Saturday, December 12, 2009

Menisi huonommin jos menisi paremmin?

Päätin että vaikka olenkin yleisesti melkoisen anti-joulumielityyppiä, niin se ei kuitenkaan tule estämään minua ostamasta muutamille henkilöille pienimuotoisia lahjoja. Tuntuu että välillä on heidänkin melko puuduttavaa arkeaan ilahdutettava tänäkin Jouluna.

Vaikka kieltämättä rahaa olisi nyt jonkun verran pistää niihin lahjoihin, niin en nyt kuitenkaan viitsi pihiydestäni johtuen ostella porukoille mitään älyttömän kallista. Eivätkös erinäiset positiivis-idealistiset tahot muutenkin opeta että ei sillä lahjan hinnalla ole väliä vaan tärkeintä on vain antaa jotakin? No sitä ideologiaa päätän tänäkin jouluna hieman soveltaa, ja hankin jotakin porukoille. Muutamia lahjoja onkin tullut jo periaatteessa hankittua, joten tässähän menee siinä mielessä ihan hyvin - eikä ole maksanut paljoa!

Töissä oli myöskin tänään suhteellisen hektinen päivä. Aluksi meinasin kirjoittaa vähän pitemmän sepustuksen siitä että mitä tapahtui, mutta sanotaanko näin että "osaanottajien yksityisyysturvan takaamiseksi" päätän olla kirjoittamatta siitä sen kummempaa selvitystä. Huomenna ja Sunnuntaina vielä sama setti niin kuin perinteiseeksi on jo muodostunutkin. Hohhoijaa, mitähän muuten taas huominen tuokaan tullessaan?

Katselin muuten tuossa muutaman leffankin. The Informersin (2009) sekä sellaisen todella erinomaisen pätkän kuin Into the Wild (2007). Tuo The Informers ei todellakaan ollut häävi, vaan niinhän se on periaatteessa kaikkien Bret Easton Elliksen teosten pohjalta tehtyjen leffojen osalta muutenkin. Täytyy kuitenkin myöntää, että loppua kohden tuo leffa parani, mutta veikkaisin että se ei ollut lähellekään sitä mitä itse novellikokoelmana The Informers on.

Sitten tämä Into the Wild taasen on varmaan valehtelematta tämän vuoden paras näkemäni elokuvanautinto johon olen päässyt tutustumaan. En nyt jaksa kirjoittaa sen enempää sen sisällöstä, mutta sanottakoon että kyseessä on eräänlainen road movie nuoren miehen matkasta ja päätymisestä Alaskaan elämään täysin omillaan. Leffa oli todellakin upeasti tehty monelta osa-alueeltaan, ja väittäisin myös että sanomaltaankin sitä aika syvälliseksi. Kyseessä ei siis todellakaan ollut mikään paska tekele.

Sellainen leffa muuten rupesi tuossa vähän aikaa sitten kiinnostamaan kuin Solaris. Tosin minua kiinnostaa vain ja ainoastaan se Neuvostoliittolainen alkuperäisversio, jonka ohjasi Andrei Tarkovsky, eikä se George Clooney-pätkää 2000-luvun alusta. Tykkäsin paljon myös Tarkovskyn Stalkerista, ja jos nyt oikein ruvetaan näistä CCCP-ajan leffoista haastamaan, niin myös tuo Sergei Eisensteinin Taistelulaiva Potemkin on eräs sellainen elokuvateos jonka haluaisin nähdä, mutta jostain syystä en ole koskaan sitä ehtinyt näkemään. Kenties jossain vaiheessa sitten kunhan kerkeää, niin tulee se hankittua.

Kello alkaa olemaan hyvin jo lauantain aamuyön puolella. Pitääpä lähteä tästä nyt nukkumaan taas muutamaksi tunniksi jonka jälkeen uudestaan hommat tulille.

No comments: