Thursday, October 01, 2009

Punaista Lokakuuta

Lokakuun ensimmäinen sitten meneillään. Onpahan tämäkin melko mitäänsanomaton vuosi sitten muutaman kuukauden päästä ohitse. Erittäin hyvä juttu, että vihdoinkin vuoden 2009 valta elämässäni alkaa rakoilla. Tosin nyt alkaa olemaan helvetin kylmä.

Tilasin tuossa viime viikolla itselleni yhden numeron tätä Pelit-lehteä. Viimeksi olen tainnut lukea sitä joskus viisi tai kuusi vuotta sitten. Ainakin pintapuolisesti se on melkoisen samanlaista tekstiltään, mutta sanotaanko näin että edelleen tuntuu siltä että se on useita asteita kaupallisempaan suuntaan edennyt julkaisu, kun mitä muistan sen vielä olleen 1990-luvulla, jolloin luin sitä paljon. Minusta kun edelleen tuntuu senkin lehden osalta nimittäin sellaiselta, että ne kaikkein kärkevimmät mielipiteet jäävät esittämättä - puhumattakaan siitä että monikaan ei varmaan uskaltaisi arvostella muutamia ihan oikeasti paskoja pelejä paskoiksi peleiksi siinä. Minusta Pelit-lehdessäkin olisi aika ruveta sanomaan ruma sana niin kuin se on, mutta minkäs teet kun nykyajan henki on tällainen.

Noh, nytpä sitten vielä yhteen lyhyeen Hypetykseen:

Jos teillä on suhteellisen moderni PC, ja olette kiinnostuneet tasokkaista roolipeleistä Falloutin ensimmäisten osien hengessä, niin hankkikaa jo äkkiä Vampire: The Masquerade: Bloodlines! Hankkikaa se välittömästi! Mutta muistakaa pätsätä sitä oikein olan takaa! Muussa tapauksessa se voi saada aikaiseksi ikäviä yllätyksiä! Mutta siitäkin huolimatta tämä peli on puhdasta kultaa! Vautsi vau ja VOE HELEVETTILÄINEN!

Eli jos porukkaa kiinnostaa tuo peli, niin lukekaa toki artikkeleita siitä vaikkapa Wikistä. Kyseessä on kuitenkin Horror-painotteinen RPG muistaakseni vuodelta 2004, ja sen kehittänyt Troika Games meni jo aikoja sitten konkkaan. Troika oli kuitenkin siitä hauska pulju, että siellä oli muutamia Fallout-pelisarjan tekijöitä palkkalistoilla - ja nämä kaverit olivat vissiin hommissa tämän Bloodlinesinkin kanssa. Joka tapauksessa, kyseessä on aivan helvetin&ainutlaatuinen peli, mutta varsin Buginen sellainen.

Ei tosiaankaan kannata edes aloittaa kyseistä peliä ilman sen päivitystä. Kannattaa etsiä siihen tosiaan kaikki pätsit ja päivityksen sun muut korjaukset, ja tämän jälkeen myös tehdä oma mappi vaikkapa koneelle sen tallennustiedostoja varten. Itselleni nimittäin kävi niin, että about puolisentoista kuukautta sitten aloitin kyseisen pelin, ja tutoriaali-osion jälkeen tallennukset omituisesti hävisivät. Kieltämättä vitutti, mutta nyt aloitin pelin pelaamisen uudestaan kopioiden aina tallennustiedostot sen jälkeen pelin omasta kansiosta koneen kiintolevyille. Täten savet eivät katoa - ainakaan helpolla.

MUTTA hyvä ihmiset, tämä peli on kyllä suorastaan puhdasta kultaa. Harmi että se julkaistiin niin keskeneräisenä ja Bugisena, mutta siitäkin huolimatta se on kyllä näiden jälkeenpäin julkaistujen parannusten avulla erittäin nautittava ja pelattava kokemus. Mä en suoraan sanoen ole vuosiin ollut yhtä innoissani jostain RPG-pelistä näin paljon! Mikään ei ole tuntunut näin erinomaiselta peliltä vuosiin - Mikään ei ole saanut viisaria värähtämään enää vuosiin sitten Fallouttien. Mähän olen ollut roolipeli-impotentti, HOHOHHOHOHO!

No joka tapauksessa.. Pelatkaapa tätä jos kiinnostaa aiheena. Totta kai siinä on kyllä muutamia varsin lapsenkengissä olevia kehittämättömiä ominaisuuksia, mutta edelleen se on kyllä kieltämättä todella raikas tuulahdus monen täysin pystyynkuolleen RPG-genren osien näkemisen jälkeen. Tässä pelissä onkin kenties tosiaan parasta se taustamaailma sekä Dialogi, jotka yhdessä luovat kyllä kaikesta pikkuvikaisesta meiningistä pelaamisen arvoisen.

Tosi jännää ja verisen hyytävää, niin!

Mie mänen muutes nyt nukkumaan.

No comments: