Monday, July 05, 2010

Here and again

Töiden osalta ennen kuin tänne lähdin niin jäi vaivaamaan suoraan sanottuna yksi palkanmaksuun liittyvä setti. Talvella sen kanssa oli pienoisia ongelmia eräiden seikkojen johdosta, mutta toivon tosiaan että se nyt skulaisi paremmin tällä kertaa, toki olosuhteetkin olivat tuolloin vähän erilaisia.

Muuten niin asiat ovat alkaneet olla täälläpäin melkoisen hyvin. Ei todellakaan valittamisia asioiden suhteen, vaan selkeän positiivista jälleen kerran on se että kun vaihtaa maata niin kummasti hintatason laskun huomaa hyvinkin konkreettisesti melko monen asian kannalta. Se täällä kyllä on selkeästi parhain juttu, nimittäin aivan eri tasolla olevat hinnat lähes asiassa kuin asiassa. Siksipä kai esim. Haaparannastakin lähdetään sinne Ruotsin puolelle "Haparandaan" vai mikäs se nyt olikaan ostamaan erinäisiä tuotteita kun niin halvalla saa kuitenkin kotimaan hintoihin verrattuna.

Säiden osalta kummempia ei ole nyt oikeastaan tapahtunut, vaan eilen satoi ja sitä edellisinä päivinä oli ihan lämpimät ilmat. Tänään on ollut melko pilvistä, mutta lämpö ei ole onneksi pahemmin katoillut.

Jostain kumman syystä tuo Ruotsin pääministeri, eli tämä ns. "Nahkakuula" Reinfeldt on ilmaantunut elämääni televisioruutujen kautta äkillisesti lähes joka päivä. En voi oikein tajuta että miksi hänen pärstänsä ja olemuksensa on aina silloin telkkarissa kun satun itse istahtamaan sitä mukamas katselemaan. Poliittiset ohjelmat, tai sanotaanko että poliittisin päämäärin ladatut ohjelmat ovat vähän brutaalia seurattavaa näin kesähelteillä, joten taidan suosiolla vain jättää television katselut sikseen.

Lisäksi täällä kaupungissa on vähän ikävää yrittää käydä lenkillä. Lähinnä kai sen takia että koko ajan jossain tulee ihmisiä koirineen, lastenvaunuineen, lapsineen, kantamuksineen tai ihan vaan jonkun esineen tai asian kanssa vastaan niin että joko he tukkivat kulkuväylät taikka sitten minä tukin ne varsin tehokkaasti. Jonkinlainen kesäkuntoilun muoto pitäisi kuitenkin yrittää löytää tai kehittää, vaikka sellaistahan nämä setit ovat aina kaupunkiolosuhteissa- summa summarumina ei kannata siis välttämättä asua kaupungissa koska ne ovat niin tupaten täynnä porukkaa ettei välttämättä aina pääse kovin mutkattomasti kulkemaankaan.

Mutta tosiaan lisää taas juttuja jossain vaiheessa.

No comments: