Saturday, October 17, 2009

Money don't pay

Jees, tänään meni tuo Stalker lävitse. Minulla on ollut se kesken jo aika pitkään, enkä totta puhuen edes ollut kovinkaan kaukana lopusta siinä, mutta minkäs teet kun laiskuus iski ja kiinnostus hiipui muutama kuukausi sitten. Hyvä kuitenkin että nyt sain sen pelailtua lävitse.

Sain tämän ns. "Money Endingin", jossa pelaajahahmo esittää pelin lopussa toivomuksen "I want to be rich". Aluksi kaikki näyttää menevän hyvin, mutta pelin loppu kielii pikemminkin sellaisesta "ahneella on paskainen loppu"-tason Moralismista, joka kyllä itseäni vähän ihmetytti, vaikkakin se oli kieltämättä melko odotettuakin. Tuo peli oli kyllä kieltämättä ihan hyvä kaikin puolin, mitä nyt vaan lopua kohden se muuttui aika raskaaksi räiskinnäksi, johon väsyi äkkiä. Onneksi se kuitenkin pääsi loppumaan siinä vaiheessa kun räiskintä alkoi tylsistyttää.

Kieltämättä jäi vähän tyrmistynyt olo tuosta lopusta, kaikesta huolimatta. Vaikka se oli havaittavissakin, että kaikesta spontaanisuudestaan huolimatta asiat eivät tulisi sujumaan niin kuin ajateltiinkaan, niin oli se nyt kuitenkin melko paska juttu että tuolla tavalla sitä pelaajahahmoa huijattiin. Jätkä taisteli vuodattaen verta, hikeä ja varmaan kyyneleitäkin päästäkseen Tsernobylin ytimeen, mutta sitten siellä paikan päällä se paljon hehkutettu "Wish Granter" olikin tosiasiassa aika hitonmoinen huijari! Jos mä olisin tämän tiennyt, niin olisin ampunut sen paskaksi esim. jollain RPG:llä tai vastaavalla. Ja jos en olisi siihen pystynyt, niin varmaan olisi kuitenkin kannattanut yrittää.

No comments: