Tuesday, July 13, 2010

Rain in the Night

Parisen tuntia sitten alkoi ihan kiva vesisade ja samalla ilmaantui ukkonenkin. Onneksi täällä kaupungissa ei mennyt sähköjä poikki tai nettiyhteydet kärsineet ollenkaan.

Näin ei ehkä saisi sanoa, mutta kun katselee noita öisiä kaupungin rakennusten silhuetteja vasten tummaa ja satelevaa taivasta, niin väkisinkin tulee mieleen se mitä Robert De Niro sanoi Taxi Driverissa- ja että mitäkö hän sitten sanoi? No hän sanoi että "Some day a real rain will come and wash all the scum off the streets", joka ei kyllä suinkaan ollut se juttu mikä minulla oli silloin mielessäni mutta jos elämäni olisi elokuva niin taustalla olisi soinut dramaattista musiikkia ja siinä samalla sitten tuo monologinpätkä olis pärähtänyt ruutuun kaikkien ihmeteltäväksi.

Kuuntelen muuten tässä samalla The Soundsia. Se on ihan kiva bändi, eikä suinkaan mitenkään ylimitoitettukaan maineeltaan. Lisäksi luin heidän suomennetun haastattelunsa tässä taannoin, ja kyseisen bändin keulakuvana&solistina toimiva Maja Ivarssonkin vaikutti todella "jalat maassa"-tyyppiseltä persoonalta eikä miltään täysin mulkulta jätkältä niin kuin Bonokin U2:sta valitettavan usein.

Maja Ivarssonista tuli mieleen että parisen päivää sitten kaupungilla näkemäni en nuori naispuolinen kansalainen niillä tatuoinneilla varustettuna näytti hieman Maja Ivarssonilta. Mutta se nyt kai on vähän sivuseikka huomautettavaksi tässä vaiheessa.

Seisoskelin ja istuskelin tuolla ulkotiloissa jonkin aikaa kuunnellen vain sadetta sekä ukkosta. Se on äärettömän rauhoittavaa puuhaa, vaikkakaan en aina suinkaan pysty ottamaan tuollaisia tilanteita niiden vaatimalla rauhallisuudella noin niin kuin mielialojen osalta. Pohdin nimittäin tuolla pihalla "lorviessani" että oikeastaan näkisin olevani tässä nykyisessä elämäntilanteessani sellaisen tilanteen sisässä jonka tarkoituksena olisi etsiä tasapainoa ja suuntaa vähän oikeastaan moneenkin asiaan. Eli englanniksi ilmaistuna "that I would see to be the object of the game". Se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa, mutta yrittämisen arvoista ja kaiketi vähän metafyysiseen pohdintaan taipuvaisena toteanpa myös että äärimmäisen väistämätöntäkin kohdallani. Kohtaloaan ei voi paeta.

Olen oikeastaan tajunnut tässä vaiheessa elämääni että nyt on tärkeämpää- ja ehkäpä ylipäätäänkin elämässä on tärkeämpää päästä tasapainoon asiassa kuin asiassa jatkuvan konfliktipohjaisen elämisen ja asioihin suhtautumisen osalta. Mielestäni varsinkin menneisyydestäni löytyy se aivan liian konfliktiorientoituneen maailmankuvan omaava herra HC sekä myös helvetisti niitä joilla tuo maailmankuva on yhä edelleen paikallaan. Siksipä olen kai niin väsynyt sellaiseen ja pyristelen siitä eroon.

Että joo, Jack Nicholsonin sanoin "can't we all just get along?". Ilmeisesti kaikista jaloista ja positiivisista tarkoitusperistäkin huolimatta emme näemmä voi, sillä vaikka olen itse todella kiinnostunut hitsaamaan kaiken rikotun siinä mielessä paikoilleen ettei pahaa verta olisi jäljellä enää monenkaan kanssa, niin reaalipoliittisesti katsottunahan se ei tule olemaan koskaan mahdollista. Totta kai luonnollisesti aina tulee olemaan niitä ihmisiä joiden kanssa vaan ei pääse yhteisymmärrykseen ja uskokaapa pois että niitäkin olen löytänyt kourallisen elämäni luurankokaapeista ihan riittävästi. Tämä onkin tosiaan täten ikävä ja huomioonotettava tosiasia, mutta suoraan sanottuna niinhän se on että kaikkien kanssa ei voi aina olla kaveria tai mitenkään hyvissä väleissä muutenkaan koska monien luonnonlakien mukaisesti se nyt ei vaan tule olemaan mahdollista. Minusta kumminkin ehdottomasti kannattaa pyrkiä olemaan mahdollisimman monen kanssa hyvissä väleissä ihan yleisen hyödynkin perusteella, eikä suinkaan hautoa minkäänlaisia kostotoimenpiteitä tai valuttaa pahaa verta ihmistenvälisiin suhteisiin vuositolkulla.

Paljon on vielä tekemättä tämän elämäni aspektin osalta ja siinä samalla ymmärrän kyllä täydellisesti että on myös paljon asioita joihin en voi koskaan vaikuttaakaan tämän osion osalta. Teenpä kuitenkin voitavani.

2 comments:

Cottonwinder said...

Jes... Täytyypi todeta, että on hienoa että olet onnistunut löytämään ihan oikean kahvinkeittimen. Minulla ei sellaista vehjettä nimittäin olekaan. Porisevien höystöjen sijaan tyydyn ostamaan litran kartongin jääkahvia ja lämmittämään mikroaaltouunissa. Usko pois... Se maistuu ihan hyvälle... kunhan siihen tottuu. Kai?

Olen muuten aina jostain syystä pitänyt näistä "istuskelua pihalla in G-Town"-postauksista. Ehkä siksi, että niissä kaikuu sellainen harvinainen hetki, jolloin maailman sielu on hetken paikallaan tai hiljaa ja ruohikossa on kastetta vaikkei olisikaan satanut vettä... tai jotain liksom.

Ellei muistini petä minua, niin jossakin postauksessahan taisit mainita jonkin paikallisen kissan näyttäytymisestä. Kissathan ovat tietenkin tosi sympaattisia. Kerro toki, jos kyseinen kissa ilmestyy tekemään tuttavuutta toistamiseen.

Ja förresten, vaivauduin oikeastaan vasta nyt ottamaan selvää, että Titicaca-järvi on ihan oikeasti olemassa (kan du förlåta mig min bristande allmänkunskap om geografi?), eikä kyseessä olekaan mikään sinun aivojesi sopukoissa luotu ihannekuva jostain trooppisesta lomapyhätöstä.

No joo. Haluaisin kyllä vieläkin hankkia sinulle sen banjon ja olkihatun. Sekä tietenkin piipun. Polttelisimme yhdessä piippua kikattaen, bambuhatut kesätuulessa huojuen... ei kun olkihatut siis. No, mutta you get the point.

Oikeastaan olisi hauskaa polttaa kanssasi ensin puolisen tuntia pippua tai vaikkapa vesipiippua ja sen jälkeen vieriä läheiseen kanavaan. Jälkeenpäin sitten olutta ja Super Nintendoa, eiks.

Joo-o, nyt tekee kyllä mieli jotain suolaista.

Dalleer said...

Joo, no itselläni nyt on periaatteessa toinen kahvinkeitin meneillään. Ensimmäinen oli halpaa shittiä ja siksipä sen meneminen rikkonaiseksi oli vain ajan kysymys. Toivon mukaan tämä ruotsalaisten eliöiden maasta ostettu malli kestäisi paremmin.

Jääkahvi.. Hmm.. Oonkohan mä koskaan sitä maistanutkaan. No, en tuomitse reseptiä kuitenkaan missään nimessä vaan toteanpa että saattaneepa olla hyvääkin.

Ja tuo huomio G-townista ja sen sisässä koetuista sisäisen rauhallisuuden hetkistä oli kyllä hyvin sanottu. Juuri sellaisia ne ovat aikalailla minullekin koettuina.. Vaikka totta puhuen tämä paikka onkin aika usein kaukana siitä mukamas "Sveriges framsida"-propagandasta. Vaikka noh, on tää mulle silti Sveriges framsida, vaikka sitä onkin tosi monen vaikea uskoa.

Hmm.. ja olihan täällä tosiaan kissakin. Enpä ole muuten nähnytkään sitä vähään aikaan, mutta minulle kerrotaan että se on vielä "around".

Ja mitä tulee Titicaca-järveen, niin se ei tosiaan valitettavasti ole mun oman eskapistisen mieleni keksintöä suinkaan. Kohdehan sijaitsee Perun ja Bolivian rajalla todella korkealla ja se on muutenkin niin mystisen rauhallinen paikka että en yhtään ihmettele miksi olen ottanut sen kohteekseni. Mutta pääasia taitaa kumminkin olla että se on ihan oikeasti olemassa.

Ja piiputtelut kuulostaa tosi jännältä. Superit Nintendot kaikkine nestemmäisine lisineen myöskin- pitäisi vaan varoa ettei sit hukuttais.