Friday, January 08, 2010

Eräät 24 tuntia

Tänään työpaikalle saavuttuani joku oli tehnyt varsin erikoisen käytännönpilan. Työpaikan ilmoitustaululle oli nimittäin laitettu nuppineuloilla kiinni tulostettu kuva siitä Auschwitzin portista, jonka yläpuolella lukee että "Arbeit Macht Frei".

Kieltämättä se oli osuva pila, tosin puoleenpäivään mennessä se oli sieltä häipynyt. Tekijäksi paljastui eräs minua muutaman vuoden nuorempi työkaveri, jonka en kyllä toisaalta arvannut aivan heti keksivän moista vitsiä.

Töissä oli oikeastaan aika normipäivä. Tuo kylmyys on toisaalta pitänyt erinäiset vetelehtijät sekä muut poissa paikalta, joten ketään ei ole tarvinnut lähteä hätistelemään tai pakottamaan (lue: heittämään) uloskaan niin kuin muutamilla viime kerroilla.

Eilen kävi myös niin, että tuli käytyä Espoossa. Sekin visiitti venähti aika pahasti, ja kello taisi ruveta iskemään melkein yhdeksää ennen kuin tajusimme lähteä Tapiolasta helskutteihin. Toisaalta hyvinhän tuo aika meni, mutta niinhän se menee usein kavereiden kanssa ollessa muutenkin. Helsingin päässä huomasin jonkun teinitytön, jolla oli punaiset Wayfarerit päässään. Jotenkin tuntui siltä, että jälleen kerran ne originaalit mustat Wayfarerit ovat kyllä se ainoa oikea vaihtoehto, eikä niitä olisi koskaan pitänytkään ruveta säätämään missään muissa väreissä. Ja tämä oli vahva kannanotto!

Muutenkin niin tämän päivän jälkeen minulle on taas vahvistunut se käsitys, että ainakin kahteen asiaan tässä maassa ei kannata luottaa: poliitikkojen lupauksiin sekä säätiedotuksiin. Täällä on ollut taas aivan käsittämättömän kylmä vaikka viikonlopuksi luvattiin mukamas edes vähän vähemmän kylmää ilmaa.

Luin muuten tänään uutisista, että Isossa-Britanniassa on kuulemma niin "paha talvi" että siellä on jouduttu sulkemaan kouluja kovan lumipyryn ja pakkasen takia. Arvatkaapa kuinka paljon siellä on ollut pakkasta? Minäpä kerron, nimittäin noin 21 astetta miinuksella! Onpa kyllä todella matala toleranssi ihan näin kansainvälisestikin mitattuna, kun 21 miinusasteen jälkeen koko maa on aivan seis määräämättömäksi ajaksi.

Huomenna nyt sitten vielä yksi työvuoro pimeyden ytimessä ja tämän jälkeen sunnuntaina poies täältä. Saapa nähdä että päästäänkö yhtä koviin pakkaslukemiin sitten siellä.

No comments: