Saturday, December 19, 2009

And another thing..

Edelleen olen suunnattoman pahoillani siitä että säikytin AY:n pois täältä blogin parista. Ehdotan ja toivon edelleen että hän palaisi takaisin, mutta enpä sitten tiedä että palaako enää koskaan. Kenties ei - niin häpeissään hän näyttäisi olevan.

Positiivisesti ajateltuna kuienkin niin siinä säikyttelyssä oli se hyvä puoli, että nyt ainakin toivon mukaan AY menee nukkumaan aikaisemmin, eikä hypi koko yötä hereillä tätä blogia lukien. Hänen vierailukertojansa määrät ja kellonajat olivat nimittäin sen verran myöhäisiä ja jatkuvia, että hänellä tosiaankin näytti olevan melkoinen obsessio tämän blogin seuraamista kohtaan. Eipä silti, olen ihan hyvilläni että jollakulla riitti kiinnostusta tätä blogia kohtaan niinkin intensiivisesti.

Poistin muuten tuossa muutamisen päivää sitten tuolta Youtube-profiilistani sen yhden ja ainoan videon minkä noin vuosi sitten tein. Se oli hyvin yksinkertainen ja alkeellinen projekti, jonka kautta testailin tuota Windows Movie Makeria, vai mikä sen ohjelman nimi olikaan joka tuli WinXP:n mukana. Kuitenkin niin joku perstorvi oli päättänyt ilmeisesti käräyttää sen videon sisällön musiikkivalintansa osalta, vaikka mainitsin kappaleen tekijänoikeuksista korrektisti sen yhteydessä. Tämä ei kuitenkaan ilmeisesti Youtubelle riittänyt, vaan audio koko videosta poistettiin tuimasti jo kuukausia sitten vissiin jonkun tekijänoikeusjärjestön ohjeistusten mukaisesti. Näinhän on käynyt jo varmaan tuhansille muillekin videoille, ja periaatteessa kai sen ymmärränkin että miksi moista tehdään, vaan tuntuu se nyt aika kummalta että sen musiikin ei anneta olla siinä videossa vaikka musiikin tekijänoikeus- ja omistussuhteet tuodaankin selväksi. Vissiin noita musiikkeja ei sitten saisi käyttää ollenkaan tietyissä tapauksissa - vai pitäisikö sanoa että suuremmassa osassa tapauksia?

No comments: