Tuesday, July 06, 2010

Simpukkapuhelinten ja hunajan maa (Anti-Porvoo manifesti)

Arvoisat lukijat,

Tämän päivän uutiset Porvoosta olivat kyllä jälleen niin kovin tavanomaisen odotettavissa, että se jälleen kerran myöskin tulee lisäämään vain yhden proverbiaalisen naulan arkkuun tapauksen "Porvoo on järjetön väkivaltainen kupla" osalta.

Porvoo on minusta äärimmäisen turvaton paikka etenkin keskustan osalta aina tasaisin väliajoin ja varsinkin öisin. Linja-autoaseman tienoilla on muuten vaan sekopäisiä narkkareita ja spurguja pummaamassa rahaa silmät päässä seisten- öisin puolestaan koko Porvoon keskustaa voisi aikalailla kuvata turvattomaksi villiksi länneksi, jonne ei kannata mennä eikä varsinkaan poistua mistään ravintoloista (lue: juottoloista) päissään, sillä silloin todennäköisimmin joku hullu puukkomies iskee sinua viisitoista kertaa eri puolille vartaloa eikä vain tyydy viemään lompakkoasi. Missään isommissa kaupoissa ei myöskään kannata käydä, sillä silloin sinua isketään varastetulla keittiöveitsellä niin kuin muistaakseni kesällä 2006. Kirkkojakin osataan Porvoossa polttaa, mutta samoin myös ampua poliisikoiria huoltoasemilla niin kuin vuoden 2002 tapauksessa Epoon huoltoasemalla.

Uutisissa on tasaisin väliajoin juttua siitä miten Porvoossa tapahtuu vaikka minkälaisia väkivallantekoja. Varmaa on kuitenkin luonnonlainmukaisesti että Porvoossa tullaan tekemään väkivallantekoja aina tasaisin väliajoin, enkä oikein suoraan sanottuna tiedä että mistä se johtuu. Kenties tälle maantieteelliselle alueelle on vain keskittynyt liian suuri määrä erinäisiä raskaan sarjan rikollisia ja hörhöjä, jotka sitten toteuttelevat mielivaltaisesti halujaan milloin lystäävät. Tänään osuvasti joku rikollinen oli päättänyt vetää setit kunnolla Jenkkilän meiningin mukaisesti ja ampua säälittävästi ihmisiä johonkin hampurilaisjonoon.

Porvoolainen todellisuus on väkivaltainen, turvaton ja äärimmäisyyksiin itseään toisteleva. Minun onkin todettava sen osalta että se paikka on selkeästi turvattomin, mielettömin ja paskin jossa olen koskaan joutunut asioimaan. Sipoo oli ehkä suomen suurin ulkoilmamielisairaala, mutta Porvoo on sitten sekopäisen väkivaltainen kokonaisuus ilman minkäänlaista järkeä, myötätuntoa tai omatuntoa.

Tasan yksi kysymys pyörii mielessäni tasaisin väliajoin: mikä helvetti näitä Porvoolaisia oikein vaivaa? Mitä vitun vikaa on Loviisassa? Entä mitä muka Sipoossa? Ainakaan kummassakaan mestassa ei tapeta, puukoteta ja mukiloida viattomia porukoita puhumattakaan purilaisjonoihin ampumisesta. Suoraan sanottuna olen sairaan väsynyt tähän Porvoo-laiffiin, enkä voi todeta mitään muuta kuin että täältä on jälleen lähdettävä. Sentään maaseudulla oli rauhallista, enkä voi mitään muuta kuin kaiholla muistella niitä päiviä kun ei tarvinnut pelätä henkensä puolesta öisin tai jättää kulkematta tietyissä kaupunginosissa vakavaan hengenvaaraan joutumisen pelossa.

Hohhoijaa.. Porvoo, tuo kusipäisten bussikuskien, vainoharhaisten poliisien ja vieläpä absoluuttisen sekopäisten ja randomien rikosten ja rikollisten tyyssija. Voidaan jälleen todeta että on varsin odotettavaa että olen joutunut tällaisten tapahtumien keskelle, sillä mitenkään muuten asiani eivät vaan voisi mennä tässä elämässä.

On pelonsekaista ajatellakin ja reflektoida sitä aikaa kun Porvoon kanssa ei ollut näin läheisesti tekemisissä. Sitä luuli että ko. "kaupunki" on jotenkin juuri sitä aidan toisella puolella vihreämpänä kasvavaa ruohoa, mutta sitten ennen pitkää huomasi että oikeastaan sekin on vain samaa paskaa kuin kaikki muukin ja vieläpä pahempaa.

"Porvoolainen idylli" on helvetin iso kupla, eikä tuon jutun perusteella tuossa mainita kuin murto-osasta niitä tapauksia mitä siellä tapahtuu ympärivuotisesti ja ihan koko ajan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/07/1152566

No comments: