Tuesday, January 12, 2010

Lost week(end)

Minun mielestäni ehdottomasti parhain James Bond on View to a Kill, eikä pelkästään sen takia että se julkaistiin syntymävuotenani, mutta myös sen takia että kyseisen Jameksen (samannimisen) tunnusbiisin esitti Duran Duran. Eipä silti, myös Goldfinger vuodelta '64 on eräs suosikkini, muttei kuitenkaan tunnussävelmänsä johdosta. Daniel Craig on kuulkaapa aika kaukana siitä niidenkin aikojen Hall of Famesta.

Taas tuli muuten pompattua ylös kuudelta. Menin nukkumaan vasta joskus kahdeltatoista eilen, ja nyt sitten kuuden aikoihin heräsin siihen kun ulkosalla oli meneillään joku ihmeen Ruotsinkielinen ja epäilemättä kovaääninen väittely. Taikka sitten ehkäpä porukat täällä puhuvat tietyissä tapauksissa toisilleen noin ja noinkin kovalla volyymillä.

Ihmetyttää vähän kyllä kieltämättä tämä unitahti. Yleensähän olen sellainen kuorsaava laiskiainen, joka nukkuu kevyesti parhaimmillaankin kahdeksaa tuntia, mutta viime aikoina 5-6 tuntia yössä on riittänyt. Tämä on tavallaan ihan positiivinen juttu, sillä olen toivonut jo pitkään vähentäväni nukkumistahtia. Muistan kuulleeni itseasiassa että monetkin tunnetut tyypit nukkuivat suhteellisen vähän, joka taas puolestaan jätti heille huomattavasti enemmän aikaa erinäisille askareille sitten sen unimäärän kustannuksella. Sainpahan ainakin toistaiseksi muutaman tunnin ylimääräistä aikaa tekemiselle täällä.

Tänään pitäisi varmaan taas katsoa muutama leffa. Ajattelin syventyä niihin Enkelit&Demonit-pätkiin, joita en ole koskaan nähnyt. Tämän jälkeen sitten kenties sellainen pätkä kuin "Zombie Diaries".

Sitten on se kännykkäprobleemakin. Oikeastaan tulin siihen tulokseen hieman netin ihmemaata luettuani, että olisi varmaan parasta yrittää saada se tuon kännykän Softa murrettua ja tämän jälkeen sitten sitä voisi alkaa käyttämään ns. "puhtaalta pöydältä" sun muuta. Tosin syy miksi en lähde viemään tätä mihinkään virallisiin kännykkä - tai kodinelektroniikkaliikkeisiin on se, että ne saattavat kysellä jotain ostotodistuksia sun muita omistussuhteisiin viittavia dokumentteja mikäli kykenevät murtamaan sen softan, jonka puutteessa minä taas tulen näyttämään joltain taskuvarkaalta. Tästä kaupungista on löydyttävä jonkinlainen sellainen lafka, joka toteuttaa noita operaatioita kyselemättä sen kummempia yksityiskohtia kännykän omistajista. Miksi en muuten palauta tätä kännykkää omistajalleen? Lähinnä siksi että en vielä tiedä mitään sen omistajasta, mutta lupaan että harkitsen sitä heti kun tai jos saan jotain vihiä siitä että kenen tämä kännykkä oikeastaan onkaan - joka on enää tässä vaiheessa aika epätodennäköistä. Itsekin olen muuten parisen vuotta sitten meinannut kadottaa kännykkäni erääseen bussiin, ja lähinnä pienen ihmeen ansiosta sain sen takaisinkin. Kiitos siitä bussikuskille ja kiroukset Nokian päälle, koska minun entinen kännykkäni oli suurinpiirtein kahvikupin pituinen ja hemmetin ohut, vieläpä. Ei siis ihme että se luiskahti housujen taskusta (sijoituspaikkavirheenä sekin muuten klassinen) pihalle silloin.

Olen ajatellut että jospa soittaisi tai ylipäätään ottaisi yhteyttä Marikaan. Hän voisi ehkä tietää jotain sellaisia lafkoja täällä, jotka toteuttavat tuollaisia operaatioita kännyköille ilman sen kummempaa henkilöntodistelua sun muuta. Minä kun nimittäin oleskelen täällä aina vain ajoittain, enkä suinkaan ole asunut täällä koko ikääni toisin kuin hän. Eipähän sekään nyt tietenkään ole varmaa että tietääkö hänkään näistä mitään, mutta pieni arvaus olisi että joku idea hänellä voisi olla. Onhan se kokeilun arvoista, vaikka veikkaan että tapaaminen sen viimekesäisen jälkeen voi olla vähän.. puuroista näin alkuun. En kuitenkaan halua huonoja välejä hänenkään kanssaan, ja sitäpaitsi tämä asia nyt tulee merkitsemään lähes millä lopputuloksella tahansa rahaa, joka on sinänsä ihan hyvä innoitin sekin.

En totta puhuen tunne aivan hirvittävästi porukkaa tästä kaupungista - enkä totta puhuen hirvittävästi edes sellaisia jotka näistä asioista tietäisivät. Kannattaa taas jälleen yrittää hyödyntää sosiaalista verkostoaan - ei väliä sen kuinka pienehkö se voisi olla tässä tapauksessa.

Aamupalaksi on muuten kiva mutustaa Wasanbrödin Husman-näkkäriä. Mikähän tuo Husman oikein muuten on? Itselleni tulisi mieleen automaattisesti käännös "talonmiehestä" - olisiko siis kyseessä jonkinlainen Ruotsalaisen Perus-Penan näkkärileipä, vai mikä tässä oikein on ideana? No, olipa asia miten tahansakaan, niin olipa kyllä hyvä että tähänkin kämppään oli ostettu tätä näkkäriä, sillä tämä on ihan oikeastikin hyvää minun makunautintoni huomioonottaen. Aamulla olen muuten myös heittänyt huiviin "Ekologisk Havre&Quinoa"-puurohiutaleita.

No comments: