Thursday, February 10, 2005

"Xiittaamista".

No joo , tuo otsikko on vähintään aika helvetinkin harhaanjohtava kun minusta on kyse..

Pääsin muuten juuri äsken kotiin koeviikon ensimmäisistä kokeista. Kyseessä oli (toistaiseksi ainakin) viimeinen taideaineiden kurssini , nimittäin kuvataide "kakkonen". Kyseisellä kurssilla oli aika vähän ihmisiä tässä jaksossa , ja opettajamme "pyylevä leidi" osoittautui ainakin paljon mukavemmaksi ja pehmeä äänisemmäksi kun ykkösosan naisopettaja.

Kokeeseen sai tuoda oman "lunttilapun" , eli toisinsanoen mahdollisia muistiinpanojaan sai käyttää. Väsäsin itselleni sellaiset mukaan iltaehtoolla eilen. Niistä oli sitten helpompi katsella nimiä ja vastauksia kun opettaja näytti Dioja sekä kyseli erilaisten suunnittelijoiden , sisustajien , arkkitehtien yms. nimiä meiltä. Uskon kokeen menneen hyvin , tässä vaiheessa ainakin.

No , kun opettaja keräsi kokeet niin muut menivät vielä lataamaan töitään kansioihin jotka piti sitten antaa opettajalle. Heh heh , minä tosin olin jo "kerennyt" tekemään sen jo about kaksi päivää sitten , joten minulle ilmoitettiin että pääsisin kotiin. Poistuin kuvaamataidonluokasta ja kävelin rappuset ylös huomaten itseasiassa vain muutaman tyypin norkoilevan aulassa tähän aikaan.. Toisaalta , ei yhtään ihme ottaen huomioon että koko "koe" (and I use this term loosely) kesti noin puolisen tuntia. Huomasin että kello tuli viittä yli puoli kymmenen..

Menin bussiasemalle ja bussi oli onneksi jo ilmaantunut paikalle , joten menin sinne ja olen täällä jälleen.

Viime RO - "tuokiossa" tämä meidän RO:mme myös pelotteli kaikille nk. "kuset housuun" kuulemma jollakin suurella lunttaustapauksella jonka myötä nyt kaikkia kokeita katsottaisiin erityisen tarkkaan. Tämä "Lepänluoma" lupasi siis pitää oikein tiukkaa seulaa varsinkin omilla kursseillaan eikä antaisi kenenkään kuulemma tuoda enää kännyköitä edes taskussa mukaan kokeeseen. Tämä RO myös pelotteli meitä sillä , kuinka tämän jonkun epäonnisen ja kiinnijääneen tyypin "lunttausaktiviteetit" olivat olleet käynnissä jo ainakin yli vuoden ajan , tosin nyt se oli jäänyt vasta kiinni.

Kumma kyllä , kukaan ei spekuloinut että kuka tämä ihmisen moraalista rappiota kuvastava henkilö olisi.. Tämä RO kertoi , että kuulemma "kuulustelujen" yhteydessä tämä lunttaaja oli todennut kaikkien harjoittavan lunttausta ja kuinka se oli varsin yleistä koulussamme. Heh , jotenkin hieman epäilyttää sen henkilön lausunnot.

Ja nyt kun miettii , niin muistuu mieleen ihan hyvin ne olosuhteet siellä uusintakokeissakin. Siellä kun nimittäin käväisin suorittamassa sen äidinkielen kolmoskurssin (itsenäisesti) kokeen , niin se sali oli kyllä niin jo täynnä että jos jollakin olisi ollut vaikkapa alkuainetaulukko liimattuna kengänpohjaan , niin ei kukaan olisi sitä nähnyt. Valvojiakin oli vain kaksi ja ne kiertelivät aina aika ajoin ympärillä , tosin istuimme niin tiiviisti että jopa minäkin pystyin näkemään jonkun tytön olan ylitse hänen pitkän matematiikan kokeeseensa.

Tuollaiset olosuhteet ovat oikeastaan aika otelliset monellakin tapaa tälle lunttaukselle. Enkä oikeastaan ihmettelisikään , jos tuota tapahtuisi todella laajasti meilläpäin. Heh , ennenkaikkeahan tähän asiaan pätee se todella vanha sääntö , että , "it's okay as long as you don't get caught". Oikeastaan , minusta sellainen taitava lunttaaminen olisi aika palkittava teko noinkin tiukasti vartioidussa ympäristössä. Jos on viekkaampi ja onnistuu tuollakin tavalla saamaan itsensä joko läpi taikka korottamaan numeroaan , niin sitä henkilöähän pitäisi ihan onnitella. Eihän siitä nyt ehkä mitään opi , sen myönnän , mutta kaikki eivät ajattele ihan kaikkea opiskelussakaan opittavanarvoisiksi asioiksi , uskokaa pois.

No jaa , NF - hani on muuten tänään kipeä. Eilen enemmän tai vähemmän pakolla totesin että neidin pitäisi jäädä kotiin , ja kaikkien ihmetykseksi sanaani jopa uskottiin. Get well soon ja ennenkaikkea muista levätä..










No comments: