Saturday, December 11, 2004

Suomi on poliisivaltio ! Suomi on poliisivaltio !

Tulen tässä juuri varsin rentouttavasta suihkusta. Onneksi se sentään oli rentouttava tapahtuma , nimittäin sitä ennen tapahtunut välikohtaus ei sitä ollut missään nimessä.

Voin nimittäin todeta että Suomen valtion poliisivoimat ovat varsin kiinnostavien työtehtävien alaisuudessa täälläpäin maata. Yksi heidän tehtävistään , on mm. ottaa kiinni lenkkeilijöitä ja sihtailla heitä hirvittävän epäilyksenalaisuuden muodostavalla nk. "keskusleirivalonheittimellä" ja puhua kovaan ääneen.

Hah haa , eli suoraan asiaan:

Kello tuli jotakin noin kymmenen illalla (ja kun kirjoitan tätä nyt , niin siitä on noin tunti aikaa) kun olin tavalliseen tapaani juoksemassa vanhan Porvoontien varressa lenkkiäni. Päästyäni erään sillan kupeelle , huomasin poliisiauton ajavan ohitseni. Kyseinen näky herättää aina minussa , lainkuuliaisessa kansalaisessa , pelonsekaista kunnioitusta noita Länsi-euroopan esikuvista mallia ottaneisiin sinihaalareihin ja varsikenkiin pukeutuneisiin miehiin ja naisiin jotka ylläpitävät lakiamme rautaisella otteella.

Syy miksi olin siinä sillan kupeella oli se , että pysähdyin pitääkseni hieman taukoa juoksusta , kun aivan yllättäin poliisiauto tekeekin hirvittävän U - käännöksen ja hiljalleen ajaa minua kohti. Hetken millisekunnin mietin sillan alle hyppäämistä , sillä mielessäni käy ajatus siitä että poliisi olisi saanut tietää vaikka mistä tunnustetuista ja tunnustamattomista synneistäni ja teloittaisivat minut tienviereen taikka jotain.

No , seison siinä paikallani kuin mikäkin jänis autotiellä juuri ennenkuin joku ajaa sen ylitse 80 kilometrin tuntinopeudella. Virkavallan legendaarinen "liiallisten juhlijoiden siirrin" tai "perheriitojen vahvempien osapuolten säilöönkuljetin" eli mustamaija (tässä tapauksessa tummansininen ja valkoinen) pysähtyy eteeni ja huomaan että sen katolla on semmoinen valonheitin. Tämä valonheitin suunnataan suoraan kasvoihini etten näkisi teloittajieni kasvoja , ja oikeastaan , olo on kuin Juutalaisella keskitysleirivangilla pakoyrityksen epäonnistumisen jälkeen. Se valonheitin on niin suunnaton , että suorastaan sokaistun sen heijastamasta fasistisesta ja alistavasta valosta.

Kuulen kun auton ikkuna avautuu , ja miesääni kysyy:

" Mitäs sä täällä teet ?"

Olen yllättynyt että sieltä ei kuulu jonkun Saksalaisen nahkaperkeleen Natsi-molotusta , vaan selvästi omaa kieltäni puhuvan henkilön asiallista puhuttelua.

Vastaan olevani lenkillä , ja lisään siihen vielä että "miten niin ?".

"No kun sä täällä pimeässä seisot , me ajateltiin että sä odottelet täällä jotakin.."

Hah , vittuako odotitte ? Haluaisitte varmaan ratsata valkoisen perseeni jonkun Marihuanan hallussapidosta taikka ehkäpä olenkin kloonikännyköiden salakuljettaja Hondurasista ? Tilatkaa toki kokovartalotarkastus ja saisinko vielä sellaisen uskomattoman lihavan "Tatjaana" - nimisen ämmän sorkkimaan pakaroitani kumihanskoilla , joohan , sedät ?!?!

On selvää , että konstaapeleillä on nyt joku muu hakusessa. Kuitenkin vastaan edelleen , että olen lenkillä ja kerään tässä hieman ilmaa keuhkoihini jotta voisin taas jatkaa liikunnallista harjoitustani ja myös lisätä keuhkojeni vitaalikapasiteettia.

"Juokset ?! jaahas , no , me nyt tässä...hmm.. Minne sä olet oikein menossa ?"

Osoitan oikealla kädelläni siihen suuntaan mistä tulinkin , eli "haussiani" päin. No , poliisisedät ovat selvästi yllättyneitä (??) että minulla todellakin on jokin määräänpää ja tulosuunta enkä ole siinä myymässä persettä Venäläisille rekkakuskeille muutamasta Smirnov - paukusta.

No , ne päästävät minut menemään nopealla "Joo , okei , selvä.." - vakuutelulla ja lähtevät läheiselle Essolle päin fasistimasiinansa kyydissä. Mitäkö minä teen ? No , monet teistä lukijoista voisivat luulla , että soittaisin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puheenjohtajalle ja vaatisin tämän asian käsitellya Haagissa , mutta suureksi ihmetykseksi päätinkin jatkaa tasaisesti nopeutuvaa hölkkääni kohti kotia.

Hihittelen tapaukselle siinä samalla , ja huokaisen helpotuksesta etteivät virkavallan edustajat sitten kuitenkaan onneksi sakottaneet minua heijastimen puuttumisesta , mistä muuten olin aivan varma että tapauksessa oli kyse tietysti sen lisäksi että poliisit selvästi väijyivät minua asemani takia. Hetken , mietin jopa poliittiseksi pakolaiseksi ryhtymistä ja pakenemista Norjaan.

No , pääsin taloni pihalle ja kiinnitin huomion sitä ennen siihen , että poliisit jäivät "kytikselle" läheiselle Essolle. Päätin , että kun tämä juoksentelukierros meni hieman "mönkään" virkavallan odottamattoman kyselytunnin ansiosta , ajattelin käydä vielä toisen kerran juoksemassa että "tuntuisi edes jossain". Joten , lähdin melkein samantien takaisin tulosuuntaan hölkäten.

Noin puolimatkassa huomaan noin pakettiauton kokoisen , tummansiniseksi ja valkoiseksi maalatun , pippurisuihkeilta ja käsiraudoilta löyhkäävän Mustanmaijan ajavan minua vastaan. Juu , samat kiltit poliisisedäthän ne. Ne hiljentävät vauhtia kun ovat varmasti jo nk. "pitkänmatkan epäillynhavaitsemistutkallaan" huomanneet minut Essolta asti. Auto pysähtyy eteeni , ja taas sama "keskitysleirivalonheitin" tähtää kasvoihini , ja mietin hetken mikäköhän vitun Hermann Göring sieltä sisältä tykkää sihtailla sitä valonheitintä juuri minun kasvoilleni niin että en näe paskaakaan. Joudun toteamaan hiljaa itsekseni toisella kotimaisella että: "Get that flashlight out of my face.." niinkuin siinä Rage against the machinen ja KRS1;sen yhteisbiisissä. Hymähdän lähinnä sille , että kyseinen sananparsi pääsee suustani juuri tuossa kohtaa.

"Mihinkäs sitä nyt ollaan menossa , etkös sä ollut menossa kotiisi ??"

Poliisisedällä on sarkastinen äänensävy. Arvasin jo aiemmin , että selvästi nämä kaksi nk. "sinivuokkoa" varmasti olevattavat minun olevan jonkun Itä-mafian rikollispomon juoksupoika joka odottaa lastia väärennettyjä sukkapuikkoja. Taikka hei , takataskussani on varmaan nk. "Marisätkä". Tulkaa toki koittamaan , perkele..

"Juu , mä olen nimittäin uusi Carl Lewis ja siksi juoksen koko ajan" , totean sille äänelle siellä auton sisällä. Oikeastaan , minua suorastaan vihastuttaa se että ne kaksi eivät uskalla astua ulos autostaan ja puhua minulle kuin tavalliselle ihmiselle , vaan pysyttelevät autonsa sisällä ja toinen Herr Aberstûrmfûhrer jaksaa sihtailla sitä vitun valoa kasvojeni kohdalle etten näkisi sisälle mitään. En tiedä , ovatko ne katsoneet liikaa sitä "Lain nimessä" - sarjaa , vai mitä , mutta oletin niiden varmaan tutisevan siellä sisällä jotkut saatanan sirpaleliivit ja mellakkakypärätkin päällä , ilmeisesti (Glockeissakin oli varmaan yksi luoti jo kammiossa ladattuna valmiiksi). Näytti siltä , että minussa näytti vaivaan jokin hyvinkin paljon. Harmaa verkkaritakkini , musta piponi , valkoiset lenkkarini , ja mustat "lenkkeilyhousut" kuorrutettuna harmailla sormikkailla taisi iskeä pahastikin herranpelkoa näihin poliisisetiin.

"Jaahas , jaahas , vai niin.."

Nyökyttelin niille myös kun tuon vastasivat.

"No... Menehän kotiisi sitten välillä !!"

Hah hah , tuon kommentin jälkeen auto teki taas riehakkaan U - käännöksen ja lähti ajamaan Porvooseen päin takaisin. That's right , go back home..


No joo , ehkäpä joku loppulausuma olisi hyvä sanoa:

Eli , ihmettelen suuresti että miksi joillain vitun Porvoon poliiseilla oli aikaa lähteä Sipoon korpeen kyttäämään yhtä 18 - vuotiasta lenkkeilijää. Omasta mielestäni en näytä mitenkään epäilyttävältä , mutta kukas helvetti minä olen sitä arvioimaankaan tämän nykyisen maailmantilanteen valossa. Haluaisin myös sanoa , että nykyään näyttää myös poliiseilla nuo suhteet kansalaisiin olevan hieman epäilyttävällä tasolla. Ensiksikin , tapa miten minua lähestyttiin oli vähintään aika huvittava. Kurkitaan auton sisältä , sihtaillaan kasvoihin inhalla keskitysleirivalonheittimellä , ja sitten vielä puhutaan äänellä jolla voisi hyvinkin saada paskat irtoamaan noin 7 - vuotiaan housuihin.

Jompikumpi niistä olisi aivan hyvin voinut astua ulos autosta , ja tulla ystävällisesti juttelemaan. Nimittäin , niin minä olisin tehnyt , tai, olisin ainakin jättänyt sen valonheittimen kanssa pelleilyn sikseen. Näkee että Suomalainen virkavalta on alkanut matkimaan Länsi-Eurooppalaisia kollegojaan tässä PR - touhussa. Hypitään ympäriinsä puolisotilaallisen näköisissä haalareissa , mielellään varsikengät (huom: "maiharit") jalassa ja puhutaan kun mitkäkin helvetin SS - miehet.

Juu , varmasti saattekin kunnioitusta ja arvostusta tuollaisten touhujen kanssa. Lähinnä tuo tuollainen asenne ei tee mitään muuta kuin iske kiilaa poliisien ja kansalaisten välille , luoden sellaisen ilmapiirin että poliisit ovat todellakin näitä iän-ikuisia "natsipaskoja" jotka toimivat laillisen esivallan remmissä purien kovaa kaikenmaailman toisinajattelijoita.

Mitä on tapahtunut sellaisille mukaville poliiseille kuin esim. Konstaapeli Reinikainen ? Ai niin , sehän oli vain joku televisiossa pyörineen sarjan henkilöhahmo. No , minusta poliisit eivät olleet tuollaisia minun lapsuudessani , vaan pikemminkin lähellä ihan kansalaisiakin. Toisaalta , tämä nyt saattoi olla vaan ihan täydellinen esimerkki negatiivisesta poikkeamasta , koska olen minä nähnyt ja puhunutkin ihan täysin asiallisten "uuden aallon pukeutumis/käyttäytymiskoodin" omaavien poliisien kanssa.

Oikeastaan , noittenkin kahden poliisin olisi pitänyt olla jossakin aivan muualla kuin Sipoossa kalastamassa lenkkeilijöitä. Uskokaa jo , että täällä ei tapahdu mitään , ja vaikka tapahtuisikin , niin sitten asiasta varmasti ilmoitettaisiin tavalla jos toisella. Oikeastaan , noillakin olisi ollut kymmenen tärkeämpää tehtävää vaikkapa mennä setvimään perheriitoja Porvoon surullisenkuuluisaan Gammelbackan lähiöön taikka ratsaamaan humalaisia Porvoon torille , kun pyöriä minua kyttäämässä Sipoossa.

Hah , en ihmettele tosiaankaan miksi Porvoon käräjäoikeudessa vieraillessa siellä tehtiin niin helvetin iso juttu siitä yhdestä kolaristakin. Ja nyt kun miettii Porvoon poliisin toimia , niin mielen muistuu yksi todella överiksi vedetty tapaus viime vuodelta näihin samoihin aikoihin.

Satuin nimittäin olemaan Porvoon linja-autoasemalla tuossa joskus yhdeksän aikoihin illasta kun siinä välittömässä läheisyydessä alkoi pyöriä kaksi vahvasti alkoholille "tuoksahtavaa" laitapuolenkulkijaa. Nämä sitten kiertelivät siinä ympäriinsä ja pummasivat ihmisiltä rahaa , ja minuakin yrittivät , tosin totesin niille kovaan ääneen sen , ettei rahaa tippuisi. No , ne menivät sitten siihen torille istumaan penkille ja huutelivat siinä jotain , kun yhtäkkiä ja salamannopeasti Porvoon SS - divisioo....eikun poliisit saapuvat siihen torille pillit vilkkuen ja ulisten...NELJÄN AUTON VOIMIN !!

Niin , neljä autoa. Hah , ne sitten kaarsivat niitten puli-ukkojen eteen kuin missäkin helvetin hienossa takaa-ajossa (joo hei , Starsky ja Hutch tutise pelosta !!) ja piirittivät ne kuin olisivat ihan jotain todella vaarallisia rötöstelijöitä jahdanneet. Naureskelin siinä itsekseni kun autojen valokiilat osuivat niihin puli-ukkoihin ja ne katselivat ihmeissään neljän auton voimin saapunutta "pidätyspartiota" siinä talvi-illan hämärässä.

Ne vietiin kyllä säilöön , ja niitä puhuteltiin siinä hetken , mutta siinä se sitten olikin.

Lopuksi , totean , että jos haluatte tehdä tämän osan lukemisen todella unohtumattomaksi Blogissani , niin kuunnelkaa toki kernaasti Rage against the machinen ajankohtainen cover - biisi "Fuck the police" vaikkapa tässä samalla.


"Fuck The Police"

Good Evening,

We want to just quickly send a nice friendly message to uh, Fraternal Order of Police in Philadelphia.

Here's something nice and friendly,
Here's something nice and friendly,

Here's something nice and friendly,and it goes something like this....



























No comments: