Tuesday, October 24, 2006

Tukka pois ja..

Takatukkani leikattiin tässä viime viikolla kokonaan pois. Olin hyvää vauhtia kehittymässä todella epäsiistin näköiseksi pitkätukaksi, jota oltaisiin mahdollisesti voitu jopa luulla joko viulistiksi taikka jonkinlaiseksi laitapuolen kulkijaksi. Valitettavasti kuitenkin takatukka täytyi leikata pois, sillä minulla oli valtavia vaikeuksia yrittää saada se kesytetyksi aina aamuisin. Minulla on nähkääs nk. "hiuskompleksi", joka ansiosta en koskaan kykene saamaan hiuksiani näyttämään siltä miltä niiden haluaisin näyttävän. Tämä ongelma ratkaistiin hetkeksi muutama vuosi sitten kun olin kalju, vaan tuokin kyseinen valinta osoittautui ikäväksi sosiaalisen paineen muodossa. Hiukset päätettiin siis kasvattaa takaisin.

Täällä Sipoossa on jälleen tapahtunut epäilyttävää, tavallaan edistykseksikin kutsuttavaa toimintaa: läheiselle moottoritielle on rakennettu helvetinmoiset katuvalot, jotka nyt loistavat ikkunastani sisään oranssilla hohteellaan. Ennen tuo Porvoon ja Helsingin välinen moottoritie ei omannut ollenkaan mitään valoja, ja tämä eteläisen Sipoon osa oli vähintäänkin kuin keskiajalta keinotekoisten valojen osalta. Nyt kuitenkin erilaiset rekkakuskit ja bussien pikavuorot näkevät ajella ympäriinsä, vaan minun yli kuusi vuotta kestänyt idyllini valitettavasti särkyy. Such is life, folks.

Kauhavan Info-kirjakaupassa oli muuten tuossa viime viikolla alennusmyynti: yleisesti ottaen kaikki kirjat olivat kalliita alennettuinakin, joten ostin kolme euroa maksaneen teoksen Tiibetiläinen Kuolleiden Kirja. Tänään vähän selailin sen sisältöä, ja huomasin kauhukseni että suurin osa sen sisällöstä erilaisine termeineen ja käsitteineen eivät oikein minulle auenneet. Aion kuitenkin lukea sen lävitse, sillä suoraan sanoen minulla ei ole parempaakaan tekemistä.

Tuo Kauhavan Info on kyllä kanssa niin riistokapitalistinen elämys, että ettepä uskokaan: kyseisessä paikassa kaikki on ihanan kallista, ja joskus jopa suorastaan taivaallisen sellaista. Info on kuitenkin sikäli kärppämäinen kauppaketju, että se tajusi pystyttää ainoan kirjakaupan juuri Kauhavalle, jossa sillä tulisi olemaan tasan nolla kilpailijaa. Kyseinen kauppa myy myös koulukirjoja lähinnä lukiolaisille, ja voittepa varmaankin arvailla , että niistä saadaan pulittaa aina hiukan enemmän ekstraa kuin esim. pääkaupunkiseudulla Akateemisessa Kirjakaupassa tai Suomalaisessa Kirjakaupassa. Eipä silti, Suomalainen tunnetaan täällä varsin kalliina kauppana Akateemiseen verrattuna, vaan "back home in Pohjanmaa" Suomalainen onkin sitten esim. Infoa toisinaan halvempi !! Aargghh !! You haven't seen nothing until you've seen Akateeminen's prices ! Eipä silti, Info tunnetaan kyllä täällä etelässä jonain aivan muuna kuin varteenotettavana erilaisten kirjallisten teosten lähteenä.

No comments: