Friday, January 29, 2010

The feel-good state

Päätin uskaltautua ulos tänään pienen tauon jälkeen, ja kävin tuossa läheisessä kaupassa. Ostin Iranilaisia Taateleita sekä kivennäisvettä. Siellä ei ollut Ramlösaa, mutta jotain Tanskalaista kylläkin sekä sitten paikallista erikoisuutta, eli "Lokaa". Ostin Lokaa pullollisen.

Kassalla hengaili sellainen pieni ryhmä Ruotsalaisia pissistyttöjä. Tai siis oikeastaan niitä pitäisi kai kutsua "Fjortiksiksi", sillä sehän se virallinen termi täälläpäin kaiketikin on. Noh, siellä ne kuitenkin palloilivat Svea-pipot päässä heiluen. Nuo Svea-pipot ovat ärsyttäviä lähinnä sen takia, että Suomessakin on keksitty niiden pipojen olemassaolo ja täten kaikki yhtään kaupunkimaisemmat ympäristöt sisältävät porukkaa jotka käyttävät Svea-pipoja. Heti ollaan Suomessakin apinoimassa tätä tämän maan meisinkiä.

Kivennäisvesi ja Taatelit voisivat oikeastaan olla uusi ruokavalio. Eivät ne voi olla mitenkään ainakaan huonompi ruokavalio kuin Nuudelit, näkkileipä ja pikakahvi. Sitäkin sekoitetta tuli heitettyä huiviin joskus vuosia sitten, ja söin sitäkin vain sen takia että se oli minusta oikeasti hyvää.

Tämä Ruotsi on kyllä oikeastaan aikalailla jonkinlainen pohjoismaiden Monaco tai joku vastaava pikkuvaltio, jonka asukasväki asuu sellaisessa omassa pienessä kuplassa jonkin sisältö koostuu vain ja ainoastaan huolettomasta hauskanpidosta. Olen tehnyt tämän huomion jo useammankin kerran vuosien mittaan, ja täytyy sanoa että kesällä tuo tuollainen mentaliteetti tässä maassa kulminoituu itselleni kaikista parhaiten. Minun neuvoni onkin lyhyesti ja ytimekkäästi että "Life is a party here. Enjoy it while you can." - toiset tietysti heittäisivät tähän väliin sen klassisen lainauksen että "something is rotten in the state of Sweden", mutta sanotaanko että sisäistän tuonkin varoituksen vasta sitten kun on sen aika.

Tänään oli muuten täälläkin suhteellisen kylmää. Varmaan jotain kymmentä astetta pukkasi ulkosalla ja tämän lisäksi tuulikin puhalteli todella ikävästi. Kuulemma kotona on vielä pahemmat säät, mutta onneksipa en olekaan nyt siellä.

Nyt on kyllä pakko taas lähteä nukkumaan. Olen ollut hereillä kello viidestä asti aamulla ja nyt kello lyö pian puolta yhtätoista illalla. Aamulla herätys kahdeksalta.

No comments: