Saturday, October 24, 2009

Töissäkin sitä voi käydä

No jooh, taas on vaihteeksi muutamat työpäivät takana tässä. Huominen vielä jäljellä.

Eipä minulla nyt niiden osalta ole mitään kummempia sanottavia. Huonomminkin voisi kai mennä ja tylsempääkin voisi olla. Sen puoleen siis asiat ihan kunnossa.

Nautin tässä juuri kahvia. Valintani tälle päivälle on makeuttamaton Capuccino - siis sellainen "lisää vain kuuma vesi"-ratkaisun kahvi. Tämä on oikeastaan aika hyvää, ainoa ongelma on vain se että olen kuullut vähän kaikenlaista näiden kahvien Kaloripitoisuuksista lähinnäkin niiden sisältämän maitojauheen osalta. Eli ne saattavat hyvinkin lihottaa, ja uskoisin että ainakin nuo Nescafen erinäiset valmiskahvit tekevät niin. Täytyypä ottaa selvää asiasta ja juoda tätä kohtuudella, vaikka tosiasia tietenkin on että tämä on aivan liian hyvää poisheitettäväksi tai jätettäväksi kuppiin homehtumaan.

Lukemisen alla minulla on muuten ollut tässä jo muutaman viikon tuo Tapani Baggen teos nimeltä Julma Maa. Se on myöskin osoittautunut yllättävän hyväksi teokseksi siitäkin huolimatta että valitsin sen täysin ilman mitään ennakkotietoja teoksesta ja tekijästä - sekä se oli vieläpä ilmainen. Samalla kertaa sain ilmaiseksi tuon Brett Easton Elliksen Lunar Parkin, joka tulikin jo jokin aika sitten luettua loppuun, mutta mistä en kuitenkaan erityisesti pitänyt. Kuitenkin niin tätä Julmaa Maata sopii suositella, sillä se on ainakin minun mielestäni ihan suhteellisen realistinen ja ennen kaikkea mustalla huumorilla sävytetty rikosteos, jossa pariin kertaan Dialogi onnistui saamaan minut nauramaan hiukan ääneenkin. Aikalailla kieltämättä erikoista, että onnistuin saamaan kaksi ihan kohtuullisen hyvää ja viihdyttävää kirjaa itselleni täysin ilmaiseksi. Yleensähän niissä on aina jotain, jos niitä saa täysin summanmutikassa ja vieläpä saa ilmaiseksi, mutta tällä kertaa onnellisesti asiat eivät olleetkaan näin.

No comments: