Tuesday, October 13, 2009

Miami Heat

Tuli eilen tuossa hankittua onnellisesti uutta vastaavassa kunnossa oleva Miami Vicen ensimmäinen kausi boksina. Todella hyvä ostos, varsinkin niin halvalla. Tarkoituksena olisi vähän niin kuin hankkia sitten tuo toinenkin kausi, sillä minusta on tullut todellakin aikamoinen 80-luvun, tai tuttavallisemmin "Kasarin" ystävä. Nykyään musiikkikin on lähes ainoastaan 1980-lukua, niin kuin suurin osa seuraamistani televisiosarjoistakin. Pakko siis todeta, että mä elän selkeästi nyt oman elämäni 1980-lukua uudelleen.

No mutta, muutamat asiat ovat kyllä Miami Vicea katsoessa huvittaneet minua. Ensinnäkin tulee mieleen se todella Liberaali tapa, miten vähintään joka toinen sarjan henkilö polttaa tupakkaa tai sikareita suurinpiirtein ihan kaikkialla. Hauskimmat huomaamani paikat ovat olleet oikeustalolla ja ravintolassa. Noinhan asiat taisivat olla tosiaan 1980-luvulla, jolloin sisällä tupakoiminen ei ollut millään tavalla Moraalisesti tai Eettisesti rangaistavaa - mietinpä vain että ottiko moinen tapa oikeasti ketään yhtä pahasti päähän kuin ainakin nykyään.

Sitten toisekseen huomioitava asia ovat olleet Pastellipukujen älytön määrä ja erityisesti niiden värimaailma. Nämä ovat kyllä selkeästi sitä aidointa 1980-lukua, ja täytyykin miettiä että kuinka epämuodikkaita yleisen normin mukaisesti Sonny Crocketista ja Rico Tubbsista tulikaan sitten 1990-luvun puoliväliin ja loppuun mennessä? Käsittääkseni aivan 1990-luvun alkuvuosina pastellipuvut vielä jotenkin menettelivät Amerikkalaisissa sarjoissa, mutta mitä pitemmälle 1990-lukua mentiinkään, niin selkeästi pastellit puvun väreinä laskivat suosioltaan. Ja periaatteessa Matlockiahan ei lasketa, sillä vaikka se olikin 1980-luvun sarja, niin muistaakseni Matlockilla ei ollut pastellipukuja (vaikka ideana se olisikin kyllä kieltämättä jännä), vaan lähinnä harmaita virallisempia pukuja niitä oikeuskäsittelyn Byrokraattisia normistoja tehostamaan.

Mutta joo, täytyy kyllä sanoa että Miami Vice on edelleen kova sarja. Joka jaksossa 1980-luvun musiikkia, 1980-luvun aseita ja kiihtyvää rikosjännäriä. Tämä on kyllä kieltämättä erinomainen sarja, ja sopii katseltavaksi oikein hyvin nyt tähän alkutalven harmaaseen ja tummaan Atmosfääriin.

Lähtekää Miamiin!

No comments: