Monday, October 19, 2009

Olen tässä jo vähän oikeastaan yli viikonkin katsellut tuota Ally McBealin toista tuotantokautta. Ei varmaan heti uskoisi, että näinkin paatunut paskiainen kun minä seuraisin Ally McBealia, mutta totta se nyt vain on. Muistan pikkulapsena inhonneeni tätä sarjaa, mutta nyt vanhempana olen löytänyt jonkinlaista lohdullista komiikkaa tämän sarjan useista eri henkilöhahmoista. Ja nimenomaan muutamat henkilöhahmot tässä sarjassa ovatkin se syy, miksi minä loppujen lopuksi pidänkin tätä nykyään ihan hyvänä sarjana. En suoraan sanottuna tiedä, että näytetäänkö tätä enää Suomen televisiossa, mutta tottahan se kyllä kieltämättä on, että tätä pitäisi näyttää Suomessa jälleen. Ellei jopa näytetäkin.. Mistäpä minä tiedän, kun en oikeastaan enää telkkaria katsele.

Muistan itseasiassa suhteellisen huonosti sen ajan, kun tämän pyöri televisiossa. Joitakin näistä jaksoista muistan, mutta suurinta osaa enää en. Tässä sarjassa on kuitenkin melko paljon suhteellisen Absurdia huumoria, joka aikalailla tosiaan tekee siitä katsomisen arvoisen. Enkä oikeastaan voi täysin olla samaa mieltä siitäkään, ettäkö tämä sarja olisi täysin naisille suunnattu naispäähenkilöstään huolimatta. Selkeästi tästäkin sarjasta löytynee asioita, jotka uppoavat ainakin Huumoria vaaliviin miehiin, kuten minuun. Henkilöhahmot ovat usein niin omituisia, että eräällä tavalla niihin ei voi enää suhtautua mitenkään muuten kuin positiivisella tavalla.

Tänään katselin muuten erään jakson, jossa oli yllätyksellisesti vierailevana tähtenä Bruce Willis! Se oli aika komea teko häneltä, varsinkin kun hän esiintyi tuossa jaksossa salanimellä, jota en enää muista. Sen salanimen sukunimi-osa oli kuitenkin "Willis", josta huomasinkin että ehkä kenties joku Willikselle sukua oleva voisi olla tässä sarjassa mukana. Aluksi epäilin Bruce Williksen jotakuta lasta, mutta täytyy sanoa että siinä vaiheessa kun Bruce Willis saapui kuvaan piilovittuilevana psykologina, niin kyseisen sarjan pisteet nousivat aivan uusiin sfääreihin arvoasteikollani. Tällaiset hauskat sivuroolit ovat aina todella tervetulleita juttuja, ja vaikka kieltämättä Bruce Willis teki ihan hyvä roolityön Frendeissäkin silloin sen erään naishenkilön isänä, niin jotenkin tämä oli vain parempi suorite siinä mielessä, että kukaan ei osannut todella varmaan varustautua Williksen osaan tässä jaksossa. Juuri tällainen yllätyksellisyys on parasta antia sarjassa kuin sarjassa.

Bruce Willis oli muuten kanssa tuossa Miami Vicen ensimmäisen tuotantokauden eräässä jaksossa, jossa hän oli paha kansainvälinen asekauppias, ja kaupitteli Stinger-ohjuksia. Hänellä oli kotonaan vielä todella pahiksenomaisesti asekataloogi nimeltä "Arsenal of Democracy", josta kuulemma selvisi kaikkien pahojen pyssyjen hinnat sun muuta!

On se Bryysse kyllä paha jätkä.

No comments: