Sunday, July 11, 2010

Kyseenalaisia käsivarsia

Pelottavaa ja ihan suotavaakin- mutta kaiketi aivan tottakin on se, että ihmiset ottavat nykyään yhä enemmän tatuointeja itseensä ja kehoonsa sukupuolesta huolimatta. Tänään kuitenkin huomasin kaupungilla erään nuoren naisen, joka oli äärimmäistä lähimmäisenrakkautta osoittaen tatuoinut olkavarsiinsa ilmeisesti isänsä ja äitinsä pärstät.

Vaikka tällaisissa tilanteissa ei saisikaan nauraa, niin minun oli vaikea ajatella niitä kasvoja jotka niissä käsivarsissa hohtivat jokaiselle ohikulkevalle ihmiselle huomattavaksi. Olen nimittäin joskus lukenut ja oikeastaan erinäisistä netin kuvapalveluistakin huomannut että ne ihoon hakatut tatuoinnit eivät suinkaan erityisesti ihmisten piirteiden osalta aina aivan näytä ihossa siltä miltä niiden piti kenties ottajansa mielestä näyttää mielikuvaharjoittelun mukaisesti ennen operaatiota.

No, tosiaankin tällä kertaa se lopputulos oli jokseenkin varmasti täysin erilainen siitä miltä se idea oli tuntunut. Ymmärrän tietysti että on tärkeää ottaa lähimmäistensä kuvia eri puolille kehoa, sillä eräälläkin oli muistaakseni joskus Arvi Lind tatuointina ja se jos mikä on äärimmäisen lähimmäisenrakkauden osoitusta vieläpä äärimmäisen konkreettisestikin. Joskus on kuitenkin todella häkellyttävää huomata se ero miltä ihmiset näyttävät tatuoituina toistensa ruumiinosiin verrattaessa lopputulosta sitten oikean elämän esimerkkiin.

Ehkäpä tämän nuoren tytön tapauksessa eniten minua huvitti se että tuossa käsivarressa näkynyt mieshahmo toi mieleen erehdyttävästi sarjasta "Pokka Pettää" sen Onslow-nimisen kaljaa kittaavan äijän. Pohdinkin tuon huomion tehdässäni sitä että mahtoiko tytön isä näyttää oikeasti edes yhtään Onslow'lta, vai oliko kyseessä tosiaan jälleen eräs pahanlaatuinen esimerkki siitä kuinka "tatuointien vääristymä" taas kertaalleen teki tepposiaan jonkun nuoren tytön iholle tavalliseen tapaansa. Sukupuolienvälisen tasa-arvon nimeenkään vedottaessa en kuitenkaan aio paljastaa että miltä se ilmeisesti "äidiltä" näyttää pitänyt hahmo minusta kaikista eniten näytti, sillä huolimatta vahvoista ennakko-odotuksista niin en tosiaankaan vihaa naisia niin paljoa sukupuolena ettäkö haluaisin vartavasten ryhtyä mukamas mustamaalaamaan heitä erityisesti. Onslow'n mainitseminen jo riittänee antamaan sitä sopivaa ja suuntaa-antavaa informaatiota.

No comments: