Friday, February 11, 2005

When the clock says it's time to float now.

No heippa.

Olen tässä juuri toiselle koneella nyt , kun pitää hieman siirtää laitonta MP3-musiikkia CD:lle ja siitä sitten omalle koneelle. Tiedostan olevani osa piratismin laajenevaa ongelmaa. Sen lisäksi ymmärrän että esim. "niinkin superhyvät" yhtyeet kuin Metallica ja se helvetin rasittava Madonna jäävät nyt täysin ilman muutamaa dollaria. Voi vittu , nehän niitä tarvitsevatkin niin kamalasti.

Btw , en missään nimessä omista Madonnaa MP3:sena , kuitenkaan.

Eilen muuten katselin tuolta kolmos-kanavalta varsin hyvän elokuvan ihan ajankulukseni. Kyseessä oli sellainen kuin "a shot through the heart" - niminen draaman elementtejä omaava "sotaleffa" kahdesta miehestä Jugoslavian sisällissodan aikana. Toinen oli Serbi , ja toinen sitten kaiketi Kroaatti taikka Muslimi. He olivat kaveruksia , ja sitten yhdessä hetkessä joutuvatkin erilleen toisistaan Jugoslavian hajoamisprosessin takia. Tämä päähenkilö (jolla oli lyhyemmät hiukset) jää Sarajevoon ja sen piirityksen aikana rupeaa helvetin cooliksi snipperiksi ampuen Serbien tarkka-ampujia ja kasvatellen partaa tupakkaa polttaen.

Se loppu oli minusta hieman outo , koska se loppui liian helposti. Odotin kovasti että nämä kaverukset olisivat lähteneet tarkka-ampuilemaan toisiaan jonnekin Sarajevon raunioihin jossa se lopullinenkin kaksintaistelu olisikin käyty , mutta jostain kumman syystä niin ei käynyt. Elokuva loppui kuin seinään , ja enempää en viitsi spoilata. Toisaalta , jos minä olisin ollut se lyhyemmän "fledan" omaava snaipperi , niin en minäkään olisi tehnyt mitään muuta kuin tuon mitä se teki. Varsin realistinen juttu , sanoisin.

Kuitenkin , suosittelen tätä leffaa , se on aivan helvetin hyvä kuvaus varsinkin Jugoslavian sisällissodasta ja Sarajevon piirityksestä. Annan sen 9/10 ja neljä tähteä viidestä.

No comments: