Thursday, December 31, 2009

Haunting presence

On se kyllä ihan hyvä ettei välillä jaksa kirjoitella tänne blogiin mitään shittiä. Toisinaan tuntuu että tänne pitäisi kirjoitella jostain sellaisista asioista, jotka ovat oikeasti merkityksellisiä ja tärkeitä, eikä niinkään jauhaa paskaa monenkin postauksen verran jostain suhteellisen tarpeettomasta. Muutenkin tuntuu että usein kirjoitan tänne enemmän tai vähemmän samoista asioista tasaisin väliajoin.

Nyt kuitenkin niin vuoden lähestyessä loppuaan on kai heitettävä vielä pari postausta ilmoille. Viimeisen postauksen olenkin jo miettinyt, mutta tähän väliin kai sitten sellainen yleiskatsaus.

Minua on vaivannut jo pitkään eräs epämääräinen uni. Olen nähnyt sitä tasaisin väliajoin jo monen vuoden ajan, ja tuntuu että aina kun minuun keskittyy jonkinlaista painetta, niin alan nähdä sitä unta uudelleen. Olen nähnyt tuota unta tosiaan jo pitkään tasaisin väliajoin, enkä oikein ole varma että mistä aivan tarkalleen sen pitäisi kieliä. Sen unen asetelma on periaatteessa erään fiktiivisen tapahtuman toistamista siihen suuntaan mihin se ei koskaan mennyt, ja tunnen itseni aina aivan helvetin ahdistuneeksi joka kerta sen unen näkemisenkin jälkeen. Mikä on kenties kuitenkin omituisinta tuon unen osalta on se, että aina jotenkin menen täysillä mukaan siihen juttuun siinä unessa enkä mitenkään tajua sen olevan unta, niin kuin olen muutamien kuullut tekevän. Toisaalta tähänkin minulla on eräs teoria että miksi niin teen.

Edelleen vaan ihmetyttää että miksi tasaisin väliajoin juuri tuo uni palailee. Vaikka siitä tilanteesta johon uni viittaa ja jota se käsittelee onkin jo vuosia sitten päästy, niin siltikin se jatkaa kummittelemistaan aina tasaisin väliajoin.

Kumma juttu.

No comments: