäilin ihan kaikkia leffan sivuhahmoja jostakin, enkä pystynyt mitenkään jaottelemaan porukkaa "hyviin" ja "pahoihin", vaan tosiaankin kaikkia epäilin jostakin. Kenties se kertoo jotakin todella epäilevästä persoonastani.

No comments: